iyi pazarlar,Güncellemeye çalıştığınız EFI yerine Usb içerisine attığınız EFI ile sistemi açacaksınız.
Yapacağınız basit.
1.Usb belleği Fat32 formatlayın
2.Paylaştığım EFI klasörünü içerisine atın. (Kopyala/Yapıştır)
3.Sistemi bios ayarlarından Usb'den başlayacak şekilde ayarlayın ve başlatın
5.OpenCore menü göreceksiniz. Orda önce NVRam Reset ikonuna tıklayın. Ön bellekteki hatalar silinsin.
6.Tekrar OpenCore Menü gelecek bu defa sistemin kurulu olduğu diskten başlatın.
dediğinizi yaptım e NVRam Reset bastığımda sistem reset attı diğer diskteki windowsdan başlattı, boot onceliğini usb aldıgım halde, tekrar NVRam Reset sonrası manuel macx diske tıkladıgımda yine donma yaşandı
Merhaba, fat 32 olarak formatladıktan sonra usb biosdan başlangıca alıp NVRam Reset yaptım kendini sistem rest attıgında bilgisayardaki diğer windows diskindne başlattı sistemi, elle denedim macx diskte başlatmak için yine donma sorunu yerine siyah ekran aldımSiz ne yapmaya çalışıyorsunuz?
Mojave üzerinden sistemi Sonoma'ya mı güncelleyemeye çalışıyorsanız Usb'yi fat32 formatlayın ve eklediğim EFI klasörünü içine atıp sistemi Usb'den başlatın. OpenCore Menüde zaten göreceksiniz NVRam Reset ikonunu. NVRam Reset yapın sonrasında sistemi kurulu diskten başlatın.
merhaba, sistemi açabildim tekrar, şimdi ayarlarım bu şekilde, sistemi güncelleyebilmem için hangi adımlara geçmeliyimEkli dosyayı görüntüle 55025
4. Numara sol sütun
Bu arada önemli not: Wifi/BT kextleri kullanıyorsanız güncelleme sonrasına kadar pasifleştirin.
Aynı şekilde Misc/Secure/SecuBootModel -Disable yapın.
Sonrasında sistemi NVRam Reset ile yeniden başlatın ve güncellemeye geçin.
BU konumda güncelleme yaparken usb içine bi dosya yazmam gerek varmı EFI gibi direk kendi update yapıyormu üst sisteme geçisiEkli dosyayı görüntüle 55025
4. Numara sol sütun
Bu arada önemli not: Wifi/BT kextleri kullanıyorsanız güncelleme sonrasına kadar pasifleştirin.
Aynı şekilde Misc/Secure/SecuBootModel -Disable yapın.
Sonrasında sistemi NVRam Reset ile yeniden başlatın ve güncellemeye geçin.
Merhaba, benim sistem iyice gitti internette ayboldu sanrım bişeler bozuldu, bunun yerine sıfırdan kurulum yapsam nasıl bi yol izlemem gerekiyor acaba veya hangi dosyaları usdb ye yazmam gerekEğer diskin formatı APFS ise bir sorun olmaması gerekir. Önce EFI yapılandırmanı Sonoma için güncelle ve optimize etmeyi unutma. İmzandaki sistem sonoma için gayet iyi duruyor.
Ekli dosyalar
-
171.3 KB Görüntüleme: 76
-
171.3 KB Görüntüleme: 77
-
637.7 KB Görüntüleme: 77
-
766.1 KB Görüntüleme: 79
-
381.9 KB Görüntüleme: 77
-