Daha önce Catalina 10.15.3 kurulumu gerçekleştirmiştim fakat yerleşik Wifi+Bluetoth kartı desteklenmediği için TP-Link Usb wifi kullanıyorumdum bugün elime geçen AR5B22 kartın 2019 Hackintosh Uyumlu Uyumsuz Wi-Fi Kartların Listesi konusunda olduğunu görünce sisteme taktım. İlgili konuda "FW + Atheros40 Yaması" yapılarak aktif olacağı belirtilmiş fakat bunun ne olduğunu anlamadım ve biraz araştırma yapıp sorunsuzca tanıttım.
Yapılması gerekenler;
1. Kext Utility uygulamasını açıp "IO80211Family.kext" sürükleyip Kext Utility uygulamasının ilgili yerine bırakıyoruz ve "Install Kexts to Library/Extensions" seçili şekilde yüklüyoruz.
2. EFI Mount edip kext klasörüne "ATH9KInjector.kext" kopyalıyoruz.
3.Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Gerekli olan kext ve programı buradaki konudan indirebilirsiniz.
Not: Bluetoth Sistem Tercihler Menüsünde, Sistem Tercihler/Ağ sekmesinde gözüküyor. Bluetooth sürekli açık kalıyor, kapatılmıyor ama telefondan tarama yaptığım zaman bilgisayar görünmüyor aynı şekilde bilgisayardan da başka cihazları göremiyorum. İlham olarak aldığım konuda da Hacintosh sistemlerde Bluetooth çalışması biraz şans işi olduğu belirtilmiş çözüm önerileri varsa tavsiyelere açığım.
Wifi Kartının detaylı görselleri;
Yapılması gerekenler;
1. Kext Utility uygulamasını açıp "IO80211Family.kext" sürükleyip Kext Utility uygulamasının ilgili yerine bırakıyoruz ve "Install Kexts to Library/Extensions" seçili şekilde yüklüyoruz.
2. EFI Mount edip kext klasörüne "ATH9KInjector.kext" kopyalıyoruz.
3.Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Gerekli olan kext ve programı buradaki konudan indirebilirsiniz.
Not: Bluetoth Sistem Tercihler Menüsünde, Sistem Tercihler/Ağ sekmesinde gözüküyor. Bluetooth sürekli açık kalıyor, kapatılmıyor ama telefondan tarama yaptığım zaman bilgisayar görünmüyor aynı şekilde bilgisayardan da başka cihazları göremiyorum. İlham olarak aldığım konuda da Hacintosh sistemlerde Bluetooth çalışması biraz şans işi olduğu belirtilmiş çözüm önerileri varsa tavsiyelere açığım.
Wifi Kartının detaylı görselleri;
- Laptop Modeli
- HP Pavilion 15-dk2000
- Anakart Modeli
- HP 88E5
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
- Grafik Kartı
- Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek
- Ağ Aygıtları