MSI Z270 SLI Plus - i7 7700K - RX 580 8 GB - (iMessages+FaceTime) Catalina 10.15.5

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar,

Halihazırda Catalina kullanıcısıydım anakart, işlemci ve bellekleri güncelledim. Donanım detayları şu şekilde;
  • MSI Z270 SLI Plus (Son versiyon BIOS)
  • Intel Core i7 7700K
  • Sapphire RX 580 Special Edition 8 GB
  • 16 GB 2x8 3600 MHz CL18
  • Samsung 960 EVO NVMe M2 SSD (Trim aktif) (M2 Turbo Slot)
  • WD Green IntelliPower 1 TB
  • Creative SoundBlaster XFi Pro 5.1 (Optical)
  • LG 27' FullHD Monitör - HDMI
  • Tp Link TL-WN823N V3
  • HP Deskjet 2136 All-in-One
  • Logitech G502 - Logitech G105

Ön bilgi: Sistemde iMessage, FaceTime vs. çalışıyor. Ekran kartım yerleşik olarak desteklendiği için otomatik tanıdı. İşlemci aynı şekilde tüm güç yönetimi aktif.

Öncelikle github'dan sistemime çok yakın bir EFI klasörü buldum. Çünkü buradaki kurulum imajındaki EFI ya da 10.15.4 imajındaki EFI hata veriyordu... İşlemci için yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla FakeID girmek gerekiyor... Ama hazır EFI bulunca üzerinde tecrübelerim sonrası değişikliğe gitmeyi daha mantıklı buldum.

Standart BIOS ayarları sonrası, ilgili EFI klasörüyle ve "debug=0x1000 dart=0 -v" komutlarıyla boot ettim ve problemsiz bir şekilde kurulum yaparak masaüstüne ulaştım. Ben bu aşamada dual boot istediğim için 250 GB diski 120/130 olarak ikiye böldüm. Mac kuracağım tarafı APFS, Windows 10 kuracağım tarafı MSDOS olarak biçimlendirdim. Mac kurulumu bitince, Windows için hazırladığım USB ile Windows 10 kurulumunu da yaptım.

Uyarı olarak şunu söylemeliyim, Mac için gelen 1,2 GB civarındaki gelen güncelleme sonrası Windows Boot'da problem yaşadım. Aynı zamanda Windows için gelen güncellemleri de yapmıştım, belki de ondan sebep... Windows boot onarmaya gidip, sistemi açmadığı için yeniden kurmam gerekti. En azından EFI klasörünü Microsoft klasörüyle birlikte yedek almanızı tavsiye ederim.

Ses için AppleALC kextini kullandım. Uygulama olarak SoundSource kullanıyorum.

Wi-Fi Mac destekli olduğu için sürücüsünü kurmam yetti ancak konum servisi çalışmıyor. Bunun için dahili wifi gerekiyor.

Ekran kartım için Whatevergreen ve Lilu kextleri'ni kullanmam gerekiyor. Ayrıca bir ayar yapmadım, ilgili seçimler Config.plist'te mevcut.

Sensör ve fanlarım aktif çalışıyor. Anakart BIOS'tan akıllı fanları aktif ettim ve minimum ses çıkaracak seviyede ayarladım. Anakart gerektiğinde fanları hızlandırıyor, gerekmediğinde sıfıra çok yakın sessizlik, harika oldu. Aynı zamanda MacsFanControl üzerinden de değişiklik yapabiliyorum.

iMessages ve FaceTime için buradaki rehbere ek olarak System/Lib/Ext yoluna RehabMan'ın nullethernet isimli kextini attım. Böylece USB Wi-fi yerleşik olarak görüyor. Aynı zamanda EmuVariable.Efi sürücüsünü yükledim. Rehberdeki adımları uyguladıktan sonra FaceTime ve iMessages problemsiz bir şekilde çalıştı...

Keyifli Hackintoshlar...

EFI

Screen Shot 2020-07-07 at 15.06.01.png

Screen sssShot 2020-07-07 at 15.08.10 copy.jpg

Screen Shot 2020-07-07 at 15.10.52.png

Screen Shot 2020-07-07 at 15.06.25.png

Screen Shot 2020-07-07 at 15.12.48.png

Screen Shot 2020-07-07 at 15.08.45.png

Screen Shot 2020-07-07 at 15.07.43.png

Screen Shot 2020-07-07 at 15.14.27.png

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Teşekkürler Emeğinize Sağlık...

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: janti

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
BIOS ayarlarını da detaylıca ekleyeyim;
  1. Save & Exit → Restore Defaults : Yes
  2. Advanced \ Integrated Peripherals → Network Stack : [Disabled]
  3. Advanced \ Integrated Peripherals → Intel Serial IO : [Disabled]
  4. Advanced \ USB Configuration → XHCI Hand-off : [Enabled]
  5. Advanced \ USB Configuration → Legacy USB Support : [Auto]
  6. Advanced \ Windows OS Configuration → MSI Fast Boot : [Disabled]
  7. Advanced \ Windows OS Configuration → Fast Boot : [Disabled]
  8. Overclocking → Extreme Memory Profile(X.M.P) : [Enabled]
  9. Overclocking \ CPU Features → Intel Virtualization Tech : [Enabled]
  10. Overclocking \ CPU Features → Intel VT-D Tech : [Disabled]
  11. Boot → Boot mode select : [UEFI]
  12. Advanced \ Integrated Graphics Configuration → Initiate Graphic Adapter : PEG
  13. Advanced \ PCH Storage Configuration \ Sata Mode → AHCI
  14. CFG-Lock → Disabled
Teşekkürler Emeğinize Sağlık...
Teşekkür ederim hocam, ekran kartını aldığımda çok yardımınız dokunmuştu... Sayenizde bir sonraki temiz kurulumum çok daha rahat oldu. 😇