OpenCore için SSDT Oluşturucu ile Donanıma Özel ACPI

fibonacci

APPRENTICE
21 Nis 2020
13
4
21
Sayın hocam Mac OS demiyorum. Opencore ile boot ettiğimiz bir işletim sistemi diyorum. Hackintool ya da clover ya da opencore ya da başka bir şey demediğim gibi... Çok vaktimizi harcamadık mı bu saçma detaya?

YaPaY

APPRENTICE
21 Ağu 2020
36
4
21
ben bu islemlerin hepsini yaptim ama sleep ve Wake problemim halen devam ediyor. Aslinda acilista verdigi hata bir seyleri anlatiyor ama nette bir cözüm bulamadim

BootLoader
OC

metehan966

APPRENTICE
30 Eki 2021
11
3
71
Arkadaşlar burada kendi sistemimize özel dsdt.aml dosyasından oluşan acpi dosyalarını kendi efimize uygulayacağız. Öncelikle bazılarımız başka kişilerin oluşturduğu imajı indirip kurulum yapmış olabilir. Ya da özel opencore imaj oluştururken acpi dosyalarını direk siteden indirip imaja kopyalamış olabilirler. Bu yöntemle yüzde yüz sistemimizden verim alacağız. Ben kendim uyguladım. Tam performans alıyorum masaüstü bilgisayarımdan. Hatta razer mause pad ile mause driversız aynı renkte rgbler yanıyor.
Burada arkadaşlar ekteki dosyadan uygulama yapacağız. SSDT-Time masterdan oluşturacağız. Eke koyuyorum. Arkadaşlar burada 2 tane dosyamız var biri bat uzantılı diğeri command uzantılı. Ben windows üzerinden bat uzantılı ile uyguladım ve tam performansı aldım. Mac de de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Uygulamayı çalıştırıyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 25020

Burada 8 seçenek gözükmesi lazım. Resimi başka yerden aldığım için görünmüyor. Öncelikle dsdt.aml mizin oluşması lazım ki diğer seçeneklerde patchler oluşturabilelim. Dump DSDT seçiyoruz. DSDT oluşmuş oluyor. Sonrasında geri dönüp burada uygulama yaparken sistemimizin özelliğine göre seçim yapıyoruz. Mesela laptop için fakeec oluşturan normali seçmeyecek. Benim anakart z390 modeli ben 300 olanı seçtim. Sonrasında USB reset dahil çıkan aml dosyalarını acpiye atıp config dosyanızda uygulayıp kaydedin. Bu kadar...
Merhaba. Sistememiz neredeyse aynı. Kullandığınız EFİ dosyasını paylaşır mısınız rica etsem.

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Asus Z390-E Gaming
İşlemci Modeli
intel İ5 9400 LGA1151 2.9 Ghz
Grafik Kartı
Sapphire RX 580 Nitro+ 4 gb
Ses Kartı Modeli
S1220A
Ağ Aygıtları
İntel I290V
Disk ve RAM
Samsung Evo SSD Ram Kingston Hyperx Fury 8+8:16 gb

zorro985

PADAVAN
8 May 2024
114
9
71
Arkadaslar bana yardimci olurmusunuz, olayi tam anlayamadim.

Simdi durum su:
XPS 9380 bir tane EFI buldum hersey calisiyor cpufriend de uyguladim ama sanki CPU core lar cok fazla calisiyor gibi ve bu yuzden windows a oranla fan da cok erken calisiyor, mesela Browser de 2 3 tab actiktan sonra hemen calisiyor.

SSDT leri kendi sistemime gore yeniden yapilandirmami istediler baska forumdan.

Simdi SSDtime yukledim ve bana gelen secenekler bunlar.

Screenshot 2024-09-24 073101.png

Kendi SSDt lerini cikarin yazmissiniz, ben EFI dosyama gittim ve ACPI icindeki tum SSDT-xxxx.aml olan lari windowsa bi dosyaninin icine kopyaladim.

Simdi hangi secenekleri secip ilerlemem lazim acaba?

P. yapmama gerek varmi veya hic EFI dosyamdaki ACPi lere dokunmadan P mi yapayim?

Ornegin, 5 e tiklayip kopyadigim PATH ekledikten sonra next dedigimde bu cikiyor.

Screenshot 2024-09-24 073809.png

boranoglu

APPRENTICE
19 Eki 2019
40
11
71
Konu biraz kafa karıştırıcı oldu benim için. Öğrenmek adına soruyorum. SSDTTime Master ile sadece DSDT.aml dosyası çıkıyor. Linux ile buna ek olarak SSDT.aml dosyaları çıkıyor. Forumdaki rehberler ile i5 6200u işlemcili dizüstüne Monterey kurulumu yaptım. Elan 1000 toucpad tanınmama dışında bir sorun yok. EFI ACPI klasörümde Ec-usbx, plug-drtnia, pnlf, xosi yamaları mevcut. Hazır efi ile gelen ve aktif gözükmeyen diğer yamaları silmiştim. Şimdi bu hazır yamaları silip sıfırdan kendim mi oluşturmalıyım yoksa yanlarına kendi dsdt.aml dosyamı ekleyip touchpad tanıtma rehberini mi takip etmeliyim ?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Asus K555UB
İşlemci Modeli
İ5 6200U
Grafik Kartı
HD 520 - Geforce 940m
Ses Kartı Modeli
ALC256
Ağ Aygıtları
RT8111 - Atheros 9565
Disk ve RAM
250 GB SSD + 1 TB HDD - 12 GB DDR3 1600 MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler