Merhaba, alan ve hız için yeni çıkan samsung 980(pro değil) ssd aldım. Fakat mac tanımadı. Fazla bilgim olmadığı için tahminlerimi söylemek isterim. Monster laptopta 2 tane nvme soket var ben boşta kalan 2. sokete taktım. Tanımama sebebi mac tarafında yazılımsal eksiklik olabilir diye düşünürken 2015 macbook ta yükseltme yapan bir video gördüm.
Kısacası kafam karıştı.Belki efi ile ilgili bir sorunda olabilir. Çünkü nvme fix kextlerine ihtiyaç sebebi olan (sürüm hatırımda değil) 128 gb ssd mi dahi görürken 980 i görmemesi saçma geldi.
Konu ile alakalı bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi ?
Ve big sur kurmak istiyorum bu diske. Big sur yükleme ekranı çince geliyor, bunun ile ilgili bir çözüm biliyorsanız konu altına ekleyebilirsiniz
Kısacası kafam karıştı.Belki efi ile ilgili bir sorunda olabilir. Çünkü nvme fix kextlerine ihtiyaç sebebi olan (sürüm hatırımda değil) 128 gb ssd mi dahi görürken 980 i görmemesi saçma geldi.
Konu ile alakalı bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi ?
Ve big sur kurmak istiyorum bu diske. Big sur yükleme ekranı çince geliyor, bunun ile ilgili bir çözüm biliyorsanız konu altına ekleyebilirsiniz
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Monster abra v15.2
- Anakart Modeli
- Mobile Intel® HM370 Chipset
- İşlemci Modeli
- i7 9750h
- Grafik Kartı
- 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1650 128-Bit DX12 || intel uhd630
- Ses Kartı Modeli
- Apple ALC269
- Ağ Aygıtları
- Intel® Dual Band Wireless-AC 9560, 2x2 AC + Bluetooth 5.0 M.2 2230 (1,73 Gbps)
- Disk ve RAM
- 500GB Samsung 980 | 256gb Samsung PM981a | 240gb SanDisk ultra2 & 32GB DDR4 Ram 2400MHz