Mojave Kurulumu Sonrasında Aklıma Takılanlar ve Sorunlarım

onurlu

APPRENTICE
31 Eki 2019
3
0
1
Herkese iyi günler diliyorum. Lenovo Z50-70 sistemime Mojave 10.14.6 kurulumu yaptım ve sistemi kullanabiliyorum fakat bir kaç konuda sorularım var ve yardıma ihtiyacım olacak. Şimdiden teşekkür ediyorum.

1- Clover Configurator'ı açtıktan sonra bütün menüler şu anda boş gözüküyor normalde Divices ve Graphics kısmını doldurmuştum fakat şu anda onlarda boş gözüküyor. Oraları doldurduğum zaman sistem Apple logosunda kalıyor ve açılmıyor bu yüzden bir sefer daha kurulum yaptım en azından bilgisayarı açayım ve burada size bu sorunu sorayım diye.

2- DSDT düzenlemeyi yapmaya çalışım fakat olduğunu düşünmüyorum nerede hata yaptığımı bilmiyorum. Güç Yönetimi için DSDT düzenlemek isimli konudan yardım aldım. Intel Power'ı çalıştırdığım zaman frekanslar değişiyordu ve kontrol kısmında terminale yazdığımızda karşımıza gelecek kısım geliyordu. Fakat bataryayı göstermeyi başaramadım. Önerilen kextleri de denedim fakat sadece simge geldi %0 diye gösterdi. Bunun çözümünde yardımcı olabilir misiniz?

3- Lenovo z50-70 ile uyumlu bir wifi kartı var mıdır bildiğiniz acaba emin olmadan almak istemedim.

Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Şu anda sistemde sadece Clover Configurator yüklü bu yüzden çözüm önerilerinizde başka programlar kullanmam gerekiyorsa lütfen bunları bana belirtir misiniz? Buralarda yeniyim bu yüzden hatalarım olduysa affola. İyi günler dilerim..

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
1- Clover Configurator'ı açtıktan sonra bütün menüler şu anda boş gözüküyor normalde Divices ve Graphics kısmını doldurmuştum fakat şu anda onlarda boş gözüküyor. Oraları doldurduğum zaman sistem Apple logosunda kalıyor ve açılmıyor bu yüzden bir sefer daha kurulum yaptım en azından bilgisayarı açayım ve burada size bu sorunu sorayım diye.
Clover configuırator bir uygulama ve bununla config.plist dosyalarını açıp editleriz. EFI içerisinde bulunan config.plist dosyanı açarak kontrol etmelisin. Tabi bunun öncesinde USB olmadan sistemi boot edebilmelisin.
2- DSDT düzenlemeyi yapmaya çalışım fakat olduğunu düşünmüyorum nerede hata yaptığımı bilmiyorum. Güç Yönetimi için DSDT düzenlemek isimli konudan yardım aldım. Intel Power'ı çalıştırdığım zaman frekanslar değişiyordu ve kontrol kısmında terminale yazdığımızda karşımıza gelecek kısım geliyordu. Fakat bataryayı göstermeyi başaramadım. Önerilen kextleri de denedim fakat sadece simge geldi %0 diye gösterdi. Bunun çözümünde yardımcı olabilir misiniz?
DSDT ile güç yönetimi birbirinden farklı şeyler. Batarya için DSDT dosyalarına batery yamalarını uygulaman gerekmekte. Aşağıdaki rehberi dikkatlide inceleyip takip etmelisin.
3- Lenovo z50-70 ile uyumlu bir wifi kartı var mıdır bildiğiniz acaba emin olmadan almak istemedim.
BCM94352Z model NGFF M2 wifi kartı cihazınla uyumlu olması gerekiyor ben şahsen ideapad 300-15isk modelinde kullanmaktayım.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

onurlu

APPRENTICE
31 Eki 2019
3
0
1
Şu anda sistemi USB olmadan Boot edebiliyorum bunda sorun yok. İsterseniz sizinle akşam ekran fotoğraflarımı paylaşabilirim.

Rehber için teşekkür ederim. Bi deneyeyim olmadı tekrardan size takıldığım yerleri sorayım.

Wifi kartı içinde ayrı teşekkür ederim. Kusura bakmayın bu konularda yeniyim ondan dolayı bazı şeylerin içinden çıkamadım sizi yorduysam affola.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sorun değil. Takıldığın sorun yaşadığın şeylerle ilgili sistem bilgilerini içeren yeni konu açman daha sonra benzer sorunları yaşayanlar açısından daha mantıklı olacaktır.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler