Omen 15 2020 Hackintosh Uyumu

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
43
Arkadaşlar merhaba,

Uzun yıllardır Thinkpad X220 hackintosh kullandıktan sonra 1 senedir X230 üzerinde clover ile sorunsuz çalışan bir Catalina sistem kullanıyorum. AMD Ryzen 7 4800H li yeni bir laptop aldım ancak öğrendim ki AMD laptoplarda bütünleşik iGPU yüzünden hackintosh desteği yokmuş, ve çok üzülerek siparişi iptal ettim. ardında i7-10750h li RTX2060 lı bir sistem Omen 15 2020 aldım.

Genel özellikleri şöyle;
  • Intel Core i7-10750H Comet Lake-H
  • 16GB RAM
  • RTX 2060
  • 144Hz
  • Intel® Wi-Fi 6 AX 201 (2x2) and Bluetooth® 5 Combo

Sorum;
  1. Benzer bir sistem üzerine Catalina kurulumu yapmış olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Cloverdan Opencora geçmem gerekli sanırım. Opencore'un avantajları nedir?
  2. Bildiğim kadarıyla Geforce kartların desteği yok. bu konuda bir gelişme kaçırdım mı acaba?
  3. Bu linkte bi arkadaş benzer bir sistemde tam kurulum gerçekleştirmiş; 75% Razer Blade Base 2020 - Intel i7-10750H - 9BC4 - Catalina! OpenCore 0.5.9
  4. Yine bildiğim kadarıyla intel wifi kartları desteklenmiyordu. Hatta bunun mevcut için sistemindeki intel kartı Atheros ile değiştirmiştim. Ancak köprünün altından çok sular akmış ve birileri bu sorunu çözmeye başlamış. bu durumda tam fonksiyonel olmasa da intel AX201 de kullanabilirim sanırım?
  5. Benzer sistemleriniz varsa mevcut EFI nızı paylaşabilir misiniz?
  6. şu link işe yarar mı?
teşekkürler.

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Merhabalar bildiğim kadarıyla bu hp ürününde Intel UHD bütünleşik ekran kartı var. Ve diğer ikinci ekran kartı Nvdia olduğu için Optimus teknolojisi vardır ve bu sebeple ikinci ekran kartını kullanamazsınız. Ama dahili ekran kartını kapatırsanız bu sefer de High Sierra kullanabilirsiniz.

En iyi ihtimal sizin için OpenCore tabanlı kurulumla Intel UHD grafikle kullanım olacaktır. İntel Wifi için çözüm var ve şuan çalışıyor ama native bir wifi kart gibi bütün özelliklerini kullanamazsınız (AirDrop Handoff vb.).

Bu cihaz için forumumuzda mevcut olan Big Sur public beta imajını veya Catalina imajını kullanabilirsiniz.

Clover kullandıysanız Clover'dan OpenCore Geçişte Bilinmesi Gerekenler - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu burayı okuyalım ve burayı da OpenCore İle Clover Farkı Nedir ? - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
43
Merhabalar bildiğim kadarıyla bu hp ürününde Intel UHD bütünleşik ekran kartı var. Ve diğer ikinci ekran kartı Nvdia olduğu için Optimus teknolojisi vardır ve bu sebeple ikinci ekran kartını kullanamazsınız. Ama dahili ekran kartını kapatırsanız bu sefer de High Sierra kullanabilirsiniz.

En iyi ihtimal sizin için OpenCore tabanlı kurulumla Intel UHD grafikle kullanım olacaktır. İntel Wifi için çözüm var ve şuan çalışıyor ama native bir wifi kart gibi bütün özelliklerini kullanamazsınız (AirDrop Handoff vb.).

Bu cihaz için forumumuzda mevcut olan Big Sur public beta imajını veya Catalina imajını kullanabilirsiniz.

Clover kullandıysanız Clover'dan OpenCore Geçişte Bilinmesi Gerekenler - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu burayı okuyalım ve burayı da OpenCore İle Clover Farkı Nedir ? - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
teşekkür ederim. okuyorum.