ÇÖZÜLDÜ OCLP Ekran kartı yaması Skylake

Monster51

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
19 Tem 2023
735
135
301
Kurulum kısmı tamam. EFI yı de hallettim lakin OCLP için Skylake HD530 ekran kartı yaması nasıl olmalı? @Ediko @kindo @strangerone
Config ektedir
@turko35408
OCLP konusunda biraz yabancıyım da.

Ekli dosyalar

BootLoader
Opencore 1.03 NO ACPI BUİLD / Opencore 1.02 / Opencore 1.02
Laptop Modeli
MONSTER ABRA A5 V6.1 / HP Probook 4540S / SONY VAİO N50
İşlemci Modeli
2,6 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7 6700HQ HD 530 / Intel Core i5 3230M / İntel Core i5 3337U
Grafik Kartı
HD 530 DAHİLİ GTX950M HARİCİ / HD Graphics 4000 / HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
ALC 269 Apple Sound Card / SONY VAİO N50: ALC 233
Ağ Aygıtları
Ethernet: Realtek 8411B. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel
Disk ve RAM
480 GB KİOXİA SSD VE 16 GB DDR 3 1333MHz RAM / 8GB DDR3 RAM 500GB HDD / 6GB DDR3 RAM 500GB HDD

Emre Demir

PADAVAN
2 Eyl 2023
155
77
251
burada ihtiyacın olan tüm bilgiler var eğerki igpu bu yama ile montereyde çalışıyorsa sadece oclp uygulamasına girip yama yap demen yeticektir

BootLoader
OC 1.0.1
Laptop Modeli
2020 MacBook Pro 4 Thunderbolt 3 Ports / 16GB ram & 500GB SSD
Anakart Modeli
MSI MPG Z490 Gaming PLUS
İşlemci Modeli
I9 10900
Grafik Kartı
Intel UHD630 & 2xRTX3060TI
Ses Kartı Modeli
ALCS1200A
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125
Disk ve RAM
2x16 32GB 3200 MHz DDR4 & 240GB SSD

Monster51

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
19 Tem 2023
735
135
301
peki update yaparken?
ne yapmam gerekiyor?
Peki montereyde yaptığım yamayı kullansam? OCLP patch yaptıktan sonra da o yamayla kullansam? Hackintool dan yaptığım yamayı?
Sonuçta OCLP dosyaları skylakle uyumlu hale getiriyor, geriye sadece uyumlu bir Skylake hd530 yaması yapmak kalıyor.
Update ederken de OCLP patchini ve yaptığım yamayı kaldırıp update etsem?
@Emre Demir

BootLoader
Opencore 1.03 NO ACPI BUİLD / Opencore 1.02 / Opencore 1.02
Laptop Modeli
MONSTER ABRA A5 V6.1 / HP Probook 4540S / SONY VAİO N50
İşlemci Modeli
2,6 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7 6700HQ HD 530 / Intel Core i5 3230M / İntel Core i5 3337U
Grafik Kartı
HD 530 DAHİLİ GTX950M HARİCİ / HD Graphics 4000 / HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
ALC 269 Apple Sound Card / SONY VAİO N50: ALC 233
Ağ Aygıtları
Ethernet: Realtek 8411B. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel
Disk ve RAM
480 GB KİOXİA SSD VE 16 GB DDR 3 1333MHz RAM / 8GB DDR3 RAM 500GB HDD / 6GB DDR3 RAM 500GB HDD

Emre Demir

PADAVAN
2 Eyl 2023
155
77
251
OCLP ile yama yapmak istiyorsan öncelikli olarak montereyde çalışan yamanın bilgisayarında girili olduğundan emin ol ve yanında eğerki sorun çıkarırsa diye ayrı bir sistem varsa senin işine gelir eğerki olmazsa işlemlere baştan başlaman gerekir ve can sıkar şimdi gelelim Öncelikli olarak configini rehbere göre tekrar düzenledim buna ek olarak kernel yamaları eklendi ve artık sorunsuz bir şekilde kullanabilmen lazım eğerki gpunu montereyde nasıl çalıştırıyorsan o yama şuanda configindeyse sıra OCLP ye geçiyor
OCLP ile yama yapmak için
Ekran Resmi 2024-10-13 00.45.01.png

OCLP'nin en yeni sürümünü indirdik ve bu ekrana geldik Burada Post-Install Root Patch sekmesine tıklıyoruz
Ekran Resmi 2024-10-13 00.46.15.png

Buna Benzer Bİr Ekran gelecek ve Start Root Patching Butonuna tıklıyoruz
Ekran Resmi 2024-10-13 00.47.28.png

Buna Benzer Bir ekran gelicek ve zaten yeniden başlat diyecek bilgisayarını yeniden başlattığında artık Skylake iGPU etkin olacak ancak
şimdi ise sorunlara geliyoruz eğerki boot edemezsen yada yama yapamazsan amfi hatası alırsan. "boot-args" bölümüne "amfi=0x80" ekleyip tekrar dene ve nvram reset unutma

şimdi gelelim soruna Update ederken Napacağım diye Sordun
Ekran Resmi 2024-10-13 00.51.20.png

tekrar Root Patch bölümüne girdiğinde bu şekilde gözükmesi lazım Revert'i seçiceksin ve yaptığı yamaları kaldırıcak güncellemeni yapıcaksın ardından güncellemeni yapıcaksın güncellemeden sonra ise yamayı tekrar yapıp hayatına devam edeceksin

Ekli dosyalar

BootLoader
OC 1.0.1
Laptop Modeli
2020 MacBook Pro 4 Thunderbolt 3 Ports / 16GB ram & 500GB SSD
Anakart Modeli
MSI MPG Z490 Gaming PLUS
İşlemci Modeli
I9 10900
Grafik Kartı
Intel UHD630 & 2xRTX3060TI
Ses Kartı Modeli
ALCS1200A
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125
Disk ve RAM
2x16 32GB 3200 MHz DDR4 & 240GB SSD
  • Like
Tepkiler: kindo

p3p3

PADAVAN
2 Mar 2024
107
5
71
USB siz başlatmak için opencore indirdim mount dedim içinde efi var ve USB diskin içindeki efi masaüstünde gözükmüyor giizli diskleri göster dedim yine yok opencore ile hem sabit diski mount edip hemde USB diski mount edip Atacam efi yi ssd ye tşkler saygılar
USB siz başlatmak için opencore indirdim mount dedim içinde efi var ve USB diskin içindeki efi masaüstünde gözükmüyor giizli diskleri göster dedim yine yok opencore ile hem sabit diski mount edip hemde USB diski mount edip Atacam efi yi ssd ye tşkler saygılar
USB siz denedim açıldı efi yi atmadan

USB siz denedim açıldı efi yi atmadan
Bu nasıl oluyor
Şimdi ben eski efi yi mi kullanıyorum yeni efiyimi
OCLP ile yama yapmak istiyorsan öncelikli olarak montereyde çalışan yamanın bilgisayarında girili olduğundan emin ol ve yanında eğerki sorun çıkarırsa diye ayrı bir sistem varsa senin işine gelir eğerki olmazsa işlemlere baştan başlaman gerekir ve can sıkar şimdi gelelim Öncelikli olarak configini rehbere göre tekrar düzenledim buna ek olarak kernel yamaları eklendi ve artık sorunsuz bir şekilde kullanabilmen lazım eğerki gpunu montereyde nasıl çalıştırıyorsan o yama şuanda configindeyse sıra OCLP ye geçiyor
OCLP ile yama yapmak içinEkli dosyayı görüntüle 55950
OCLP'nin en yeni sürümünü indirdik ve bu ekrana geldik Burada Post-Install Root Patch sekmesine tıklıyoruzEkli dosyayı görüntüle 55951
Ekli dosyayı görüntüle 55952
Buna Benzer Bir ekran gelicek ve zaten yeniden başlat diyecek bilgisayarını yeniden başlattığında artık Skylake iGPU etkin olacak ancak
şimdi ise sorunlara geliyoruz eğerki boot edemezsen yada yama yapamazsan amfi hatası alırsan. "boot-args" bölümüne "amfi=0x80" ekleyip tekrar dene ve nvram reset unutma

şimdi gelelim soruna Update ederken Napacağım diye Sordun Ekli dosyayı görüntüle 55953
tekrar Root Patch bölümüne girdiğinde bu şekilde gözükmesi lazım Revert'i seçiceksin ve yaptığı yamaları kaldırıcak güncellemeni yapıcaksın ardından güncellemeni yapıcaksın güncellemeden sonra ise yamayı tekrar yapıp hayatına devam edeceksin
s.a bu dedikleriniz intel HD 4400 içinde geçerlimi
OCLP ile yama yapmak içinEkli dosyayı görüntüle 55950
OCLP'nin en yeni sürümünü indirdik ve bu ekrana geldik Burada Post-Install Root Patch sekmesine tıklıyoruzEkli dosyayı görüntüle 55951
Ekli dosyayı görüntüle 55952

şimdi gelelim soruna Update ederken Napacağım diye Sordun Ekli dosyayı görüntüle 55953
s.a bu dedikleriniz intel HD 4400 içinde geçerlimi sistem seqoia

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler