ÇÖZÜLDÜ N552VW Mojave kurulum sonrası restart problemi

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Arkadaşlar merhaba,
ASUS N552VW Cihaza Mojave Kurulumu girişimim başarısız oldu :)

Yaptıklarımı adım adım anlatmaya çalışayım.
Bilgisayarın ssd diskini tamamen formatladım. Windowsu sildim.
Kurulum imajını siteden alarak başlangıç diskini oluşturduktan sonra formata başladım.
GUID Partition Scheme olarak tekrar diski formatladıktan sonra kuruluma başladım.

Bu arada bios ayarlarım ;
  1. SATA: AHCI
  2. VT-D: Disable
  3. EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable // Biosta yok
  4. xHCI Mode: Smart Auto // Biosta yok
  5. Secureboot: Disable
  6. CFG-Lock= Disable // Biosta yok
  7. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
Kurulum sırasında @SercanU nun aldığın hatanın aynısı aldım çözümünü de belirttiği gibi yaptım oldu. Kurulum tamamlandıktan sonra tekrar aynı flashla boot edip kurulum yapılan diski seçtiğimde başlıyor açılmaya fakat ülke ayarları gelmeden restart atıyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ilyadaberna

APPRENTICE
1 Kas 2017
55
11
21
45
kurulumdan sonra tekrar USB den boot et ve yeniden yükler gibi USB den devam et
yükleme alanına gelince terminali aç ve
Kod:
cd /Volumes/osxinfo_mojave/usr/bin (enter basın)
mojave2core (Enter basın)
ve sonra yeniden başlat

yeniden USB den başlat ve yükleme yaptığın diskle devam et. Yada

macOS Mojave Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu başlığı altında

SSE 4,2 Desteği Olmayan Sistemlere Kurulum Desteği. konusunu incele...

• Like
Tepkiler: ERCAN

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
macOS Mojave SSE 4,2 öncesi işlemcilere kuruluma izin vermiyor. İmaja eklediğimiz betik sayesinde SSE 4,2 desteği olmayan Q8300, E8400 gibi sadece SSE 4,1 olan Core 2 Duo işlemciler için kuruluma olanak tanır.
  • Bunun için yapılması gerekenler;
    1. Kurulum bittikten sonra sistem yeniden başlatıldığında tekrar kurulum ekranına gelin.
    2. Burada Menü Bar -> Utilitys içinde Terminal açın ve aşağıdaki kodu
      Kod:
      cd /Volumes/osxinfo_mojave/usr/bin (enter basın) mojave2core. (Enter basın)
    3. Ardından gelen ekranda betik sizi yama işlemi için yönlendirecektir.
işlemci İ7 6700HQ
Yine de gerek var mı böyle bir işlem için?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
macOS Mojave SSE 4,2 öncesi işlemcilere kuruluma izin vermiyor. İmaja eklediğimiz betik sayesinde SSE 4,2 desteği olmayan Q8300, E8400 gibi sadece SSE 4,1 olan Core 2 Duo işlemciler için kuruluma olanak tanır.
  • Bunun için yapılması gerekenler;
    1. Kurulum bittikten sonra sistem yeniden başlatıldığında tekrar kurulum ekranına gelin.
    2. Burada Menü Bar -> Utilitys içinde Terminal açın ve aşağıdaki kodu
      Kod:
      cd /Volumes/osxinfo_mojave/usr/bin (enter basın) mojave2core. (Enter basın)
    3. Ardından gelen ekranda betik sizi yama işlemi için yönlendirecektir.
işlemci İ7 6700HQ
Yine de gerek var mı böyle bir işlem için?
Hayır gerekmiyor. Aldığın hata için sistemi -v ile başlatıp aldığın hatanı görselini yada vidousu paylaş.

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Dediğiniz ayarda başlattığımda bir hata göremiyorum otomatik restart atıyor. Kurulumu tamamladıktan sonra macos ile başlattığımda yazılar kayıyor sonra restart atıyor

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Aldığın hata illaki vardır. Mesela system nanoseconds uptime gibi. Sistemine uygun config.plist kullanıyormusun? Eğer kullanıyorsan -v ile başlatıp videosu çekip payaş. Paylaşmassan sana yardımcı olamayız.

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Telefonum çok kötü çekiyor kusura bakmayın ben yakalayamadım hatayı.
Kod:
https://drive.google.com/file/d/1RlXcSrFFLNJKef0wSPcMqiKfwpLXO6k1/view

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Telefonum çok kötü çekiyor kusura bakmayın ben yakalayamadım hatayı
Eğer yazılar karmaşık bir şekilde ve yine girilmez işareti varsa buda “Still waiting for root device” hatasıdır. Bunun için:

USB 2.0 portu kullanın.
USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 disk kullanın.
cpus=1 komutunu deneyin.
USB içinde paylaşılan Config dosyalarından sisteminiz için uygun olanı kullanın.
BIOS Legacy olarak boot edin.

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Portların hepsi 3.0 fakat usb disk 2.0 olduğu için problem olmayacağını okumuştum. Kurulum yapıldı sistem açılmıyor ne yazıkki.

Sistem için uygun olan config dosyalarını nereden bulabilirim?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Aldığın hatayı şimdi gördüm. Ampeting system restart hatası bunun için şu konuyu incele. ÇÖZÜLDÜ - Dell 7567 | “Attempting system restart.. MACH Reboot” Hatası | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Sistem için uygun olan config dosyalarını nereden bulabilirim?
Sistemine uygun config dosyadını usbdeki kurulum sonrası araçlarda config dosyaları klasörünede bulabilirsin.

İşlemcine entegre olan ekran kartı configi kullanman gerekiyor. Ordaki confingi config.plist olarak yeniden adlandırıp kullan.

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Yazdıklarınızı inceleyip bilgi vereceğim

Config dosyasını uygun olanı ile değiştirip tekrar başlattım. Ekran kartını gördü sanırım. Fakat yine restart atıyor.
-V moda alıp tekrar başlattım videosunu çektim. Bu sefer farklı bir yerde restart attı.
Kod:
https://drive.google.com/file/d/1XJq76SYcXLPc0UI5eWwq18jD2sEfIwgW/view

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Aldığın hatanın çözümü normalde bunlardır.
"System uptime in nanoseconds" Hatası Alıyorum

BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
Clover Boot Menu / Boot without caches ile system başlat.
USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
Kullandığın harici aygıtlar varsa. Bunları çıkartıp dene.
Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Bilgisayar başına ancak geçebildim.C diskini komple formatladığım için hata aldığımda tekrar Windows kuruyorum :) o yüzden biraz uzun sürüyor işler :) Şimdi kurulum adımlarını baştan tekrar deneyeceğim. @Mavisakal_tr sizin bilgisayar benim bilgisayarın bir alt versiyonu. uyması lazım. Başka atladığım brşey var mıdır?

config_HD515_520_530_540 dosyasını kullandım. Doğrumudur ?

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Config.plist 530 doğru sonra en önemlisi mojave ile uyumlu kext'ler olmalı onun için ise bu siteden indirdiğin kurulum seti içerisinde kextleri kullan diğer bir şeyde clover versiyonu Mojave ile uyumlu olmalı Diğer bir şeyde ben eski sierra dan itibaren kurulum yapıp DSDT editlemeyi sistemime göre yaptığımdan 2. ekran kartı kapatılması v.s sorun yaşamıyorum bunlara dikkat edersen sorunsuz bir kurulum yaparsın

Birde Config.plist de işlemci şecimin önemli 13.1 veya 13,3 şeçmelisin

kullandığın config.plist yüklersen yapılması gereken ayarları yapar tekrar yüklerim kullanırsın

şuanda bende wifi hariç onuda usb wifi ile çözdüm donanım olarak her şey çalışıyor card okuyucu dahil touchpad v.s her şey çalışıyor

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Merhaba,
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Saat 5 ten beri uğraşıyorum daha sonuç alamadım :D
Clover versiyonum sanırım 4674.
config dosyası bağlantısını linkte paylaşıyorum.

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Kusura bakmayın her seferinde window kurmak zorunda kalıyorum mesaj yazabilmek için :)
yazıların üstüne tıkladığınızda linke yönlendiriyor ordan Google drive ile indirebiliyorsunuz.

MEGA
megaya da yükledim.
Teşekkürler.

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Kusura bakmayın her seferinde window kurmak zorunda kalıyorum mesaj yazabilmek için :)
yazıların üstüne tıkladığınızda linke yönlendiriyor ordan Google drive ile indirebiliyorsunuz.

MEGA
megaya da yükledim.
Teşekkürler.
config_HD515_520_530_540.plist.zip

tabiki bunun ismini config.plist olarak değiştirmeniz gerekiyor

ÇÖZÜLDÜ - N552VW Mojave kurulum problemi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Bu Konuda geçen AHCIPortInjector.kext 'ide indir bir dene bence