Ryzen 1400 + GTX 960

SosyalMedyaBer

APPRENTICE
26 May 2018
7
0
0
30
Merhabalar. Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. Foruma yeni katıldığım için yanlış yere konu açtıysam affola. Kullandığım sistem: İşlemci: Amd Ryzen 1400 Ekran Kartı: Msi GTX 960 4G Anakart: Gigabyte A320M-DS2 Ram: 8GB 2133MHz DDR4. Artık Windows lanetinden sıkıldım. Linux kullanıyordum ancak Adobe programları ile uyumlu olmadığı için tekrardan Windows'a dönmem gerekti. Hackintosh kurmak istesim ancak ryzen ile uyumsuz olduğunu duydum. Xeon işlemci olarak gördüğünü duydum. Bazı sorularım var: İşlemcinin Xeon olarak görünmesi ryzen 1400 işlemcisinin performansını etkiler mi? Sizce hackintosh kurmalı mıyım? Kurarsam hangi sürümünü önerirsiniz? Yeni olduğum için çözemeyeceğim bir sorun ile karşılaşır mıyım? Şimdiden sorularımı cevaplayan herkese teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
İlk olarak AMD işlemcilerin macOS desteği yok. Bunların kurulumu için Kernel yaması yapılmış kurulum imajları kullanmak gerekiyor. Kurulum yaparsan da işlemcin elbette Native desteği olmadığı için sisteme bir FakeID ile gösterilecek. Ancak bu, sistem performansında bir soruna yol açmaz. GÜncel Ryzen işlemciler için High Sierra olabilir ancak bizim hazırladığımız imajın AMD desteği yok. Bu yüzden aşağıda vereceğim bağlantıdaki siteden AMD için uygun imaj indirip kurulum deneyebilirsin;,
AMD OS X
Kurulum için referans video rehber;

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

SosyalMedyaBer

APPRENTICE
26 May 2018
7
0
0
30
Peki hocam, performans açısından windows'dan daha fazla verim alacağımı biliyorum ancak ben uefi + yan yana kurulum yapmak istiyorum sorun olur mu? Performans açısından kayıp yaşar mıyım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hocam çok soru soruyorum kusura bakmayın. Yani en iyi performansı High Sierra'dan alırım değil mi?
Hackintosh kurulum, kur çalıştır demek değil. İlk olarak bunu bilmek önemli. Neden? Zira sen Apple'ın üretmediği desteklemediği bir cihaza macOS işletim sistemi kurmak istiyorsun. Dolayısıyla bir çok sorunlar vs olabilir. Bunları çözmen gerekebilir, bunlara zaman ayırman gerekebilir (rehberler bölümünü incelemeni tavsiye ederim). O yüzden; bunlara ayıracak vaktin yoksa Hackintosh hiç girme zira dediğim şeyleri yapmak zorunda kalacaksın. Ancak bunları sabırla yaparsan kullanacağın sistem performans olarak çok iyi olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

SosyalMedyaBer

APPRENTICE
26 May 2018
7
0
0
30
Hackintosh kurulum, kur çalıştır demek değil. İlk olarak bunu bilmek önemli. Neden? Zira sen Apple'ın üretmediği desteklemediği bir cihaza macOS işletim sistemi kurmak istiyorsun. Dolayısıyla bir çok sorunlar vs olabilir. Bunları çözmen gerekebilir, bunlara zaman ayırman gerekebilir (rehberler bölümünü incelemeni tavsiye ederim). O yüzden; bunlara ayıracak vaktin yoksa Hackintosh hiç girme zira dediğim şeyleri yapmak zorunda kalacaksın. Ancak bunları sabırla yaparsan kullanacağın sistem performans olarak çok iyi olabilir.
Çok sağolun hocam. Vaktim çok. Forumda bulamadığım bir sorun olursa size kesinlikle danışacağım.

Hocam hayırlı pazarlar. Amd MacOS kurulum videosunu izlerken bir noktada takıldım.
7:50'de diski seçip kurulumu yaptıktan sonra aynı şekilde USB'yi boot edip terminale gelip uygulanan adımları mı yapacağız? Birde bu işe yeni merak saldığım için video biraz karışık geldi. Üstelik videoyu anlatan abimiz uygulamalı yapmadığı için çözemedim. Bunu yapacaksınız diyor ancak kendisi önceden kurduğu için yapmıyor. Daha iyi anlatan bildiğiniz bir video var mıdır?

Kurulum videosu: