Arkadaşlar Merhaba,
MSI MPG X570 gaming plus anakart
Ryzen9 3900X işlemci
ASUS DUAL RX5500XT 4GB Ekran kartı olan sistemime
OpenCore Kullanarak ve dortania talimatlarında ilerleyerek kurulum yapmaya çalışıyorum.
Ancak sürekli olarak şu şekilde hata alıyorum.
Config.plist içerisinde
SetupVirtualMap ve RebuildAppleMemoryMap değerlerini değiştirdim. denediğim kombinasyonlar : true,true - true,false - false,true sadece false,true modunda üstteki hatayı görmeden ilerliyorum.
SetupVirtualMap değerini True durumundan False durumuna çektiğimde kurulum devam etti ancak mouse imleci geldiğinde ekran tamamen birbirine giriyor ve karıncalı görüntü alıyorum dolayısıyla devam edilemiyor.
bunun dışında her şeyi tekrar tekrar kontrol ettim. Herhangi bir problem görünmüyor ancak kurulumu başlatamıyorum.
kullandığım kextsler;
VirtualSMC (FakeSMC'de denedim yine olmadı.)- Lilu - Whatevergreen - appleALC - realtek
Driverlar;
Hfsplus - Openruntime
AICP olarak dortania sayfasında prebuild olarak verilmiş .aml dosyasını kullanıyorum. - not: SSDTtime ile otomatik oluşturduğumda da çalışmadı.
BIOS ayarlarında ise Above 4G Memory:enable
SATA MODE : AHCI
XHCI HANDOFF : ENABLE
Serial Port : Disable
Erp Ready : Enable
BIOS UEFI/CSM : UEFI
SECURE BOOT : DISABLE
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar arkadaşlar.
MSI MPG X570 gaming plus anakart
Ryzen9 3900X işlemci
ASUS DUAL RX5500XT 4GB Ekran kartı olan sistemime
OpenCore Kullanarak ve dortania talimatlarında ilerleyerek kurulum yapmaya çalışıyorum.
Ancak sürekli olarak şu şekilde hata alıyorum.
Kod:
65:757 00:118 OCSMC: SmcReadValue Key 4D535463 Size 1
65:891 00:134 OCSMC: SmcReadValue Key 4D534163 Size 2
66:012 00:120 AAPL: [EB|`B:WFDW] Err(0xE), 0 @ LocHB 71B4903C-14EC-42C4-BDC6-CE1449930E49
66:132 00:120 AAPL: [EB|#LOG:DT] 2020-08-21T16:17:21
66:270 00:137 AAPL: [EB|#LOG:EXITBS:START] 2020-08-21T16:17:21
SetupVirtualMap ve RebuildAppleMemoryMap değerlerini değiştirdim. denediğim kombinasyonlar : true,true - true,false - false,true sadece false,true modunda üstteki hatayı görmeden ilerliyorum.
SetupVirtualMap değerini True durumundan False durumuna çektiğimde kurulum devam etti ancak mouse imleci geldiğinde ekran tamamen birbirine giriyor ve karıncalı görüntü alıyorum dolayısıyla devam edilemiyor.
bunun dışında her şeyi tekrar tekrar kontrol ettim. Herhangi bir problem görünmüyor ancak kurulumu başlatamıyorum.
kullandığım kextsler;
VirtualSMC (FakeSMC'de denedim yine olmadı.)- Lilu - Whatevergreen - appleALC - realtek
Driverlar;
Hfsplus - Openruntime
AICP olarak dortania sayfasında prebuild olarak verilmiş .aml dosyasını kullanıyorum. - not: SSDTtime ile otomatik oluşturduğumda da çalışmadı.
BIOS ayarlarında ise Above 4G Memory:enable
SATA MODE : AHCI
XHCI HANDOFF : ENABLE
Serial Port : Disable
Erp Ready : Enable
BIOS UEFI/CSM : UEFI
SECURE BOOT : DISABLE
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar arkadaşlar.
Ekli dosyalar
-
38.3 KB Görüntüleme: 212