ÇÖZÜLDÜ N552VW Mojave kurulum sonrası restart problemi

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi değiştiriyorum zaten.
AHCIPortInjector.kext indirip denemiştim. Bu dosya olmadan kurulum tamamlanmıyor.
Şimdi hazırlayıp tekrar kurulum yapıcam. Gelişmelerle ilgili bilgi veririm.
Tekrar teşekkür ederim.

Pes ediyorum.
Hafta sonunu buna ayırdım ama hep aynı sorunlar.
Bir yerlerde yanlışlık var ama bulamadım. Tüm yorumları okuyup ona göre tüm olasılıkları denedim ama malesef sonuç alamadım.
Kurulum aşamasını geçiyorum ama bilgisayar açılışında daha dil seçimini göremedim.
Gönderdiğiniz config dosyalarını da denedim.
Yardım eden herkese teşekkür ederim.Başka bahara kaldı.

Kamillo

APPRENTICE
23 Kas 2018
4
0
0
45
Ben bugün Asus N552VW ye mojave yükledim, tek yapmam gereken diğer bir konuda bahsi geçen AHCIPortInjector.kext SATA Sürücüsü | osxinfo dosyasını CLOVER/kexts/Other klasörüne kopyalamaktı. Windows SSD içinde aynen duruyor, 1 TB lık Toshiba HDD'ye
500 gb
iki partisyon oluşturarak kurulum yaptım, . Kurulumda başka sorun yaşamadım. Clover ve multibeast bilgim az olduğundan hdd boot biraz zorladı. Ses sorunu voodoohda ile çözdüm. Ethernet sorunsuz çalıştı, wifi ile henüz ilgilenemedim.

Boot için de usb ile her zaman sorunsuz açıldı, daha sonra multibeast high sierra ile kurulum yapıp, usb içinde yer alan kexts ve drivers64 dosyalarını, hdd başında olan EFI partisyonu mount edip gerekli yerlere kopyaladım. Açılırken bir sorun yaşamıyorum.

Şu an bir usb ile açılınca olmayan fakat HDD'den boot edince olan harici hdd tanımama sorunu var, çözersem yazarım.

kolay gelsin

Ben bugün Asus N552VW ye mojave yükledim, tek yapmam gereken diğer bir konuda bahsi geçen AHCIPortInjector.kext SATA Sürücüsü | osxinfo dosyasını CLOVER/kexts/Other klasörüne kopyalamaktı. Windows SSD içinde aynen duruyor, 1 TB lık Toshiba HDD'ye
500 gb
iki partisyon oluşturarak kurulum yaptım, . Kurulumda başka sorun yaşamadım. Clover ve multibeast bilgim az olduğundan hdd boot biraz zorladı. Ses sorunu voodoohda ile çözdüm. Ethernet sorunsuz çalıştı, wifi ile henüz ilgilenemedim.

Boot için de usb ile her zaman sorunsuz açıldı, daha sonra multibeast high sierra ile kurulum yapıp, usb içinde yer alan kexts ve drivers64 dosyalarını, hdd başında olan EFI partisyonu mount edip gerekli yerlere kopyaladım. Açılırken bir sorun yaşamıyorum.

Şu an bir usb ile açılınca olmayan fakat HDD'den boot edince olan harici hdd tanımama sorunu var, çözersem yazarım.

kolay gelsin
Demin yazmamışım usb kurulumdan config.plist dosyasını da HDD başında ki EFI partisyonunda yerine kaydetmek gerekiyor. Bunu tekrar yapınca harici hdd sorunu da kalktı.

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
@Kamillo merhaba,

Kurulum dosyalarını ve adımlarını paylaşabilir misin? AHCIPortInjector.kext SATA Sürücüsü | 'nü bende aynı şekilde kopyaladım. Başlangıç usb de sorun olmuyor başlatıyor. Kurulum tamamlanıyor fakat windows açılmıyor.Ülke seçim ekranını göremedim bir türlü.
Yanlı ben windows u silip ssd diskini kazıdıktan sonra kurulum yapmıştım. SSD sürücüsünde sadece macos olsun istedim.
Tüm kurulum bittikten sonra ülke seçim ekranına gelmeden restart yiyorum. Ne yaptıysam çözemedim.

Kamillo

APPRENTICE
23 Kas 2018
4
0
0
45
Merhaba,
ben sadece 1 TB lık hdd üzerinde işlem yapıp, SSD'nin windows boot eden EFI'sine hiç dokunmadım. Dolayısı ile Cloverda sorun olsa bile bilgisayar açılırken F2 ile setupa girip son menüden doğrudan windowsu boot override ile açabiliyorum ki hiç gerek olmadı.
Bilgisayarlar tahminimce aynı ürünleri içerdiğinden, bende çalışııyorsa sende de çalışabilir diye düşünüyorum, istersen benim yaptığım gibi HDD'ye yüklemeyi deneyebilirsin. Önemi var mı bilmiyorum ama ben mojave indirirken laptop versiyonunu indirdim siteden.

Ben daha önce diğer distroları denedim ama bu sitede ki bende tek dosya ekleme (AHCI) hariç sorunsuz kuruldu ki bootloader da herhangi bir seçenek bile seçmiyorum. Dosyaları paylaşabilirim ama zaten usb ile gelen dosyalar, sadece (AHCI) ekli.
Bios ayarları aşağıda, kurulum sırasında HDD'yi tamamen silip GUID yapıyorum, daha sonra partition oluşturuyorum (2 tane 500 gb).
Kurulum bitince usb stick ile açılış yapıp, daha sonra clover kurulumu ve gerekli usb stick dosyalarını Efi içine atıyorum.

Ben de arada birkaç defa daha kurulum yaptım, sorun bende Nvidia seçilince sistem açılmıyor, ama usb zaten nvidia disable ve intel inject ile standart kuruluma sahip.

Ayrıca henüz mac os tam çalışmıyor, sleep, wake up ve wifi sorunları var, gelişme kaydedersem yazarım.

İşe yarar mı bilemiyorum ama HDD'yi sökmek kolay sayılır, SSD için tamamıyla kapakların açılması lazım ki kasa zarar görebilir, eğer ssd'ye kurulum yapmak istiyorsan belki HDD'yi söküp kurulum yapabilirsin, 2 vida ile alt kapak, 4 vida ile hdd sökülebiliyor, youtube da videosuda var.

Kurulum umarım bu sefer sorunsuz olur, kolay gelsin.

Biosta
IVT disabled
Intel AES-NI enabled
VT-d Disabled

Graphics Config - DVMT 128 MB (belki bu önemli olabilir)

Smart Settings - Smart self test disabled

Network stack - disabled

USB Config - ikisi de enabled

Boot Altında
Fast boot - disabled
Launch CSM - disabled

Boot option 1 - UEFI OS Toshiba

Security
Secure Boot Disabled
Secure Boot Control - disabled

zhtbyr

APPRENTICE
8 Kas 2018
17
0
0
41
Çok teşekkür ederim bilgiler için. SSD de daha hızlı olur diye düşünmüştüm o yüzden diski kazıyıp yapmak istedim. Sanırım problem o kısımda gerçekleşiyor. Çünkü videolu gösterimlerde falan çok kolay yapıp geçiyorlardı.Sizin dediğiniz gibi bir kurulum gerçekleştirmeyi deneyeceğim. Bakalım bir sorun olmazsa CDROM kısmına ssd alabilirim harici. Tekrar sağolun bilgiler için.

Yardım eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
@Kamillo Anlattığın gibi yapınca çözüldü. Kurmayı şimdilik başardım.
Diğer driverları da boş kaldıkça kurmaya çalışacağım.
Kurdukça paylaşırım.
Tekrar teşekkürler.

Kamillo

APPRENTICE
23 Kas 2018
4
0
0
45
Kurulduğuna sevindim.
Benim kurulumlardan sonra, Mac Os login sonrası açılmamaya ya da açılsa bile prglerde ki open seçeneği çalışmamaya başladı. Birkaç defa kurulumdan sonra sorunun wifi kaynaklı olduğunu anladım, bu sitede atheros için bir sürücü var ve sürücü çalışıyor ama nedense wifi bilgilerini kayıt edip otomatik bağlan seçince, bir sonraki açılışta login sonrası belirttiğim sorunlar çıkıyor. Doğrusu sorunu tam olarak çözemedim ama sorundan kurtulmak için wifi bağlanma bilgilerini kaydetme ve otomatik bağlanmayı kapadım. Her açılışta bağlanacağım wifi istasyonunu seçmem gerekiyor ama en azından çalışıyor.
Belki aynı sorun olur diye not düşmek istedim, kolay gelsin.

not: aynı sorun çıktı ise yeniden kurulum yerine routeri kapatıp ya da wifi menzil dışına çıkıp sorunsuz login olabilirsin.