OpenCore Boot Menüsünde Windows görünmüyor

treuy

APPRENTICE
19 Ağu 2022
3
1
21
Başarılı bir şekilde Windows 11 yüklü olan SSD'nin içerisinde yeni bir bölüm oluşturup oraya Monterey kurulumu yaptım. USB olmadan açma kısmını tam yapamadım çünkü sistemde EFI dosyası yoktu sadece USB'nin içerisinde vardı. Daha sonra kendim elimle diskte 1.5 gblik bir yer açarak EFI adını verdim ve kurulum usbsindeki dosyaları EFI içerisine taşıdım. Şuan bilgisayarı açtığım zaman USB belleğe gerek kalmadan Montereye girebiliyorum ama hiçbir şekilde windowsa erişemiyorum. Windows dosyaları hâlâ yüklü görebiliyorum. Biostan ya da boot menüsünden de SSD'yi seçtiğim zaman otomatik olarak OpenCore menüsüne atıyor ve OpenCore menüsünde de Windows'u herhangi bir şekilde göremiyorum. Windows 11 işletim sistemini Dualboot yapabileceğim şekilde nasıl ayarlayabilirim?

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B450M Gaming Plus
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
AMD RX 5700 XT
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
Samsung 860 Evo SSD 500GB & WD Blue 1TB HDD

elektronick

APPRENTICE
7 Ağu 2021
47
37
71
Merhaba @treuy ,

Dual boot yapacaklara tavsiye edilen, ilk olarak Hackintosh kurulumu yapmaktır ve ardından Windows sürümlerinin ve / veya Linux dağıtımlarının kurulumunu yapmaktır ki OpenCore, Windows'un veya Linux'un boot dosyalarına haiz olsun. Şu durumda Windows boot dosyası ayrı bölüntüde, MacOS (OpenCore) boot dosyası ayrı bir bölüntüde (1,5 GB).

Bios içinde boot sekmesinin altında; ilk argümanı Windows Boot Manager olarak, ikinci argümanı OpenCore yapabilecek bir düzene sahip misin? Bu düzeni sağlayabilirseniz, Windows üzerinde çalışan iki adet program önereceğim size. İki programdan istediğiniz ile Windows Efi bölüntüsüne ulaşıp Windows boot dosyalarını OpenCore Efi klasörü içine taşıyabilirsiniz.

Disk Genius ve Explorer++ programları ile Windows efi bölüntüsünü mount edip ilgili dosyaları OpenCore içine taşıyabilirsiniz. Hatta bildiğim kadarıyla Disk Genius isimli program ile windows üzerinde boot sıralaması yapabiliyorsunuz.

Önerim dışında aynı sorunu yaşayıp MacOS üzerinde daha pratik bir çözüm üreten uzman forum üyelerinin yardımlarını da bekleyebilirsiniz.

Hackintosh ile keyifli zamanlar.

BootLoader
OC 0.9.7 -- Ventura 14.3
Anakart Modeli
Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 11400
Grafik Kartı
Asus ROG Strix Radeon™ RX 6600 XT OC Edition
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları