Monterey USB, Wifi, Bluetooth ve Disk gözükmüyor

Kuzey35

APPRENTICE
24 Ocak 2021
21
6
21
Merhabalar. Big sur kullanmaktaydım kextleri ve opencore u güncelleyip, sistemi Montereye güncelleştirdim fakat USB girişleri, wifi, Bluetooth, USB bellek ve depolama olarak kullandığım ayrı HDD bölümü gözükmüyor. XhciPortlimit tikini kaldırdığımda mouse u kullanabildim fakat sistem açılırken çok yavaş sürekli register notification port diye baya bir kod geçiyor. Yardımcı olabilir misiniz. Teşekkürler

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
3.2 İntel Wifi/Bt combo kartı olup da macOS Monterey yükleyen arkadaşların kullanması gereken kextler;
a. BlueToolFixup.kext
b. IntelBluetoothFirmware.kext (Kendi sitesinden indirilecek)
Masaüstü sistem mi?
İmzanızdaki sistem.
İnternetten baktığım kadarıyla laptop mış.
Sistem açılışındaki yavaşlamanın sebebide bu bluetooth uyumsuzluğu eğer bu iki kext'i yükleyebilirseniz açılışda hızlanacaktır.

Son düzenleme:
BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: jamiroquai

Kuzey35

APPRENTICE
24 Ocak 2021
21
6
21
Evet hocam laptop. Wifi çalışmadığı ve usb görmediği için kext yükleme vs. yapamadım. Şu an windowsa geçtim fakat tam olarak hangi kextleri ekleyeceğimi bulamadım. Wireless için openintelwireless-heliportu indirsem sorunu çözme ihtimali var mı acaba?
1637074894855.png

Yüklü olan kextler bunlar.
3.2 İntel Wifi/Bt combo kartı olup da macOS Monterey yükleyen arkadaşların kullanması gereken kextler;
a. BlueToolFixup.kext
b. IntelBluetoothFirmware.kext (Kendi sitesinden indirilecek)
Masaüstü sistem mi?
İmzanızdaki sistem.
İnternetten baktığım kadarıyla laptop mış.
Sistem açılışındaki yavaşlamanın sebebide bu bluetooth uyumsuzluğu eğer bu iki kext'i yükleyebilirseniz açılışda hızlanacaktır.
Bluetooth için olanları hemen yapıyorum hocam teşekkür ederim. Xchiportlimit tikini kaldırdığımda yeniden hızlı şekilde açılıyor fakat bu seferde Depolama diskimi görmüyor ve herhangi bir dmg dosyasını açmıyor.

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
intelbluetooth kext for monterey.zip buradaki iki kext'i yüklemen gerek bluetooth için.
a. BlueToolFixup.kext
b. IntelBluetoothFirmware.kext
Tabiki IntelBluetoothInjector.kext'i de çıkaracaksın.
Evet hocam laptop. Wifi çalışmadığı ve usb görmediği için kext yükleme vs. yapamadım. Şu an windowsa geçtim fakat tam olarak hangi kextleri ekleyeceğimi bulamadım. Wireless için openintelwireless-heliportu indirsem sorunu çözme ihtimali var mı acaba?
İntel wifi hakkında yeterli bilgiye sahip değilim hiç kullanmadım ve karşılaşmadım diğer kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Kuzey35

Kuzey35

APPRENTICE
24 Ocak 2021
21
6
21
Tamamdır hocam teşekkür ederim ilginiz için. Araştırmaya devam edeyim wifi yi
intelbluetooth kext for monterey.zip buradaki iki kext'i yüklemen gerek bluetooth için.
a. BlueToolFixup.kext
b. IntelBluetoothFirmware.kext
Tabiki IntelBluetoothInjector.kext'i de çıkaracaksın.

İntel wifi hakkında yeterli bilgiye sahip değilim hiç kullanmadım ve karşılaşmadım diğer kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Hocam bluetoothta çalışmadı :D
USB sorununu usbinjectall silip xhci unsupported kext yükleyerek çözdüm. Wifiyi ise son sürüm AirportItlwm yükleyerek çözdüm fakat bluetooth hala çalışmıyor. Onu da araştırıyorum.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Ediko
K

kleyn

Guest
Tamamdır hocam teşekkür ederim ilginiz için. Araştırmaya devam edeyim wifi yi

Hocam bluetoothta çalışmadı :D
USB sorununu usbinjectall silip xhci unsupported kext yükleyerek çözdüm. Wifiyi ise son sürüm AirportItlwm yükleyerek çözdüm fakat bluetooth hala çalışmıyor. Onu da araştırıyorum.
bt kextlerini en son sürüme çek. Firmware sadece Injectoru kullanma. Şuan
Ekran Resmi 2021-11-17 08.02.05.png

Burada bt ile alakalı şeyler gözüküyormu bak.

Kuzey35

APPRENTICE
24 Ocak 2021
21
6
21
bt kextlerini en son sürüme çek. Firmware sadece Injectoru kullanma. Şuan Ekli dosyayı görüntüle 41746
Burada bt ile alakalı şeyler gözüküyormu bak.
Hocam kextleri güncelledim, injectorü kaldırdım fakat hala olmadı. Sistem raporu bluetooth kısmı tamamen sizinkiyle aynı
Hocam kextleri güncelledim, injectorü kaldırdım fakat hala olmadı. Sistem raporu bluetooth kısmı tamamen sizinkiyle aynı
Bir de şöyle bir sorunum var bazen ses çalışıyor bazen çalışmıyor. Big Surda da böyleydi. Ses kısmına girip baktığımda dahili hoparlörü seçemiyorum ses olmadığı zaman.

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Son sürüm BrcmPatchRAM kextini indir 2.6.1 içinden BlueToolFixup kextini al. En son sürüm IntelBluetoohFirmware kextini indir ve içinden IntelBluetoothFirmware kextini alıp OC/Kext içine at. Bunları configde
  • BlueToolFixup
  • IntelBluetoothFirmware şeklinde sırala
Eğer çalışmazsa demek oluyor ki USB portların sıkıntı çıkarıyor USB port yaması yapıp temiz bir USB haritalandırması elde etmelisin önce.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: kindo ve Ediko

Kuzey35

APPRENTICE
24 Ocak 2021
21
6
21
Son sürüm BrcmPatchRAM kextini indir 2.6.1 içinden BlueToolFixup kextini al. En son sürüm IntelBluetoohFirmware kextini indir ve içinden IntelBluetoothFirmware kextini alıp OC/Kext içine at. Bunları configde
  • BlueToolFixup
  • IntelBluetoothFirmware şeklinde sırala
Eğer çalışmazsa demek oluyor ki USB portların sıkıntı çıkarıyor USB port yaması yapıp temiz bir USB haritalandırması elde etmelisin önce.
Yok hocam çalışmadı bluetooth. xhci unsupported kext bunu yapmıştım, dediğiniz usb port yamasını nasıl yapabilirim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Yok hocam çalışmadı bluetooth. xhci unsupported kext bunu yapmıştım, dediğiniz usb port yamasını nasıl yapabilirim

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet