ÇÖZÜLDÜ Mojave Kurulumunu Catalina'ya Yükseltmek

pasayev

APPRENTICE
11 Şub 2018
43
3
21
Merhaba,

Asus n580vd bilgisayarımda Mojave kurulu. Bunu Catalina'ya dosyaları ve programları kaybetmeden upgrade etmek mümkün mü? Yoksa sıfırdan kurmamız mı gerekiyor?

Laptop Modeli
ASUS N580VD
Anakart Modeli
X580VD
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630
Ağ Aygıtları
BCM94352Z FRU: 04X6020 Lenovo
Disk ve RAM
500 GB SSD & 1 TB HDD, 16GB DDR4 2400MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Eğer Windows yanında kurulum yaptıysan Catalina güncellemesi yapamazsın. Catalina tek bir diskte APFS formatlı kurulum desteklemekte. Eğer Mojave kurulumun tek bir diskte ise sisteminin bir yedeğini alıp güncelleme deneyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: pasayev

pasayev

APPRENTICE
11 Şub 2018
43
3
21
Eğer Windows yanında kurulum yaptıysan Catalina güncellemesi yapamazsın. Catalina tek bir diskte APFS formatlı kurulum desteklemekte. Eğer Mojave kurulumun tek bir diskte ise sisteminin bir yedeğini alıp güncelleme deneyebilirsin.
Teşekkürler. Güncellemeyi Appstore'dan mı yapacağım? Yoksa sizin imajlardan mı?

Laptop Modeli
ASUS N580VD
Anakart Modeli
X580VD
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Apple Store üzerinden deneyebilirsin. Denemenden önce sistem yedeğini almayı unutma.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

goktube

APPRENTICE
29 Eyl 2017
25
7
21
44
appstore üzerinden deneme olmuyor ancak ben farklı bir şekilde majove yi hiçbir dosya kaybetmeden tüm şifrelerim ve oturumlar açık olarak catalinaya yükselttim, forumda paylaşılmış olan Catalina beta 3 (final sürümü yoktu sanırım yada ben göremedim) imajını indirip usb ye yazdım daha sonra pc yi yeniden başlatıp usb üzerinden devam ettim daha önceki imajlardan farklı olarak açılışta disk izlencesi ile başlıyor normal Mac'lerde 2'nci seçenekte yeni bir macOS yükle var oradan internet erişimi ile yeni sürüm iniyor bu imajda ise direk usb ye yüklenen Catalina kurulumuna geçiyor ama dediğim gibi güncelleme şeklinde ne bir ülke soruyor nede bir dil sadece siyah ekran ve 32 dakikadan geri sayım sonunda pc açılıyor ve şuanda appstore dan indirmiş olduğum ve yarım kalan Catalina kurulumu dahi duruyor ve devam etmemi bekliyor. tek sıkıntım harici wifi cihazımın Catalina Driver ı henüz yok (tp link ver 3) maalesef şuan kablolu internet kullanıyorum. yükleme 5 dakika önce bitti ilk olarak sana cevap yazıyorum

• Like
Tepkiler: montezuma

pasayev

APPRENTICE
11 Şub 2018
43
3
21
Sistem tercihlerinden güncelleme başlattım. Cloverden install verince takılıp kalıyor. Bu konuda ne yapabiliriz?

En son satır: VoodooPs2Mouse: Version 1.8.29 starting on OSX Darwin 19.0

Laptop Modeli
ASUS N580VD
Anakart Modeli
X580VD
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

1denizci

APPRENTICE
10 Kas 2018
16
4
21
46
Ben appstore üzerinden Mojave den Catalina ya yükselttim. Mojave de filevault2 aktif idi kurulum açılışta kalıyordu. Filevault2 yi kapatıp kurulumu tekrar başlatınca oldu.
Bu arada windows 10 ile dual boot önce windows kurulu idi. Açıldı çalışıyor fakat kextlerin tamamını efi kexts other a attığımda mıdır yoksa Catalina da disk dönüşümü devam ediyor ondan mı yavaş kendine geliyor. Yani klavye TouchPad tepkisi bir dkya yakın zaman sonra wifi cihazı görmesi 3 dk falan sonra, ayrıca belli bir süre işlem yapmazsam sistem donuyor klavye TouchPad off. Cihazın klavyesi kablosuz Bluetooth bios üzerinden USB aygıt olarak bağlı (Asus transformer book t300) mecburen power off reset. Mojave osxinfo imajı ile kurulmuştur.
Bu durumda ne tavsiye edersiniz?
sıfırdan kurulum sıkıntıları giderir mi?
Saygılarımla

haspet

APPRENTICE
30 Eki 2019
3
0
1
kolay gelsin sorun çözüldü yapmıısınız farklı başlık açmak istmedim yüklme bir türlü yapılmadı görseleri atıyorum size yardımc olabılecek arkadas varsa sevinirim

Ekli dosyalar

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
kolay gelsin sorun çözüldü yapmıısınız farklı başlık açmak istmedim yüklme bir türlü yapılmadı görseleri atıyorum size yardımc olabılecek arkadas varsa sevinirim

Bende de aynı sorun vardı.

Çözümü çok basit Sistem Tercihleri>Tarih ve Saat içerisindeki tarih ve saati otomatik ayarla tikini kaldır.

Eğer bu çözüm olmaz ise Sistem Tercihleri>Paylaşma içerisindeki İçeriği Önbelleğe Alma içerisindeki Önbellek kısmını Tüm içerikler olarak belirle.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler