Msi Z270 Gaming M7 - 6700K - GTX1070

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
30
Arkadaşlar merhaba daha önce (2017) yılında aynı sistemin(Anakart Hariç) Sierra kurulumunu başarı ile yapmıştım baya uzun süre sorunsuz kullandım. Şimdi iste Anakart ve Ramleri upgrade ettim ve tekrardan hackintosh kurmaya (Catalina) çalıştım ama bir türlü kurulum ekranına geçemedim. Bazen Apple logosu gelince restart atıyor bazen Couldn't allocate runtime area hatası veriyor bazen stress bilmem ney hatası... Kısaca bir türlü kuruluma geçemedim.(Tüm configleri denedim) Daha sonra Mojave yükleyeyim dedim onu başarılı yükledim ama ne yapsam yapayım internet gelmedi onda da. İlk kurulumda vardı sonra gitti. Kısaca şuan Catalina için bu sisteme en yakın config elinde olan var mıdır?

Sistem:
İşlemci:İntel i7 6700K
Anakart: Msi z270 Gaming M7
Ram: Corsair 16GB
GPU: Asus Strix GTX1070

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Merhabalar, İmajı nerden edindiniz elinizde olan imaj hangisidir?
Bununla deneyip sonucu paylaşın.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
30
Tüm dosyaları burdan indiriyorum hocam. Bugün evde olmayacağım ama denediğim dönüş yaparım. (15.4 deneyeceğim bu sefer)
Hocam merhabalar tekrardan. 15.4 Yükleyince gayet düzgün her şey çalıştı ancak Ekran kartım tanınmadı. Galiba Catalina'da tanımıyormuş öyle midir? Eğer öyleyse daha eski bir sistem yükleyeyim veyahut 5700Xt gibi bir karta geçeyim.

Son düzenleme:
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hocam merhabalar tekrardan. 15.4 Yükleyince gayet düzgün her şey çalıştı ancak Ekran kartım tanınmadı. Galiba Catalina'da tanımıyormuş öyle midir? Eğer öyleyse daha eski bir sistem yükleyeyim veyahut 5700Xt gibi bir karta geçeyim.
Bunu kaç kere yazmak lazım? Ekran kartın desteklenmiyor. BU kartı kullancaksan High Sierra kuracaksın. Güncel sistem ise dediğin gibi AMD bir Grafik kartına geçeceksin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
30
Bunu kaç kere yazmak lazım? Ekran kartın desteklenmiyor. BU kartı kullancaksan High Sierra kuracaksın. Güncel sistem ise dediğin gibi AMD bir Grafik kartına geçeceksin.
Hocam bayadır takip etmiyordum kusura bakmayın. Birileri sinirlendirmiş galiba sizleri. Benim dikkatsizliğim..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Birileri sinirlendirmiş galiba sizleri.
Neden? Kimse konuları, rehberleri okumuyor ondan. Bu kadar uyumluluk rehberi var kimse dikkat etmiyor. Aynı şeyleri yazmak zorunda kalmak düşündürücü.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
30
Neden? Kimse konuları, rehberleri okumuyor ondan. Bu kadar uyumluluk rehberi var kimse dikkat etmiyor. Aynı şeyleri yazmak zorunda kalmak düşündürücü.
Bir önceki kurulum yaptığım postta(Sierra) ekran kartının uyuşup uyulmadığına dair bir bilgilendirme yoktu, kurulum olan konu başlığında her şeyi sorunsuz yaptım ve çalıştı. Çünkü rehber niteliğinde bir konuydu. Nitekim bu seferki yüklememde de sadece yükleme dosyasının olduğu post dışında bir posta bakma gereği duymadım . Aynı şekilde çalışacağını düşündüm. Ama bu kartların desteğinin kesildiğine dair bir bilgim yoktu. Ara sürümleri de kullanmadığım için bilgi sahibi olamadım. Vel hasıl kelam dediğim gibi benim hatam; ancak sıradan bir üye uyarısı olarak naçizane dipnot şeklinde desteği olmayan kartları yazabilirsiniz isterseniz hocam.. Kuruluma odaklandığım için destek kısmını göz ardı etmişim. Tekrardan kusura bakmayın, iyi forumlar dilerim..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Vel hasıl kelam dediğim gibi benim hatam; ancak sıradan bir üye uyarısı olarak naçizane dipnot şeklinde desteği olmayan kartları yazabilirsiniz isterseniz hocam..
Yazdık. Dediğim şey tam olarak buna geliyor. Buyrun konusu:

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
30
Yazdık. Dediğim şey tam olarak buna geliyor. Buyrun konusu:
Hocam gerçekten sinirlisiniz :) Ben yazmadınız demedim zaten. Sadece kurulum olan (macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu) konuyu inceledim ve öyle kurulum yaptım ben. Diğer konuları incelemedim. Böyle ekran kartının desteğinin kesileceğini de tahmin edemedim.
Bi tık alıngankık yapıyorsunuz gibime geldi sanki. Suçu size atmıyorum, ben incelemedim diye belirttim zaten..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Diğer konuları incelemedim.
Ama mesele öncesinde konuları incelemek olmalı. Biz yeni bir kategori açtığımızda (örnek: BigSur) ve bununla ilgili rehber vs paylaştığımızda bize gökten düşmüyor ki bilgi. Saatlerimizi harcıyoruz üyelerimiz faydalansın diye. Ama kimse bu kadar harcanan saati göz ardı edip bir zahmet "uyumlu donanımlar" veya "rehberler" kategorisine göz atmadığında ve biz her defasında foruma girip yüzlere kez klavyede aynı cümleleri yazdığımızda "Houston, bir sorunumuz var" oluyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
30
Ama mesele öncesinde konuları incelemek olmalı. Biz yeni bir kategori açtığımızda (örnek: BigSur) ve bununla ilgili rehber vs paylaştığımızda bize gökten düşmüyor ki bilgi. Saatlerimizi harcıyoruz üyelerimiz faydalansın diye. Ama kimse bu kadar harcanan saati göz ardı edip bir zahmet "uyumlu donanımlar" veya "rehberler" kategorisine göz atmadığında ve biz her defasında foruma girip yüzlere kez klavyede aynı cümleleri yazdığımızda "Houston, bir sorunumuz var" oluyor.
Kesinlikle haklısınız. Şimdi herkes 1070 Catalina ile uyumlu mu diye konu açsa benim de zoruma gider ve sinirlenirim açıkcası. O konuda kesinlikle emeğinize saygı duyuyorum tekrardan özür diliyorum. Ama inanın kendi sorunlarımı çözmeye çalışıyorum(reddit-tonymacx gibi yerlerden de destek alıyorum) en son çare konu açıyorum. Ancak ekran kartı konusu biraz ani oldu bakmamıştım. Tekrardan özür diliyor, iyi forumlar diliyorum..

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Senin GPU haricinde sorunun varsa bunu yaz en azından konu bir konuya dönüşsün. Anlayışın için teşekkürler. (y)

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
30
Senin GPU haricinde sorunun varsa bunu yaz en azından konu bir konuya dönüşsün. Anlayışın için teşekkürler. (y)
Yükleme yapamadığım için ekran kartına sıra gelmedi. İnanın en az 20 tane farklı config denedim. Forumda 270 chipsetli tüm konuların configlerini denedim. Kısaca ekran kartı hiç aklıma gelmedi o yüzden diğer konulara bakmadım o minvalde..

Edit: Şuan için yok tüm bileşenler sorunsuz çalışmıştı. Teşekkürler 👍

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler