Ryzen 5 2600X macOS Uyumu

glycool38

APPRENTICE
10 Haz 2020
55
16
21
Değerli Osxinfo Ailesi Aşağıda Özelliklerini Belirtmiş Olduğum Masa Üstü Bir Bilgisayara Sahibim Bilgisayarda Hem Windows Hem MacOS Kullanmak İstiyorum MacOS Majove Yada Catalina Kurmam Gerekiyor Cep Telefonu Sektöründeyim ve Apple Ürünlerinin Bazı Yazılımsal Sorunlarını Çözebilmem İçin Os İşletim Sistemine İhtiyacım Var Ayrıca Bilgisayar Doğrudan Tv ye Bağlı Olduğu İçin HDMI Özelliğininde Çalışması Gerekiyor Konu Hakkında Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim

bellek 1.PNG
bellek 2.PNG
bellek.PNG
cache.PNG
cpu.PNG
ekran.PNG
mainboard.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ASUSTEK PRİME B450M-A ll
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600X
Grafik Kartı
NVIDIA GeForce GT 710 2GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC S1200A
Disk ve RAM
KINGSTON SKC2000M8250G & Samsung SSD 870 QVO 1TB & & 32 GB DDR4

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Sisteminiz genel olarak uyumlu görünüyor. Catalina kurabileceğinizi düşünüyorum. Aşağıdaki imaj konusunda anlatıldığı gibi imajı indirip USB belleğe yazdırın.
Yazma işlemi bittiğinde USB bellek içerisinde oluşan EFI kısmını silin ve yerine aşağıda paylaştığım EFI klasörünü ekleyin. Bios ayarlarınızı AMD için gösterilen biçimde yapın ve sistemi yeniden başlatıp USB bellek ile boot ederek kurulumun ilk adımına geçin. Takıldığınız yer olursa frumda uygun konu başlığında sorunuzu detaylandırın ve mümkünse görselle destekleyin. Gerekli yönlendirme kullanılar tarafından yapılır.
Catalina sürümünü kurmak için önce macos kurmanız gerekiyor. Catalina sonrası Apple APFS disk formatına geçti. Bu şekilde önerdiğim bootloader ile kurulum yaparsanız bootam ile windows kurabilirsiniz yanına.
Bootcamp ile kurmak istemezseniz veya sorun yaşarsanız dual olarak aynı disk vee farklı disklere kurulum yapabilirsiniz. Önerim farklı disklerde kullanmanızdır.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

glycool38

APPRENTICE
10 Haz 2020
55
16
21
Catalina sürümünü kurmak için önce macos kurmanız gerekiyor. Catalina sonrası Apple APFS disk formatına geçti. Bu şekilde önerdiğim bootloader ile kurulum yaparsanız bootam ile windows kurabilirsiniz yanına.
Bu kısmı tam anlayamadım yukarıda verdiğiniz kurulum imajı öncesi farklı bir kurulummu yapmam gerekiyor vermiş olduğunuz imaj Catalina olarak görünüyor zaten
Hocam kurulumu tamamladım windowsta kurdum ayrı ayrı boot edebiliyorum ancak tek bir ricam var lütfen yardımcı olabilirsen çok sevinirim flash bellek olmadan boot edemiyorum clover yükledim efi diskinin içine OC klasörünü attım ancak biosta clover göremiyorum flash bellek olmadan boot edemiyorum bunu çözmeme yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ASUSTEK PRİME B450M-A ll
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600X
Grafik Kartı
NVIDIA GeForce GT 710 2GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC S1200A
Disk ve RAM
KINGSTON SKC2000M8250G & Samsung SSD 870 QVO 1TB & & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
İmaj dosyasınnı USB belleğe yazdırmadan önce bir şey yapmanız gerekmiyor. sıralı olarak nasıl olacağını anlatmaya çalıştım. Forumdaki catalina imajı clover ile hazırlanmış bu nedenle ryzen sistem için hazırlanmış opencore paylaştım siinle. Catalina imajını indirip EFI kısmını silip çöpü boşaltacaksınız ve verdiğim Reyzen için olan EFI dosyalarını indirip bu kısma yapıştıracaksınız. APFS olayı kurlum ekranına geçtiğinizde karşınıza gelecek. Eğer ayrı bir diske kuruyorsanız birsorun yok windows orda durabilir sadece mac os kurulum esnasında bu diskin bağlantısını makine ile kesin ve kurulum bittiğikten sonra usb olmadan boot etme aşamasına geldiğinizde bu diski takın. Eğer bir disk varsa cihazınızda bu işlem esnasında windows gidecek. Kurulumu tek diske yaptıktan sonra bootcamp ile windows kurabilirsiniz. Bu eğer tek disk üzerine bootcamp ile kurulum yapacaksanız macos kurulumu sonrası yapacağınız bir şey.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: glycool38
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler