MSI B450 Tomahawk | Ryzen 7 3700X | 5700 XT Nitro Hackintosh

jingles

APPRENTICE
8 Ağu 2021
6
1
21
Ankara
Arkadaşlar Merhaba! Aranıza yeni katıldım ve umarım sizlerle faydalı ve başarılı paylaşımlarımız olur. Daha önceden Windows yanına kısa süreli linux deneyimim oldu. Güvenlik ve gizlilik takıntısı olan birisi olduğum için telefon, tablet iOS işletim sistemli cihazlar kullanıyorum. Bu nedenle bilgisayarımında bu İos işletim sistemine uygun olsun istiyorum. Bilgisayarımda iki hard disk var ve birinci hard diskte win 10 pro var. İkincil depo olarak kullandığım hard diskte 100 GB lık boş alan ayırıp bu kısıma mac işletim sistemi yüklemek istiyorum. Yani açılışta win 10 ya da mac işletim sistemi çalıştırabileceğim bir sistem kurmak istiyorum. Acaba böyle bir kurulum için ne yapmam lazım.
Birde sizlerden ricam Windows a ait saf ekleme yapılmamış oynanmamış imaj dosyaları vardı. Mac içinde böyle birşey arıyorum. Önereceğiniz Mac işletim sistemi için böyle bir imaj dosyası nereden indirebilirim.
Amd Ryzen 7 3700X
Msı b450 tomahawk anakart
16 GB ddr4 RAM
Sapphire 5700 xt nitro +

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
İki sistemin nasıl kurulabileceğine ilişkin bilgiler forumda mevcut. Kolayca çözülebilir.
Sizin tabirinizle "saf oynanmamış imaj" konusuna gelirsek, Elinizde Sapphire 5700 xt nitro varsa Monterey'i henüz beta aşamasında olduğundan bir kenara "sonra" notu düşüp Big Sur üzerinden konuşalım.
İster forumdan paylaştığım bağlantıdan isterseniz App Store üzerinden indirin hiç farketmeyecektir. (App Store'den indirdiğinizin 10.15.1 olması dışında ki bizim imajı da kurulumdan sonra 10.15.1'e yükseltebilirsiniz.)
Forum imajı kolay kurulum için Efi klasörü ile birlikte gelir.
App Store'den indirirseniz yükleme için sizin bir efi klasörü oluşturmanız gerekir.
Ve "Güvenlik ve gizlilik" için ekteki konuyu inceleyin.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

jingles

APPRENTICE
8 Ağu 2021
6
1
21
Ankara
İki sistemin nasıl kurulabileceğine ilişkin bilgiler forumda mevcut. Kolayca çözülebilir.
Sizin tabirinizle "saf oynanmamış imaj" konusuna gelirsek, Elinizde Sapphire 5700 xt nitro varsa Monterey'i henüz beta aşamasında olduğundan bir kenara "sonra" notu düşüp Big Sur üzerinden konuşalım.
İster forumdan paylaştığım bağlantıdan isterseniz App Store üzerinden indirin hiç farketmeyecektir. (App Store'den indirdiğinizin 10.15.1 olması dışında ki bizim imajı da kurulumdan sonra 10.15.1'e yükseltebilirsiniz.)
Forum imajı kolay kurulum için Efi klasörü ile birlikte gelir.
App Store'den indirirseniz yükleme için sizin bir efi klasörü oluşturmanız gerekir.
Ve "Güvenlik ve gizlilik" için ekteki konuyu inceleyin.
Tşk ederim
Arkadaşlar AppStore dan big sure işletim sistemini indiremedim. Big sure indirme sayfasında download seçeneği çıkmıyor. AppStore giriş yaptığım halde bir türlü beceremedim. Birde moderatör Kaos hocamızın anlattığımkurulum aşamasında şöyle bir ifade var “ Kurulumda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi ise diskin tamamen silinip macOS Big Sur'un GUID bölüntü tablosu ve APFS düzeninde kurulması gerektiği ardından kurulacak ise diğer işletim sistemlerinin kurulması gerektiğidir.”
Şimdi ben 1 tb lık hard diskimde 100 GB bir bölüm oluşturup MacOS işletim sistemini buraya yükleyip halihazırda yüklü olan win 10 ile beraber kullanmak istiyorum.
Bu sorunları nasıl çözebilirim

Son düzenleme:

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Big Sur kurulumu için diskin APFS yapısında olması gerek. Bunun içinde diski tamamen silmelisiniz. Eğer bir parçaya kuracaksanız Paragon tarzı programlarla 100GB lık bölümü HFS+ olarak biçimlendirip oraya maximum mojave kurabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: jingles

jingles

APPRENTICE
8 Ağu 2021
6
1
21
Ankara
Arkadaşlar eskiden kalma 240 GB lık ocz marka ssd mi buldum. Şimdi macOS işletim sistemini bu ssd ye yükleyeceğim. App storedan ne yazık ki big sure işletim sistemini indiremedim için forumdan big sure 11.0.1 sürümü indirdim ve etcher programı ile USB ye yazdırdım. Şimdi öncelikle bios ayarlarını yapacağım. Fakat sormak istediğim bazı sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim.
1- Mac kurulumundan önce ilk olarak başka bir hard diskte bulunan ve kullanmış olduğum win 10 işletim sistemini mi silmem mi gerekiyor.
2- Kurulum yapacağınız cihaz tipine ve işlemci modeline göre ilgili dosyanın adını config.plist olarak değiştmeniz yeterli olacaktır “ ifadesini biraz açarmısınız? Yani indirdiğim “macOS Big Sur 11.0.1 (20B29) Created By KaoS.raw.zip “ zip dosyasında bir işlem mi yapmam gerekiyor?

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Hayır USB'ye yazdırdıktan sonra USB'yi çıkar tak yapın ve gelen OSXINFO EFI içinde EFI/OC içindeki condiglerden kendi işlemci ailenize ait olanın adını config olarak değiştirin.

Hayır ayrı SSD ise diğer disk durabilir bir sorun olmaz. Sadece o SSD'yi APFS olarak silebilirisniz.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

jingles

APPRENTICE
8 Ağu 2021
6
1
21
Ankara
Arkadaşlar kurulumu yaptım. Bilgisayarı yeniden başlattığımda direk win 10 açılıyor. İşletim sistemlerini seçme ekranı çıkmıyor

• Like
Tepkiler: yusufklncc

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401

UEFI Windows Üzerinden EasyUEFI ile Clover/OpenCore Bootloader Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Bu iki rehbere bak ilk olarak USB olmadan bootu yap ardından EasyUEFI ile Boot girdisi oluşturup BIOStan ilk sıraya al. Ya da İlk işlemi yap sonra Boot menüden diski seç eğer olmazsa 2. yolu dene.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

jingles

APPRENTICE
8 Ağu 2021
6
1
21
Ankara
Arkadaşlar sizleri yoruyorum kusura bakmayın ama bugün 4 defa big sure yükledim. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda win10 ya da Mac arası secim yapıyorum fakat bir türlü Mac açılmıyor.Boot yapmak için opencore ile diski mount yapayım diyorum ama opencore programını açıp ADD tıkladığımda herhangi bir şey olmuyor. OpenCore uygulamasının 0.6.4 sürümünü çalıştırmak istediğimde bu sefer sistem tanımlanmamış uygulama diyerek hata veriyor.Bu arada sistemde güvenlik duvarı kapalı.
Bu arada biostan boot için 1 seçenek Mac kurduğum disk 2. seçenek ise windows kurulu olduğu disk
Ne yapmam gerekiyor :(
Arkadaşlar yeniden kurulum kurulum yapıp Efi klasörünü mount yaptım. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda seçme ekranından Mac seçiyorum fakat yükleme yazıları çıkıyor ve sonrası siyah ekran olarak bilgisayar bekliyor. Nerde yanlış ya da eksik yapıyorum anlamadım.
Arkadaşlar yeniden kurulum kurulum yapıp Efi klasörünü mount yaptım. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda seçme ekranından Mac seçiyorum fakat yükleme yazıları çıkıyor ve sonrası siyah ekran olarak bilgisayar bekliyor. Nerde yanlış ya da eksik yapıyorum anlamadım.
Arkadaşlar en sonunda başardım.Bios dan Serial Port disable yapınca sorun düzeldi. Ilk olarak yapmam gereken nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler