Sürüm numarası 1.0.0 olarak ilk büyük sürümü yayınlandı. Özelde büyük sürüm güncellemesine dönük bir gelişme yok. Opencore 0.5.0 sürümünden sonra aslında kararlı hale gelmişti denebilir. Sonraki sürümler de hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler ile geliştirilmesi devam ediyor.
Hepimizin 1.0.0 sürümü için bir beklentisi vardı. Özellikle benim beklentim otomatik güncelleme ve PKG olarak yükleme seçenekleri olabilir düşüncesindeydim. En azından yapılandırmaların bir yerine sürüm numarası gösterme bile olabilirdi. Ama bu haliyle mevcut iyileştirmelerini sürdürerek devam ediyor.
Yani sürüm numarasındaki büyüklük yapılan güncellemeye yansımış değil. Teknik olarak ilerlemenin getirdiği 1.0.0 güncellemesidir.
Bu sürümde yapılan güncellemeler:
- SMBIOS ve diğerleri için güncellenmiş yerleşik donanım yazılımı sürümü
- CI için Apple silikon GitHub çalıştırıcısına geçildi.
- Sağlanan tüm yardımcı programlara Apple Silicon desteği eklendi.
- Yardımcı programlar artık macOS 10.9+ sürümünü gerektiriyor (OpenCore'un kendisi hâlâ macOS 10.4+ sürümünü destekliyor)
- 32 bit sürüm için
AllowRelocationBlock desteği eklendi
- OpenDuet'in RELEASE olmayan yapılarında ek seri günlük kaydı etkinleştirildi.
- OpenDuet'te eksik DxeCore ImageContext HOB eklendi.
- OpenDuet'teki bağımlılık sıralamasının neden olduğu sabitleme düzeltildi.
- OpenDuet'te 4 GB'ın üzerinde bellek boşaltılırken normal durumdaki giriş engellendi.
- OpenDuet'te isteğe bağlı Hii protokollerinin mevcut olmadığını bildiren hata ayıklama bildirimi engellendi.
- OpenDuet'te ürün yazılımı olmayan çalışma zamanı sürücülerini (örn. OpenRuntime.efi) yükleme sorunu düzeltildi.
- OpenDuet'te NOOPT hata ayıklamasını kullanma sorunu çözüldü.
- Configuration.pdf'deki alfabetik sıralama düzeltildi.