OpenCore ACPI Warning: Unsupported module-level executable opcode 0x70 hatası

Raxna

JEDI
15 Eki 2018
263
84
301
Merhabalar,

[EB|#LOG:EXITBS:START] hatası alıyordum. Bu sorunu çözmek için DevirtualiseMmio key değerini false'a SetupVirtualMap'i true'ya çekmem yeterli oldu. Şu an başka bir sorunla karşı karşıyayım. Öyle ki ACPI Warning: Unsupported module-level executable opcode 0x70 hataları alıyorum. Bu noktada ne yapmalıyım? Sitede verilmiş Ventura imajnı kullanmaktayım.

Kurulum ekranıına sistemimdeki GPU'lar desteklenmese bile @yusufklncc hocam tarafından ulaşabileceğim belirtilmişti. RX580 kart satın alacağım öncesinde bu ekrana ulaşıp ulaşamadığımı test etmek istiyorum sadece. Bu noktada ne yapmalıyım?

Kernel Panic ekranım ekteki gibidir.

WhatsApp Görsel 2023-05-17 saat 10.40.24.jpg

Bu sorunu da çözdüm sorun BIOS'ta ön tanımlı kart Harici kart yani NVIDIA olarak ayarlanmış bundan kaynaklı olarak panic verdi :). IGD'ye çektim ve kurulum ekranına ulaştım çok mutluyum. Artık sıra RX580'i satın almakta. Sevgiler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Anakart Modeli
MAG B760 TOMAHAWK WIFI - MSI
İşlemci Modeli
Intel Core i9 13900K 3.00GHz 24 Çekirdek 36MB Önbellek LGA1700 Soket UHD 770 Graphics 10nm İşlemci
Grafik Kartı
MSI RTX 4070TI SUPRIM O.C. EDITION
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897 HD Audio
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wi-Fi 6E AX211 160MHz / Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Disk ve RAM
Crucial CT1000P3PSSD8 (1 TB) x 3

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Evet boot argümanlarına nv_disable=1 komutunu eklersen NVIDIA kartı ile de ulaşabilirsin kurulum ekranına. Evet tebrikler şimdi kartı satın almanız daha uygun olur.
Bu arada benim efimdeki 13. nesil config ile mi kurulum ekranına ulaştın?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

Raxna

JEDI
15 Eki 2018
263
84
301
Evet boot argümanlarına nv_disable=1 komutunu eklersen NVIDIA kartı ile de ulaşabilirsin kurulum ekranına. Evet tebrikler şimdi kartı satın almanız daha uygun olur.
Evet hocam Raptor Lake için paylaştığınız temiz config ile ulaştım lakin üzerinde ilk aşamada bahsettiğim düzeltmeleri yapmak durumunda kaldım bilginize.
Sizin paylaştığınız config'e benzer bir config olarila'da da paylaşılmış fakat bana sorarsanız oldukça problemli temiz olmayan bir config bu sistem için önermiyorum. Başta onu da denemiştim.
Son olarak kafamda şöyle bir soru işareti oluştur. nv_disable=1 komutu çalışmıyor zira monitöre görüntü Display Port ile doğrudan ekran kartı portundan geliyor. BIOS üzerinde bunun tercihinde bulunmam gerekiyor gibi. Bu noktada RX 580 kartını kasaya takmam halinde nasıl bir aksiyon almalıyım? config üzerinde otomatik olarak nvidia'yı algılatmamam gerekecek zira.
Evet hocam Raptor Lake için paylaştığınız temiz config ile ulaştım lakin üzerinde ilk aşamada bahsettiğim düzeltmeleri yapmak durumunda kaldım bilginize.

Sizin paylaştığınız config'e benzer bir config olarila'da da paylaşılmış fakat bana sorarsanız oldukça problemli temiz olmayan bir config bu sistem için önermiyorum. Başta onu da denemiştim.

Son olarak kafamda şöyle bir soru işareti oluştur. nv_disable=1 komutu çalışmıyor zira monitöre görüntü Display Port ile doğrudan ekran kartı portundan geliyor. BIOS üzerinde bunun tercihinde bulunmam gerekiyor gibi. Bu noktada RX 580 kartını kasaya takmam halinde nasıl bir aksiyon almalıyım? config üzerinde otomatik olarak nvidia'yı algılatmamam gerekecek zira.
Bu sorunu da çözdüm. BIOS üzerinden IGD tanımladım daha sonra DP'yi anakarta bağladım BIOS'um otomatik olarak Windows üzerindeki oyunlarda NVIDIA'ya yönlendiriyor. Bu sayede Sistem Hackintosh'ta IGD üzerinden çalışıyor. Windowsun güncel sürümlerinde çoklu kart desteği de getirilmiş fakat Windowsta RX 580'i tamamen devre dışı bırakacağım.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
MAG B760 TOMAHAWK WIFI - MSI
İşlemci Modeli
Intel Core i9 13900K 3.00GHz 24 Çekirdek 36MB Önbellek LGA1700 Soket UHD 770 Graphics 10nm İşlemci
Grafik Kartı
MSI RTX 4070TI SUPRIM O.C. EDITION
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897 HD Audio
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wi-Fi 6E AX211 160MHz / Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Disk ve RAM
Crucial CT1000P3PSSD8 (1 TB) x 3
  • Like
Tepkiler: yusufklncc
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler