Monster Abra A5 13.2.2 Ekran Parlaklık Sorunu

dijimet

APPRENTICE
28 Ağu 2018
29
6
0
45
az önce clover Configurator ile kabyl lake HD 630 id yazdım gene siyah ekran oldu, olmadı maalesef

dijimet

APPRENTICE
28 Ağu 2018
29
6
0
45
Kardeş yardım edip sorumu çözmeye çalıştığın için teşekkür ederim.

Hocam, ben ilk kurulumu yaptığım için bahsettiğin konudaki arkdaşın paylaştığı EFI klasöründeki config.plist benimki ile değiştirip kullandım. Çünkü onun da ekran kartı intel hd 630. Ayrıca konuda bahsedilen kextleri silip whatevergreen kext i efi/clover/kext/other klasörüne kopyaladım. Sonra boot ettim. ACPI ile ilgili kextleri kullanmadım. Benim ACPI/pacted klasörüm boş. Malesef yine siyah ekran geldi olmadı.

NOT: Ayrıca HD 520 olan condif üzerine benim monsterda harici ekran kartı olan gtx 1050 için nvidia sürücülerini kurdum ve config de nvda_drv=1 ekleyerek aktif ettim ama yine intel 630 7mb olarak gözüküyor malesef bir çözüme ulaşamadım. Sorun config de bir yerlerde ama neerede? Baya bildiğimiz puzzle oldu bana ama çözemedim arkadaşlar.

@S10soz_21

hocam size configlerimi veya EFI klasörlerimi yolasam yada runme programı ile döküm yollasam bir çözüm üretebilir misiniz?

@montezuma sizin bir öneriniz var mı?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Edid işaretleyip dene. Olmaz ise hd5xx config inde kabylake ig platform id leri dene.

Nvidia ekran kartını tanıtabilmen için bios ayarlarında dahili ekran kartı kapatman gerekiyor. Bu ayar genellikle gizlidir. Yada bios modlayıp öyle tanıtabilirsin. Bios modlama riskli bir işlemdir.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler