ÇÖZÜLDÜ Nvıdıa GT 710 Mojave Görüntü Bozukluğu

ewr

APPRENTICE
16 Ara 2017
54
16
21
34
Merhabalar, dün MSI GT 710 2GB satın alıp buradan indirdiğim Mojave imajı ile kurulum yaptım.
Kurulum 1 gün sürdü nedeni ise yükleme sonrası aldığım siyah ekran hatasıydı.Bu hatayı bugün bir patch uygulaması olan macOS Mojave Patcher kullanarak çözdüm ve kurulumu tamamladım.

Sorun ise görüntüler saydam değil ve taşınırken kesiliyorlar.GT710 kartını native olduğu için koşullarımı zorlayarak satın aldım şuan büyük hayal kırıklığı yaşıyorum ve tadım epey kaçık.

Not:Kart tanımlı görünüyor sistem raporunda.

Denenen çözümler
Boot komutları;
nvda_drv=1 ve NvidiaWeb (hem beraber hem ayrı ayrı denendiler)

Çeşitli kart porları;
VGA,DVI,HDMI

SMBİOS;
Çeşitli kimlikler.

Donanım Bilgileri;
P5G41C M-LX
İntel Dual Core E7400
MSI GT710 2GB
Kingston 4 GB 1600 MHZ Ram
500 GB SATA HDD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kurulum 1 gün sürdü nedeni ise yükleme sonrası aldığım siyah ekran hatasıydı.
Kurulum imaj konusunu takip etseydin eğer kurulum sonrası senin işlemcin için gerekli terminal komutunu girip kurulumu tamamlaman yeterliydi. Grafik sorunu ile ilgili olarak ise nv_disable=1 komutunun devre dışı olduğundan emin ol. Ve Inject Nvidia işaretli olsun. Ayrıca kullandığın monitör portlarını değiştirip dene. VGA ile deniyorsan bu desteklenmiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ewr

APPRENTICE
16 Ara 2017
54
16
21
34
Maalesef montezuma belirttiğin şeyleri denedim ve şimdi tekrar teyit ettim.Anlamadığım şey başka makinelerde nasıl çalışıyor burda belirleyici olan ne?
Ve son olarak acaba öneriniz var mı AMD tarafında native ucuz bir kart?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Çalışmamasının nedeni doğru SMBIOS kullanılmaması, kartın port düzeninin (framebuffer) uyumsuz olması ( bu yüzden farklı portları denemelisin. DVI, HDMI). Config içinde gerekli ayarların yapılmamış olması, BIOS içinde Grafik ayarlarında öntanımlı olarak harici grafik kartının ayarlı olmaması gibi etkenler sayabilirim. Ayrıca sistemin gayet eski ve bu sistem ile Mojave yerine High Sierra yada Sierra denemen daha doğru olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ewr

ewr

APPRENTICE
16 Ara 2017
54
16
21
34
Son kez baştan kurulum yapacağım umarım hallolur.

Sorun çözüldü Mojave ilk kuruluma oranla daha hızlı ve sorunsuz kuruldu.
Ekran kartı şuan sorunsuz çalışıyor.
Çözümü;
nvda_drv=1 ve NvidiaWeb config dosyanızda işaretli olsun.
Uygun sistem kimliği bulmak.Benimki 14,3

Konuya çözüldü yazıp kapatabilirsek çok güzel olur.Ayrıca yarın başarılı kurulumlar kısmına konu açıp hem detay vereceğim hem de çalışan donanımları paylaşırım :)

• Like
Tepkiler: montezuma