Genel Neden Mac değilde Hackintosh ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Macbook almaya imkanımız varken hackintos nedendir dersiniz? Sadomazojistlik olabilir. Kurmak hatalarla boğuşmak, uykusuz kalmak sanırım keyif veriyor. Mantıksızlık belki ama öyle... Bir de daha özelleştirilebilir olduğunu düşünüyorum donanımlar ile.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
30
Macbook almaya imkanımız varken hackintos nedendir dersiniz? Sadomazojistlik olabilir. Kurmak hatalarla boğuşmak, uykusuz kalmak sanırım keyif veriyor. Mantıksızlık belki ama öyle... Bir de daha özelleştirilebilir olduğunu düşünüyorum donanımlar ile.
Kesinlikle. Bazı insanlar belki beş dakka bile uğraşmaz ama bana günlerce uğraştıran hataları düzeltmek ve bazen pes ettirecek gibi olmasına rağmen denemek zevk veriyor :)

• Like
Tepkiler: montezuma

r_a_z_o_r

APPRENTICE
27 Şub 2017
7
0
0
50
Orjinal mac'te kullanılan donanımlar notebook donanımları imac'ler falan mac alacaksan pro olacaksın onada para yetmez ucuz bir mac pro 3.1 5.1 bulsam alıcam.

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Kesinlikle. Bazı insanlar belki beş dakka bile uğraşmaz ama bana günlerce uğraştıran hataları düzeltmek ve bazen pes ettirecek gibi olmasına rağmen denemek zevk veriyor :)
Aynen kucağımda 5aylık bebeğim os x sr wifi ile uğraşıyorum. Akıl işi değil diyor hanım ve alalım bi macbook diyor. Olmaz diyorum macbook 17" değil :D:D

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram
  • Like
Tepkiler: manet
27 Şub 2017
335
68
251
BootLoader
OpenCore 0.7.4
Laptop Modeli
macOS Monterey
Anakart Modeli
Gigabyte z490 Vision G
İşlemci Modeli
intel i5 11600
Grafik Kartı
Gigabyte RTX 3070 Vision OC
Ses Kartı Modeli
ALC1220VB
Ağ Aygıtları
intel i225-v
Disk ve RAM
Samsung 980 PRO & DDR4 16 GB

efelemece

APPRENTICE
27 Şub 2017
61
44
21
41
Samsun
Tipik bir apple hayranı olarak a'dan z'ye apple kullanmayı tercih ediyorum. apple fontları, tasarımları, özgünlüğüyle windows'un önüne geçtiği bazı özellikleri, bunların dışında bilgisayarımın apple cihazlarım ile senkronize bir şekilde çalışması beni daha fazla mac'e yaklaştırdı. sonrasında grafik tasarım işlerimden dolayı ve internette araştırdığım konular üzerine mac kullanan grafikerlerin windows kullanan grafikerlere nazaran daha fazla avantajlarına şahitlik ettim. Daha sayamadığım bir dünya özellik var gerisini hesap edin...

Birisbeceremeyen

APPRENTICE
9 Nis 2017
6
2
0
36
Mac almış başını ucmus.
Bugün 3 binlira verip 2. El mac almaktansa 5 bin verip sıfır alırım . (Not. Hiç 5 binim olmadı , 3 binim de olmadı )
Benim için
Mac için tek yol hackintosh. Onu da nickimde belirttiğim gibi beceremiyorum .

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
35
Param olsa direk macbook ve iphone alırım stabilite güvenlik ve kararlılık apple da kesinlikle. =) Arayüz kullanım rahatlığı gibi şeyler çok önemli benim için. Özelleştirme konusunda çok isteğim olduğu için belki android telefonlarımın her şeyini kurcalıyorum, root yapıyorum rom kernel değiştiriyorum sürekli fakat eminim bir iphone um olsa jailbreakle felan uğraşmazdım çok eskimediği sürece :D Tek umudum hackintosh gibi android cihazlara ios kurmak ama malesef yakın gelecekte böyle bişey pek mümkün değil iphone işlemcilerini samsung üretsede o işlemcileri sadece iphone kullanıyor dolayısıyla uyumluluk sıfır :D Ama süper olmaz mıydı :D

• Like
Tepkiler: manet ve montezuma
27 Şub 2017
335
68
251
kesinlikle öyle :) ben aylarca uğraştım, artık pes etcem konuma geldim defalarca ama pes etmedim bugun kurulum 10dk sürüyor herşeyiyle hatta farklı bir notebook'a bile kurulum yapıyorum, özgüvenim arttı :D hackintosh kurun kurdurun! :D

BootLoader
OpenCore 0.7.4
Laptop Modeli
macOS Monterey
Anakart Modeli
Gigabyte z490 Vision G
İşlemci Modeli
intel i5 11600
Grafik Kartı
Gigabyte RTX 3070 Vision OC
Ses Kartı Modeli
ALC1220VB
Ağ Aygıtları
intel i225-v
Disk ve RAM
Samsung 980 PRO & DDR4 16 GB

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
30
Param olsa direk macbook ve iphone alırım stabilite güvenlik ve kararlılık apple da kesinlikle. =) Arayüz kullanım rahatlığı gibi şeyler çok önemli benim için. Özelleştirme konusunda çok isteğim olduğu için belki android telefonlarımın her şeyini kurcalıyorum, root yapıyorum rom kernel değiştiriyorum sürekli fakat eminim bir iphone um olsa jailbreakle felan uğraşmazdım çok eskimediği sürece :D Tek umudum hackintosh gibi android cihazlara ios kurmak ama malesef yakın gelecekte böyle bişey pek mümkün değil iphone işlemcilerini samsung üretsede o işlemcileri sadece iphone kullanıyor dolayısıyla uyumluluk sıfır :D Ama süper olmaz mıydı :D
Bunu kendime yıllarca bende sorup durdum, tıpkı OSX gibi donanım olarak aynılar ama işletim sistemi kapalı kaynak kodlu olduğu için kodlar geliştiricilerin eline ulaşamıyor sanırım. Yoksa OSX86 Gibi İOSX86 da olurdu sanırım :D

want to

PADAVAN
DENEYİMLİ ÜYE
10 Nis 2017
114
107
151
Bunu kendime yıllarca bende sorup durdum, tıpkı OSX gibi donanım olarak aynılar ama işletim sistemi kapalı kaynak kodlu olduğu için kodlar geliştiricilerin eline ulaşamıyor sanırım. Yoksa OSX86 Gibi İOSX86 da olurdu sanırım :D
iPhone'da sürüm düşürme işlemi adına hiçbir gelişme olmaması daha bir üzücü. iPhone için yazılmış bir işletim sistemi olduğu halde kuramıyoruz.

BootLoader
Opencore 0.68
Anakart Modeli
ASUS H81M-PLUS
İşlemci Modeli
Intel Xeon E3 1220 v3(Haswell) @ 3.5GHz(All Core OC)
Grafik Kartı
Asus AMD R7 265 2 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111 && Broadcom BCM94360CS2(Fenvi FV-HB1200)
Disk ve RAM
120 GB HP S600 SATA && 1 TB SEAGATE HDD, 16 GB DDR3 1600 MHz
  • Like
Tepkiler: Dexter61

eballci

APPRENTICE
6 Nis 2017
23
5
0
Wi-Fi olsaydı ben de Hackintosh kullanacaktım, ama maalesef.

Moderatörün son düzenlenenleri:

FireSwords

APPRENTICE
6 Haz 2017
39
16
21
26
Çünkü Windows'dan nefret ediyorum, ve param yok. Eğer param olsa da kesinlikle Macbook Pro alırdım.

Windows'un fontlarından, saçma sapan gizlilik politikalarından, kullanıcıya saygısız güncelleme politikalarından, kararlılık sorunlarından ve her şeyinden tiksiniyorum. Linux ve Mac dışında hiçbir işletim sistemini kullanamıyorum, Linux'dan da yoruldum artık. Kalan tek seçenek ise: macOS.