RGB aydınlatma - İşlemci sıcaklıkları - Clover boot sorunu Hk.

blach

APPRENTICE
2 Kas 2019
9
2
21
Merhaba arkadaşlar;

Tulpar t7 v19.3 kurulumumu başarılı bir şekilde gerçekleştirdim. Şuan bu başlığıda büyük bir zevk ile Hackintosh tan sizlere yazmaktayım. Fakat takıldığım bir kaç nokta var yardımcı olursanız sevinirim.

1- RGB aydınlatmalar(kendilerini pek sevmesemde laptopta mevcut) tek renk yapa bilme imkanımız var mı?
2-Windows ortamına göre çok sessiz çalışmakta(bunu normal MacBook Pro dan alışkınım ) ama Hackintosh bir işletim sisteminde bu durum nomalmidir? Sıcaklıkları kontrol ede bilirmiyiz? Yani işlemci ısınmıyor gibi geliyor ama durduk yerede ısınıyorsada görmek fanların hızlandığını duymak isterim.
3-Clover bootloader otomatik gelmemektedir. F7 tuşuna basarak Hackintosh kurulu ssd di seciyorum usb olmadan açılış gerçekleşiyor fakat otomatik gelmiyor. Forumdaki makaleleri okudum ve işlemleri uyguladım fakat bios ta cloveri bir türlü göremedim.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sistemi nasıl kurdun ?
Sistem bilgilerin imzanda yok nerede yazmakta ?
İki ayrı disk mi kullandın yoksa tek disk mi var sisteminde ?
VirtualSMC mi kullandın FakeSMC mi ?
Kullandığın SMC'ye göre uydu kextleri (sensör kextlerini) yükledin mi ?

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

blach

APPRENTICE
2 Kas 2019
9
2
21
Sistemi nasıl kurdun ?
Sistem bilgilerin imzanda yok nerede yazmakta ?
İki ayrı disk mi kullandın yoksa tek disk mi var sisteminde ?
VirtualSMC mi kullandın FakeSMC mi ?
Kullandığın SMC'ye göre uydu kextleri (sensör kextlerini) yükledin mi ?
Merhaba sevgili @KaoS;

Cevabınız için teşekkür ederim. Sorularınıza şu şekilde cevap vere bilirim.(zira bilmedim durumlar söz konusu)
1-Sistemimi sitedeki imaj dosyası ile usb kurulum yaptım. Fakat sistem içindeki efi klasörünü kullanmadım. Efi için Tongfang için GitHub tan benim sisteme uygun bir kurulum yapan arkadaşın efi klasörünü kullandım.
2-Sistem için imza güncellemesi yaptım.
3-2 ayrı ssd mevcut 1'inci ssd de 250gb direk windows yüklü. 2'inci ssd de komple macOS için ayırdım. Clover bu ssd üstünde yüklü.
4-Efi içerinde kontrol ettiğimde sistemi VirtualSMC ile kurulduğunu görüyorum.
5-Bu konuda bilgim olmadığı için ne demek istediğinizi anlayamadım. Lakin öğrenip araştırıp düzeltmeleri yaparım.

İlginiz için tekrar teşekkür ederim ve uyarınız içinde.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
TonFang imajları genelde OpenCore ile kullanılan imajlar.
İndirdiğin EFI klasörü içerisinde Clover klasörü mü yoksa OC klasörü mü bulunmakta. ?
VirtualSMC.kext haricinde Virtual ile başlayan başka bir kext var mı ?

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

blach

APPRENTICE
2 Kas 2019
9
2
21
TonFang imajları genelde OpenCore ile kullanılan imajlar.
İndirdiğin EFI klasörü içerisinde Clover klasörü mü yoksa OC klasörü mü bulunmakta. ?
VirtualSMC.kext haricinde Virtual ile başlayan başka bir kext var mı ?
İndirdiğim klasör içerisinde sadece clover bulunmaktaydı o yüzden bende direk forumdaki clover dosyasınındaki yerlerini değiştirdim. Eğer opencore ile performans veya bir artısı olacak ise o kurulumuda deneye bilirim.
İkinci sorunu içinde hayır sistemde başka virtual ile başlayan kext dosyası bulunmamaktadır.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
OpenCore biraz daha hızlıdır ama arkadaş hazırlamış herseyini çalışıyor ise Clover ile kullanmanın bir sakıncası yok.
Ekte verdiğim dosyayı indir ve içerisindeki kextleri E/C/K/O içerisine ekle ardından istat Menu gibi bir program ile ısı değerlerini görebilirsin.

VirtualSMC-1.1.5-RELEASE.zip
Clover boot sorunu için aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
RGB sorunun için ise benim bildiğim kadarı ile macOS sistemlerde böyle bir özellik olmadığı için bununla ilgili ayar yapılamıyordu.
Dipnot : Bilgimin dışında bir konu ve hiç bu konuda araştırma yapmadım bu yüzden bilgim yanlışta olabilir.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

blach

APPRENTICE
2 Kas 2019
9
2
21
OpenCore biraz daha hızlıdır ama arkadaş hazırlamış herseyini çalışıyor ise Clover ile kullanmanın bir sakıncası yok.
Ekte verdiğim dosyayı indir ve içerisindeki kextleri E/C/K/O içerisine ekle ardından istat Menu gibi bir program ile ısı değerlerini görebilirsin.

VirtualSMC-1.1.5-RELEASE.zip
Clover boot sorunu için aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
RGB sorunun için ise benim bildiğim kadarı ile macOS sistemlerde böyle bir özellik olmadığı için bununla ilgili ayar yapılamıyordu.
Dipnot : Bilgimin dışında bir konu ve hiç bu konuda araştırma yapmadım bu yüzden bilgim yanlışta olabilir.
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim siz cevap verirken bende opencore ile kurulum gerçekleştirdim tekrar açıkçası bir fark göremedim şuan open core ile deniyeğim biraz farkı daha iyi anlamak için. Fakat bu sefer touched te sol sag tıklama sorunları yasıyorum clover ile olmamıştı(sol tık sürükle bırak yapma işlemini yapamıyorum) galiba farklı kextlerden anladığım kadarı ile biraz araştıracağım çok farklı konular biliyorum sadece yazmak istedim.

Tekrar ilginiz için teşekkür ederim. Stabil hale getire bilirsem yazılıma başlıya bileceğim kısmetse :)

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Kextlerden kaynaklı değil aslında sadece SSDT dosyaları da işin içerisine giriyor. Kullandığın cihazın touchpadi yok macOS üzerinde trackpad olarak geçmekte ve bu L2C bir cihaz bunu tanıtmak için kext harici SSDT dosyaları kullanılır. Daha önce de belirttiğim gibi eğer Clover ile sorun yaşamıyorsan Clover Bootloader kullanman daha mantıklı olacaktır.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

bomi

APPRENTICE
10 Nis 2020
17
5
21
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim siz cevap verirken bende opencore ile kurulum gerçekleştirdim tekrar açıkçası bir fark göremedim şuan open core ile deniyeğim biraz farkı daha iyi anlamak için. Fakat bu sefer touched te sol sag tıklama sorunları yasıyorum clover ile olmamıştı(sol tık sürükle bırak yapma işlemini yapamıyorum) galiba farklı kextlerden anladığım kadarı ile biraz araştıracağım çok farklı konular biliyorum sadece yazmak istedim.

Tekrar ilginiz için teşekkür ederim. Stabil hale getire bilirsem yazılıma başlıya bileceğim kısmetse :)
OpenCore kullanıyorum bende fakat Clover'a göre daha geride gibi geliyor. Birçok ayarı manuel yapmak gerekiyor, hiçbir configurator programı ayarlarınızı düzenlerken yardımcı olmuyor. DSDT Dump bile yapamadım.

Laptop Modeli
Asus X550VX
İşlemci Modeli
i7 6700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 530 & Nvidia GTX 950M
Disk ve RAM
240 GB SSD & 1 TB HDD, 16 GB RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

blach

APPRENTICE
2 Kas 2019
9
2
21
OpenCore kullanıyorum bende fakat Clover'a göre daha geride gibi geliyor. Birçok ayarı manuel yapmak gerekiyor, hiçbir configurator programı ayarlarınızı düzenlerken yardımcı olmuyor. DSDT Dump bile yapamadım.
Merhaba;
Opencore dan vazgectim sevgili kaos un dedigi gibi clover ile daha stabil calisiyor. Suan bende clover ile devam ediyorum bilginiz olsun.
Evet en azindan gokkusagi gibi rengarenk donup durmuyor suan sabit renkler ile kaliyor buda bir gelisme ve mutlu edici.

bomi

APPRENTICE
10 Nis 2020
17
5
21
Merhaba;
Opencore dan vazgectim sevgili kaos un dedigi gibi clover ile daha stabil calisiyor. Suan bende clover ile devam ediyorum bilginiz olsun.

Evet en azindan gokkusagi gibi rengarenk donup durmuyor suan sabit renkler ile kaliyor buda bir gelisme ve mutlu edici.
Bende geçmeyi düşünüyorum da başka 16 GB USB yok cesaret edemedim :D Başka bilgisayarda yok düzen kaçacak

Laptop Modeli
Asus X550VX
İşlemci Modeli
i7 6700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 530 & Nvidia GTX 950M
Disk ve RAM
240 GB SSD & 1 TB HDD, 16 GB RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler