ÇÖZÜLDÜ Mojave USB'siz Boot Sorunu

Bu konudaki mesaj 8 en iyi cevap olarak seçildi.

nakressa

APPRENTICE
27 Ara 2019
26
1
21
Acer vn7-792g laptopuma çok uğraşmama rağmen bir türlü mojavi kurulumunu gerçekleştiremedim. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen montezuma ve Elcros arkadaşlara teşekkür ediyorum. Evde bulunan kardeşimin kullandığı Asus marka laptopa mojavi kurulumunu gerçekleştirebildim sonunda. Wifi ve sesi tanımadı. Wifi kurulumunu forum sayesinde hallettim inş. sesi de halledecem. Ama öncelikle flashsız boot olayını halletmek istedim. Forumdaki video ve yöntemleri dikkatlice inceledim.
Kurduğum sistemde tek harddisk bulunmakta winsows10 uefi olarak kurulu. Mojaviyi 50 gb bölümleme ayırarak aynı harddisk üzerine kurdum.
1. deneme yöntemim : Flashtaki clover klasörünü efi klasörünün bulunduğu partition içine efi nin yanına koydum. Restart yaptım boot menüde bulunan macosx seçeneğide dahil seçtiğimde direk windows açılıyor clover gelmiyor.

2. deneme yöntemim : Clover bootloader ile benioku içinde anlatılan uefi ve gpt li harddisk yöntemlerine göre clover kurulumu yaptığım halde yine flashı çıkardığımda bootmenüden hangisini seçsem windows açılıyor clover bi türlü gelmiyor.

Flash bellek olmadan açmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Elcros

JEDI
15 Eyl 2019
231
70
251
24
Ankara
Merhaba,size uygun kısım 10:56'dan başlıyor acaba bu kısımda anlatılanları mı yaptınız?

Eğer ki o adımları gerçekleştirdiniz ve yine de boot etmediyse ctrl(değiştirmediyseniz alt tuşudur)+shift+c yapın finderdayken sizi disklerinizin gözüktüğü kısma atacak ordan macos kurulu diskin içindeki efi>clover dosyasının içini direk flashınızdaki clover dosyalarıyla değiştirin.

Laptop Modeli
Lenovo G580
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
Intel Core i3 3110M
Grafik Kartı
HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Tp-link tl-wn722n v3
Disk ve RAM
120GB SSD+500GB HDD & 4GB DDR3 1600Mhz

nakressa

APPRENTICE
27 Ara 2019
26
1
21
Merhaba,size uygun kısım 10:56'dan başlıyor acaba bu kısımda anlatılanları mı yaptınız?

Eğer ki o adımları gerçekleştirdiniz ve yine de boot etmediyse ctrl(değiştirmediyseniz alt tuşudur)+shift+c yapın finderdayken sizi disklerinizin gözüktüğü kısma atacak ordan macos kurulu diskin içindeki efi>clover dosyasının içini direk flashınızdaki clover dosyalarıyla değiştirin.
Gönderdiğin videoyu belki 10 defa izlemişimdir. Anladığım kadarıyla anlatılan videoda 1. yöntemde windows uefi olarak bir diskte mojavi ise ayrı bir ikinci diskte kuruluyor. Videodaki ikinci yöntem bana uygun olan iki sistemde tek harddisk üzerinde olan sanırım. Gpt dosya sistemi kullanan harddisk yani. Onu da denedim yaptım ama olmadı bi türlü akşam. Şimdi tekrar denicem senin dediğin gibi inş. olur.
Şimdi baktım benim mojavi kurduğum partition da efi klasörü yok. Ben clover ı windows efi nin bulunduğu bölümlemeye atıyorum. Yanlış mı yapıyorum.
Şimdi baktım benim mojavi kurduğum partition da efi klasörü yok. Ben clover ı windows efi nin bulunduğu bölümlemeye atıyorum. Yanlış mı yapıyorum.

Son düzenleme:

Elcros

JEDI
15 Eyl 2019
231
70
251
24
Ankara
windowsa atmayacaksınız dediğim kısayol tuş kombinasyonu ile macos kurulu diskinize ulaşın görünümü şöyledir:
Ekran Resmi 2020-01-01 13.07.03.png

sizde burda EFI klasörü olacak cloverı videodaki gibi kurduktan sonra.Efı klasörünün içindeki clover dosyalarını da kendi flashınızdaki clover dosyaları ile değişeceksiniz.

Laptop Modeli
Lenovo G580
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
Intel Core i3 3110M
Grafik Kartı
HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Tp-link tl-wn722n v3
Disk ve RAM

nakressa

APPRENTICE
27 Ara 2019
26
1
21
Anladım ama sen videodaki 3. yöntemi uygulamamı söylüyorsun. Orada windows uefi değilse yani mbr ise diye anladım ben ondan yapmadım onu... şimdi hemen deniyorum sonucu yazarım...

Elcros

JEDI
15 Eyl 2019
231
70
251
24
Ankara
Anladım ama sen videodaki 3. yöntemi uygulamamı söylüyorsun. Orada windows uefi değilse yani mbr ise diye anladım ben ondan yapmadım onu... şimdi hemen deniyorum sonucu yazarım...
Sizinki windows yanına bölüntü olduğu için benim belirttiğim süredeki yöntemi uygulamalısınız orda da bahsi geçen yöntem uygulanınca gösterdiğim yere EFI klasörü gelmesi ve dediğim işlemi yapmanız gerekiyor.

Laptop Modeli
Lenovo G580
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
Intel Core i3 3110M
Grafik Kartı
HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Tp-link tl-wn722n v3
Disk ve RAM

nakressa

APPRENTICE
27 Ara 2019
26
1
21
Sizinki windows yanına bölüntü olduğu için benim belirttiğim süredeki yöntemi uygulamalısınız orda da bahsi geçen yöntem uygulanınca gösterdiğim yere EFI klasörü gelmesi ve dediğim işlemi yapmanız gerekiyor.
Sizin dediğiniz yöntemi uyguladım macosx kurulu bölüme efi oluştu. usb içindeki clover ı kopyaladım. Bootmenü den mac osx seçtim nafile yine windows başladı. Zaten video anlatımında da söylüyor windows kurulumunda efi bölümü olmayanlar böyle yapsın diyor. Benim windows sistemim gpt dosya sistemli hdd üstünde uefi yöntemiyle kurulu. İkinci yöntemi yapmam lazım ama o da olmuyor işte... Sonuç yine başarısız....

TMR

APPRENTICE
22 Ara 2019
35
16
71
Önce flash bellekten her iki sistemide başlata bildiğini kontrol et.Win ve Os ortak efi kullanmakta efi içine flash efisindeki dosyaları at. sistemi kapatıp windowsu aç.
Komut istemcisini yönetici olarak çalıştır
Kod:
C:\Windows\system32>bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi
[ENTER]
ve
Kod:
C:\Windows\system32>bcdedit
[ENTER] ile kontrol ediyoruz.

Laptop Modeli
Asus N56Vseries
Anakart Modeli
Gigabyte b365m AORUS Elite
İşlemci Modeli
Pentium G5400
Grafik Kartı
Sapphire HD7850
Ses Kartı Modeli
alc892
Ağ Aygıtları
zyxel nwd2205 usb
Disk ve RAM
256GB James Donkey nvme & 2TB Sata & 8GB DDR4
  • Like
Tepkiler: dgner

Elcros

JEDI
15 Eyl 2019
231
70
251
24
Ankara
Ekstra olarak terminalden bize disk listenizi ss atar mısınız?

Laptop Modeli
Lenovo G580
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
Intel Core i3 3110M
Grafik Kartı
HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Tp-link tl-wn722n v3
Disk ve RAM

nakressa

APPRENTICE
27 Ara 2019
26
1
21
Önce flash bellekten her iki sistemide başlata bildiğini kontrol et.Win ve Os ortak efi kullanmakta efi içine flash efisindeki dosyaları at. sistemi kapatıp windowsu aç.
Komut istemcisini yönetici olarak çalıştır
Kod:
C:\Windows\system32>bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi
[ENTER]
ve
Kod:
C:\Windows\system32>bcdedit
[ENTER] ile kontrol ediyoruz.

Dediğin aynen uyguladım ve clover olarak açıldı windows seçtim girdi. Sorun çözüldü çok teşekkür ederim. Mojavi denemedim o da girer sanıyorum. Elcros sanada teşekkürler ilgin için..

• Like
Tepkiler: Elcros
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler