Öncelikle merhabalar, önceden aynı sistem için uyumlu olup olmadığını sorduğum bir konu açmıştım ve stabil olmayacağı deneysel olarak kurabileceğimin cevabını alıp bu ryzentoshdan vazgeçmiştim. Çok uğraştırıyordu ve ayıracak zamanım yoktu, son zamanlarda gördüğüm Opencore Simplify ile bi sistem uyumluluk testi yaptım ve çoğu parçayı tahoeye kadar desteklediğini görünce bi efi oluşturup deneyeyim dedim. Sistem özelliklerini direk simplifydeki compatible checkerdan ss alıp aşşağıya ekledim. Ekran kartının zaten desteklenmediğini biliyorum ses kısmındada nvida driverı olduğu için uyumsuz diyor onun dışında uyumsuz dediği bir parça yok. MacOS sürüm seçme kısmında default ventura olarak ayarlı olsada sequoia kurmak istediğim için onu seçip ilerledim, itlwm kexti hakkında daha stabil olduğunu belirttiği için onu seçtim. ACPI ve KEXT menüsünü hiç ellemedim fakat onlarıda aşağıya ss olarak bırakıyorum. SMBIOS kısmında ise MacbookPro16,3 denedim MacPro7,1 denedim ikisindede başarılı olamadım. Buildledim ses codeclerini default bıraktım ama ne zaman boot menüsünde setup sequoia seçtiğim zaman bir dizin kod akıyor ve siyah ekranda takılı kalıyorum EFI klasöründe kurulum sonrasınıda sildim hiçbir fark yaratmadı. Aşağıya EFI klasörünüde bıraktım herhangi bir dediklerim harici değişiklilikde yapmadım.
EFI klasörü gelmedi boyutundan dolayı. Plisti atmayı tekrar deniyorum.
EFI klasörü gelmedi boyutundan dolayı. Plisti atmayı tekrar deniyorum.
Ekli dosyalar
-
97.4 KB Görüntüleme: 109
-
115.9 KB Görüntüleme: 98
-
143.1 KB Görüntüleme: 87
-
79.7 KB Görüntüleme: 84
-
51.4 KB Görüntüleme: 74
- BootLoader