ÇÖZÜLDÜ Saphire RX 580 Tanıtma Sorunu

metehan66

JEDI
13 Ocak 2017
410
61
301
@montezuma Mojave için Saphire rx580 Nitro+ 4 gb yeni ekran kartı aldım. Daha önceden Nvidia ekran kartı kullandığım için config.plist de Nvidia' ya göre idi. Kendimce config.plist i atiye göre düzenledim. nv_disaple ve inject Ati'yi işaretledim. -v modunda açtım. Taramayı yaptı bitirdi. Siyah bir ekran geldi öylece kaldı. Şu an sizin hazırladığınız usb ile girdim sisteme. config.plist imi sistemime uygun şekilde düzenler misiniz rica etsem.
NOT: Sizin hazırladığınız imaj usb sinde sorunsuz açılan sistem neden sizin config dosyasını da benim Uefi dosyasının içine atmama rağmen çalışmıyor anlamadım. Acaba bazı Kext ya da drivers64UEFI içinde fazladan ya da eksik drive olabilir mi?
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Sistemim: İntel İ5 4.nesil işlemci, anakart Asus B85 mg, Ekran kartı saphire rx580 nitro+

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Siyah ekran hatası sistem kimliği ile alakalı olabilir. iMac 14,2 sistem kimliği kullan. Kullandığın monitör bağlantısını değiştirip dene. UEFI dosyan eski Clover Bootloader sürümü ise bu Mojavede hataye neden oluyor olabilir. Mümkünde USB'nin bütün EFI'sini kopyalayıp dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

metehan66

JEDI
13 Ocak 2017
410
61
301
Siyah ekran hatası sistem kimliği ile alakalı olabilir. iMac 14,2 sistem kimliği kullan. Kullandığın monitör bağlantısını değiştirip dene. UEFI dosyan eski Clover Bootloader sürümü ise bu Mojavede hataye neden oluyor olabilir. Mümkünde USB'nin bütün EFI'sini kopyalayıp dene.
-v komutundaki kayan yazılardan sonra siyah ekran hatası alıyorum. Video çekip en son kareye baktığımda aldığım hatayı yazıyorum : IOConsol Users:gIOScreenLockState3.

Sorun sanırım ''drivers64UEFI'' içine seçtiğim driverlerden ve lilu.kext ile WhateverGreen.kext leri silmemden kaynaklanıyormuş. Sorunu çözdüm .Konuyu kapatabilirsiniz. Teşekkür ediyorum.

Bu arada config.plist te nv_disaple ve injectAti işretli olacak değil mi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
İkisine de gerek yok. Kartın native desteklenen bir kart.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: metehan66
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler