10.15.1 Mac Os Sürümüyle Amd Navi ekran kartlarına destek geldi ve 2 günlük araştırmalarım sonucu Mac Os u sistemime kurmayı başardım. Clover bootlader ile kurulum araştırdığım kadarıyla şimdilik imkansız. Mecburen Opencore kullandım. amd-osx ve Opencore belgeleri üzerinden kurulumumu gerçekleştirdim. Eğer sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.
Geekbench Cpu Testi
browser.geekbench.com
Geekbench Gpu Testi
browser.geekbench.com
Çalışmayanlar
-Wifi ve Bluetooth beklediğim gibi çalışmıyor. Ax desteği macosta hala yok.
-Dinamik Masaüstü Resimlerinde ekranda kırmızı çizgiler oluşuyor. Normal masaüstü resimlerinde sıkıntı yok.
-Adobe Programlarında (Photoshop ve XD) acayip bir kasma var. Çözümünü bulamadım. Uygulamada kasmadan bahsetmiyorum Canvas ekranı acayip yavaş.
-Anlamadığım Bir Şekilde Bazen Saniyelik Donmalar Yaşıyorum. Sistem Komple Donuyor Geri Çalışıyor. Bios Ayarlarında bir sıkıntı olabilir yada gpu için bir güncelleme beklemek gerek.
Çalışanlar
-Uyku Modundan Sıkıntısız Kalkıyor.
-Xcode ve Ios Emulator Sıkıntısız Yüksek Performansta Çalışıyor.
-Çift Monitör Kurulumum Çalışıyor.
-Ses Çalışıyor.
-Tüm Usb Portlarım (Type-C) Dahil Çalışıyor.
-Gpu kesinlikle çalışıyor. 144 Hz 2 Ekran Kullanıyorum Geçişler falan acayip yumuşak.
-Pci Express ve Sata M2lerimin 2'sinide Sistem Görüyor.
Kullandığım Driver ve Kextler.
Geekbench Cpu Testi
iMac17,1 - Geekbench
Benchmark results for an iMac17,1 with an AMD Ryzen 7 3700X processor.
Geekbench Gpu Testi
iMac17,1 - Geekbench
Benchmark results for an iMac17,1 with an AMD Ryzen 7 3700X processor.
Çalışmayanlar
-Wifi ve Bluetooth beklediğim gibi çalışmıyor. Ax desteği macosta hala yok.
-Dinamik Masaüstü Resimlerinde ekranda kırmızı çizgiler oluşuyor. Normal masaüstü resimlerinde sıkıntı yok.
-Adobe Programlarında (Photoshop ve XD) acayip bir kasma var. Çözümünü bulamadım. Uygulamada kasmadan bahsetmiyorum Canvas ekranı acayip yavaş.
-Anlamadığım Bir Şekilde Bazen Saniyelik Donmalar Yaşıyorum. Sistem Komple Donuyor Geri Çalışıyor. Bios Ayarlarında bir sıkıntı olabilir yada gpu için bir güncelleme beklemek gerek.
Çalışanlar
-Uyku Modundan Sıkıntısız Kalkıyor.
-Xcode ve Ios Emulator Sıkıntısız Yüksek Performansta Çalışıyor.
-Çift Monitör Kurulumum Çalışıyor.
-Ses Çalışıyor.
-Tüm Usb Portlarım (Type-C) Dahil Çalışıyor.
-Gpu kesinlikle çalışıyor. 144 Hz 2 Ekran Kullanıyorum Geçişler falan acayip yumuşak.
-Pci Express ve Sata M2lerimin 2'sinide Sistem Görüyor.
Kullandığım Driver ve Kextler.