İyi akşamlar. Forumda momtezuma beyin paylaştığı mojave kurulum rehberinden yararlanarak, imzamda özelliklerini ve modelini belirtmiş olduğum cihazıma hackintosh kurulumu yapmaya çalıştım fakat usbyi boot ettikten ve clover bootloaderı gördükten sonra bir kaç hata ile karşılaştım. Bu işlemlerin öncesinde config ayarlama ve bios ayarlama kısımlarını gerçekleştirdim. İlk olarak yaşadığım sıkıntı install tuşuna bastıktan sonra herhangi bir görüntünün gelmemesiydi. Bu sıkıntıyı bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra options kısmında ki graphics injection bölümünden harici olan ekran kartımın tiki kaldırıp, dahili olan ekran kartımın tikini işaretleyerek çözdüm ( en azından ben öyle düşündüm). Daha sonrasında boot argumanlara -v (verbose) ekini ekleyip yapılan işlemleri ekrana yazdırdım ve ikinci olarak bu hata ile karşılaştım.
Bilgisayar üzerinde ki her portta denedim (USB3.0 ve USB2.0) fakat buna benzer hatalar aldım. Bir de USB3.0 portundan boot etmeye çalıştığımda failed to enable remote wake hatasını aldım. Bunlar dışında şöyle bir şey farkettim ki bootloaderda kurulumu yapacağım zaman install from mojave10146 yazıyor. Hatırladığım kadarıyla forumdaki videoda install from CLOVER yazıyor olması lazım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bilgisayar üzerinde ki her portta denedim (USB3.0 ve USB2.0) fakat buna benzer hatalar aldım. Bir de USB3.0 portundan boot etmeye çalıştığımda failed to enable remote wake hatasını aldım. Bunlar dışında şöyle bir şey farkettim ki bootloaderda kurulumu yapacağım zaman install from mojave10146 yazıyor. Hatırladığım kadarıyla forumdaki videoda install from CLOVER yazıyor olması lazım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
- Laptop Modeli
- Monster Tulpar T7 V2.3
- Anakart Modeli
- Monster Tulpar T7
- İşlemci Modeli
- intel i7 4710MQ
- Grafik Kartı
- Intel HD 4600 & Nvidia GTX 870M(GK104M)
- Ağ Aygıtları
- AR9462
- Disk ve RAM
- 250GB HDD & 16GB DDR3 1600Mhz