Arkadaşlar merhaba,
Uzun yıllardır Thinkpad X220 hackintosh kullandıktan sonra 1 senedir X230 üzerinde clover ile sorunsuz çalışan bir Catalina sistem kullanıyorum. AMD Ryzen 7 4800H li yeni bir laptop aldım ancak öğrendim ki AMD laptoplarda bütünleşik iGPU yüzünden hackintosh desteği yokmuş, ve çok üzülerek siparişi iptal ettim. ardında i7-10750h li RTX2060 lı bir sistem Omen 15 2020 aldım.
Genel özellikleri şöyle;
Sorum;
Uzun yıllardır Thinkpad X220 hackintosh kullandıktan sonra 1 senedir X230 üzerinde clover ile sorunsuz çalışan bir Catalina sistem kullanıyorum. AMD Ryzen 7 4800H li yeni bir laptop aldım ancak öğrendim ki AMD laptoplarda bütünleşik iGPU yüzünden hackintosh desteği yokmuş, ve çok üzülerek siparişi iptal ettim. ardında i7-10750h li RTX2060 lı bir sistem Omen 15 2020 aldım.
Genel özellikleri şöyle;
- Intel Core i7-10750H Comet Lake-H
- 16GB RAM
- RTX 2060
- 144Hz
- Intel® Wi-Fi 6 AX 201 (2x2) and Bluetooth® 5 Combo
Sorum;
- Benzer bir sistem üzerine Catalina kurulumu yapmış olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Cloverdan Opencora geçmem gerekli sanırım. Opencore'un avantajları nedir?
- Bildiğim kadarıyla Geforce kartların desteği yok. bu konuda bir gelişme kaçırdım mı acaba?
- Bu linkte bi arkadaş benzer bir sistemde tam kurulum gerçekleştirmiş; 75% Razer Blade Base 2020 - Intel i7-10750H - 9BC4 - Catalina! OpenCore 0.5.9
- Yine bildiğim kadarıyla intel wifi kartları desteklenmiyordu. Hatta bunun mevcut için sistemindeki intel kartı Atheros ile değiştirmiştim. Ancak köprünün altından çok sular akmış ve birileri bu sorunu çözmeye başlamış. bu durumda tam fonksiyonel olmasa da intel AX201 de kullanabilirim sanırım?
- Benzer sistemleriniz varsa mevcut EFI nızı paylaşabilir misiniz?
- şu link işe yarar mı?