Compatibility Support Module (CSM) (Disable olmalı, bu seçenek etkin olduğunda gİO gibi GPU hataları yaygındır)
Enable
Above 4G decoding(Bu seçeneği bulamazsanız, boot-args'e npcı = 0x2000 ekleyin. Hem bu seçenek hem de npcı aynı anda etkinleştirilmez.)
Bir Gigabyte / Aorus veya bir AsRock anakart üzerindeyseniz, bu seçeneği etkinleştirmek belirli sürücüleri bozabilir(örn. Ethernet) ve/veya diğer işletim sistemlerinde önyükleme hataları, eğer gerçekleşirse, bu seçeneği devre dışı bırakın ve bunun yerine npcı'yi tercih edin
2020 + BIOS Notları: Above4g'yi etkinleştirirken, yeniden boyutlandırılabilir çubuk desteği bazı X570 ve daha yeni anakartlarda kullanılabilir hale gelebilir. Lütfen otomatik olarak ayarlamak yerine Devre Dışı bırakıldığından emin olun.
Biosda bu yukardaki ayarların nerdeyse hiçbiri yok. Daha en başta şu hata alıyorum:
OC: Driver OpenRuntime.efi at 0 cannot be loaded. Access denied! Halting on critical error.
UEFI -> Quirks -> DisableSecurityPolicy true yaparak ilk sorunu geçtim. Ardından elma ikonunda x işaretli ekranda kaldı.
Son kaldığım yer "couldn't alloc class applekeystoretest".
Paylaştığım EFI ile OpenRuntime.efi dosyasının ön yükleme yapmasını engelleyecek bir hata görünmüyor. Hangi EFI ile deniyorsunuz?
Daha önce başka dosyalar ile denediyseniz ResetNvram yapmayı deneyin. Bios ayarlarının tamamının sizde olması gerekmez. Paylaşılanlardan sizde var olanları ayarlayıp ilerleyebilirsiniz.
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.