Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
49
1. Menu barda ekran parlaklık ayarı normalde macOS da yoktur. Bazı programlar ile menüye onu ekleyebilirsin. Bence en kolayı klavye kısayollarını kullanmak. Muhtemelen F14 ve F15 ile bunu halledebilirsin.
2. Kextin library/extensions kurulması ile system/library/extensions arasında pek park yok. Hatta library/extensions daha iyidir. Parlaklığın çalışması için rebuild cache yapılarak en az 2 defa yeniden başlatmak gerekiyor. Muhtemelen siz bu 2 defa başlatma olayını kaçırdınız. Her halükarda problemi çözdüğünüze sevindim.

• Like
Tepkiler: ozukoc

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
31
Isparta
Rehberiniz sayesinde ekran tercihlerine parlaklık ayarını getirdim çalışıyor. Ancak fonksiyon tuşlarında hala çalışmıyor. Ekranı kapatma (FN+F7) tusuna her bastığımda parlaklık 1 kademe azalıyor. Parlaklık ayar tuşları yani FN+F5 ve FN+F6 tuşları çalışmıyor. AsusNBFnKeys.kexti kullanıyorum.

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
49
VodooPS2 ile ekran parlaklık tuşları F14 ve F15 tir. Tuşları yardımcı programlarla başka tuşlara atayabilirsiniz. AsusNBFnKeys hakkında pek bilgim yok.

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
35
Benim laptopta klavye düzeni de fn+ f14 - f15 yani fn + ins - PageUp tuşu fakat brightness slider uygulaması var ona tuş atayarak istediğiniz kombinasyonu yapabilirsiniz lakin ki o güzel parlaklık ayarı görüntüsü gelmiyor o zaman.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
31
Isparta
Karabineri fonksiyon tuşları hiç çalıştıramadığımda kullanmıştım. 10.12.2de FN tuşları tam verimde çalışıyordu o yüzden biraz daha aradım internetten. Bu sitedeki güncel AsusNBFnKeys.kext ile fonksiyon tuşları çalışmış oldu. :)
Asus-ROG-GL552JX-Sierra-10.12-Hackintosh/Kexts Ready to Use at master · javanesse/Asus-ROG-GL552JX-Sierra-10.12-Hackintosh · GitHub

Şuan Touchpad çalışmıyor. 10.12.2de çalışıyordu. Aşağıdaki sitedeki kextle touchpad çalışmadı. Touchpad modeli Modeli ELAN. VoodooPS2Controller mi kurmalıyım?

Her 2 sürümdeki kextte de FN+ Yukarı ok tuşuna basınca stop işlemi yerine ses kısma açma görevi görüyor. Zaten FN+F10da mevcut bu görev. Bunu değiştirebilmemiz mümkün müdür?

Güncelleme: Touchpadimin bozulduğunu düşünüyorum. BIOSda enabled konumunda ancak Elemantary OS vs linux tabanlı işletim sistemlerinde de görmedi. Windowsta da driveri görmüyor. 2 gün önce aynı Sierrada çalışıyordu. Yani sorun benim pc gözüküyor. Aynı siteden ApplePS2SmartTouchPad.kext ve AsusNBFnKeys.kext kullanabilirsiniz. Touchpad modeli ELAN olduğundan hala tam verim alınamıyor.

ainal

PADAVAN
27 Eki 2017
116
19
121
Hocam bu konuda ne yaptıysam olmadı. Dsdt ssdt ssdt-9 10 11 i düzenleyip patched a ekledim hepsini cloverdan sorted listesine uzantılarıyla beraber ekledim. Ama yok parlaklık ayarı bir türlü çalışmıyor. Kext yükleyip kextcache-i komutunu verdiğimde sıralanan kextler arasında AppleInjector.kext i görünmüyor. Sorun bundan mı kaynaklı acaba?

Hocam bu konuda ne yaptıysam olmadı. Dsdt ssdt ssdt-9 10 11 i düzenleyip patched a ekledim hepsini cloverdan sorted listesine uzantılarıyla beraber ekledim. Ama yok parlaklık ayarı bir türlü çalışmıyor. Kext yükleyip kextcache-i komutunu verdiğimde sıralanan kextler arasında AppleInjector.kext i görünmüyor. Sorun bundan mı kaynaklı acaba?
Güncelleme: Tekrar sıfırdan bir kurulum yaptım ve verdiğiniz kexti direk o klasöre atmak yerine terminal kodu ile atıp ketxcache -i / komutu ile çalıştı teşekkürler. İlk başarılı DSDT editlememi yaptım. Sırada ekran kartını kapatmak ve güç yönetimi var.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
Asus B365-MK
İşlemci Modeli
İ5 9400F
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Fenvi T919
Disk ve RAM
240 GB SSD - 8 GB DDR3 3000MHZ

lepergnome

APPRENTICE
26 Ocak 2018
30
5
21
Edirne / İstanbul
Merhaba. Daha önceden çalışan parlaklık göstergemi pil gösterge yaması yaptıktan sonra kullanamamaya başladım. SSDT-PNLF.dsl dosyasını ne yaptıysam .aml dosyasına çeviremedim. Rica etsem elinde olan upload edebilir mi?

f6JByAzIGNGB4GrwG-e5HewqcZgiaxSk.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Merhaba. Daha önceden çalışan parlaklık göstergemi pil gösterge yaması yaptıktan sonra kullanamamaya başladım. SSDT-PNLF.dsl dosyasını ne yaptıysam .aml dosyasına çeviremedim. Rica etsem elinde olan upload edebilir mi?
Konunda cevapladım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz
  • Like
Tepkiler: lepergnome

ali

APPRENTICE
21 Eki 2017
38
11
21
Selam,
Ekran parlaklığı hariç herşey çalışıyor. DSDT düzenleme benim için ağır konu. Kext yükledim çalışmıyor. Başka çaresi var mı? İyi günler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kext ile çalışmıyorsa bu rehberi takip etmekten başka çaren yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

buraksak

APPRENTICE
25 Şub 2018
70
9
0
28
İzmir
merhabalar . sddt ayrıma bölümünde 5.kısımnda takıldım ya . yardım edebilcek var mıdır? orda sorun çıkarsa diye kısım var sorun görünmyor nerden anlayabilirim onu. bir de sonrasında
"Başarılı bir şekilde sökme işlemini yaptıktan sonra, herbir SSDTs dosyasının neleri kontrol ettiğini tespit edin. Eğer CPU ile ilişkili ve soruna neden olduğu bilien bir SSDT varsa, bunu bir kenara ayırın ve bunları Bootloader’a SSDTs enjekte ederken kullanmayın. Genellikle CPU ile ilişkili SSDTs’ler Scope _PR.CPUx ile deklare edilir ve bunlar silinebilir.
Bazı tipik SSDT örnekleri şunlardır:
  • SATA: Harici yada Dahili olabilir. Sizin seçiminiz.
  • PTID: Genel olarak bu dosya OS için gereksizdir ve ayrıca bir çok hatada içerir. Ancak nadirde olsa bu bize fan hızı, sıcaklık, ve diğer sistem durumu hakkında ipuçları verebilir.
  • IAOE: Eğer bu SSDT varsa, muhtemelen DSDT içindeki _PTS and _WAK ‘tan erişim sağlamıştır. Bunsuz uyku, uykudan uyanma çalışmayabilir.
  • GFX0: Bu SSDT genelde entegre Grafik Kartı içindir. BU SSDT Ekran arkaplan için yamalayabilirsiniz. Eski Laptoplar’da GFX0, genellikle DSDT içinde tanımlanır. Haswell Laptop’lar da bunlar genellikle SSDT içinde tanımlanır (Ancak bazen de DSDT içinde tanımlanabilir).
  • PEGP: PEGP genel olarak harici ve switch özelliğe sahip ikili grafik kartları içindir. Bunlardan birden çok olabilir ve bunların başarılı bir yama yapılması için hepsinin bir grup olarak eklenmesi gerekir. OS X çalıştırırken harici kartı devre dışı bırakmak gerektiğinde SSDT içinde bu yama olmalıdır."""""
  • bunlar sanırım reis.txt içinde olcak ama bu kısımda ne yapmam gerektiğini tam olarak anlayamadım . mesela scope muhabbetini. cpu ile ilişkili olma muhabbetini. parlaklık için yapmaktayım

ssdt tiplerini txt doyasından görcez sanırım ama orda hangi ssdt dosyası olduğunu anlama işlemi nasıl olmalı? Çalışma dizinimin içinde sadece refx ve dsdt ve sdst isimli dosyalar var. asl uzantılı veya belirtilen tipteki dosyalar yok normal mi acaba? Sanırım text deki srıraya göre anlamam gerekiyor

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Alıntıladığın tanımları DSDT / SSDT dosyaları içinde text dosyasından bakamazsın. Rehberleri takip ediyor musun? Bu dosyalar macIASL ile açılır ve bu tanımların hangi dosya içinde olduğunu bulmak için terminalde grep metotu kullanırsın. Bu da rehberde anlatıldı. O yüzden grep nedir diye sorma.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Arcanteus

buraksak

APPRENTICE
25 Şub 2018
70
9
0
28
İzmir
şuan kavradım sorunları yama ile çözmeye çalışıyorum

parse op notify hataları alıyorum bütün fit leri denemedim olmadı ya

kodu sildim ama yine hata veriyor ve onu silince alta geçip hat veriyor

parse op notify siliyorum sonra parse op elseif sonra parse op method oluyor takıldım kaldım burda

fix parse op ların hepsini denedim

SSDT-1.aml -------- SSDT-4.aml. bu iki dosya haricindekileri hallettim ama bu iki dosyadaki Syn hatalarını hallemededim . yardımcı olursanız cidden çok mutlu olurum saatlerdik başındayım :(

şuan kavradım sorunları yama ile çözmeye çalışıyorum

parse op notify hataları alıyorum bütün fit leri denemedim olmadı ya

kodu sildim ama yine hata veriyor ve onu silince alta geçip hat veriyor

parse op notify siliyorum sonra parse op elseif sonra parse op method oluyor takıldım kaldım burda

fix parse op ların hepsini denedim

SSDT-1.aml -------- SSDT-4.aml. bu iki dosya haricindekileri hallettim ama bu iki dosyadaki Syn hatalarını hallemededim . yardımcı olursanız cidden çok mutlu olurum saatlerdik başındayım :(
. HALLETTİM PARLAKLIK TAKIR TAKIR ÇALIŞIYOR. TEK YAPMAMIZ GEREKN REHBERİ DİKKATLİCE İŞLEMEK. SONRADAN DENEDİĞİMDE HATALAR GEÇTİ NEDENSE VE SORUNSUZCA KURDUM.

özellikle bu çok yardımcı oldu.
GFX0 'in tanımlarının geçtiği DSDT / SSDT dosyalarını aşağıdaki terminal komutu ile bulup doğru dosyalarda düzenleme yaptığından emin ol.
[KOD]cd dsdt_Dosyalarının_bulunduğu_klasörün dosya yolu
grep -l GFX0 *.dsl[/KOD]
Yarın başarılı kurulumlara ekleyeceğim . bu parlaklık kısmında sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olurum çünkü ben o durumu yaşadım anlarım :D

• Like
Tepkiler: Ediko

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
HD530 ekran kartı var şu parlaklık sorununu daha önce VoodoaHD Ses paketi kurulumu yapınca geçmişti kullanabiliyordum şuanki sürümde birebir aynı ayarı yapamadım burdaki rehberde gerçekten çok karışık gözüküyor yine uğraşıcaz bakalım alternatif çözüm yok gibi

buraksak

APPRENTICE
25 Şub 2018
70
9
0
28
İzmir
HD530 ekran kartı var şu parlaklık sorununu daha önce VoodoaHD Ses paketi kurulumu yapınca geçmişti kullanabiliyordum şuanki sürümde birebir aynı ayarı yapamadım burdaki rehberde gerçekten çok karışık gözüküyor yine uğraşıcaz bakalım alternatif çözüm yok gibi
Bana da karışık gelmişti başta başlayınca bi şekilde oluyor dikkatli git, takıldığın yerde sor yanıtlarım. Karışık biraz

@Arcanteus özür dilerim kardeşim . yardıma ihtiyacın olursa dediğim gibi yaz hemen.

• Like
Tepkiler: Ediko ve Arcanteus

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Bana da karışık gelmişti başta başlayınca bi şekilde oluyor dikkatli git, takıldığın yerde sor yanıtlarım. Karışık biraz

@Arcanteus özür dilerim kardeşim . yardıma ihtiyacın olursa dediğim gibi yaz hemen.
Kardeşim Estağfirullah önemli değil, problem yok :)

Alıntıladığın tanımları DSDT / SSDT dosyaları içinde text dosyasından bakamazsın. Rehberleri takip ediyor musun? Bu dosyalar macIASL ile açılır ve bu tanımların hangi dosya içinde olduğunu bulmak için terminalde grep metotu kullanırsın. Bu da rehberde anlatıldı. O yüzden grep nedir diye sorma.
Hocam anlatımlar gayet güzel fakat videolu bir anlatım imkanınız olsa gerçekten muhteşem olucağını düşünüyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum şuan High Sierra kurulu MSI'da hani çok şükür bir sıkıntı yok sayenizde çoğu şeyi çözdük fakat tek sıkıntı şu parlaklık sorunu Clover Boot ekranında F4 e basıyorum fakat birşey gerçekleşmedi sanırım.

FN+F4 ve F4 denedim fakat CLOVER/ACPI/origin içi hala boş

Birde işin kötü yanı ben şu kextler zaten yok en azından şu kextleri yükselem sorun çözülürmü ?

2. Aşağıdaki kextleri silin
- IntelBacklight.kext
- ACPIBacklight.kext

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Birde işin kötü yanı ben şu kextler zaten yok en azından şu kextleri yükselem sorun çözülürmü ?
Rehberi takip edersen bu kextlerin silinmesi gerektiği belirtilmiş. Kextler artık çalışmadığı için bu metot uygulanmalı.
FN+F4 ve F4 denedim fakat CLOVER/ACPI/origin içi hala boş
USb ile Clover Boot MEnü ekranına gelip tekrar dene. Eğer Windows yanına kurulum yaptıysan bu yöntem ile dosyalarını çıkartamazsın.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko ve Arcanteus

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Rehberi takip edersen bu kextlerin silinmesi gerektiği belirtilmiş. Kextler artık çalışmadığı için bu metot uygulanmalı.

USb ile Clover Boot MEnü ekranına gelip tekrar dene. Eğer Windows yanına kurulum yaptıysan bu yöntem ile dosyalarını çıkartamazsın.
  • Hocam demek istediğim Kext konusunda bu kextler zaten bende yok fakat bu kextleri bulup kursam en azından belki işe yarayabilirmi ?
  • Windows yanına kurulum yaptım ve USB'dende boot ettim fakat yine bu dosyalar Origins'in içine düşmedi. Alternatif olarak ne yapabilirim DSDT yaması yapmak için dosyaları çıkaramıyorum
  • Daha önce High Sierra kurulumunda şu dosyadaki çözümü uygulayıp (bkz. "Window Server Service only ran for 0 seconds" Kext ile Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ) buradaki IONDRVSupport.kext dosyasını arkadaşın verdiği dosyayla değiştirip VoodoaHD Ses paketinin kurunca parlaklık başarılı şekilde çalışmıştı aynı adımları tekrar uygulasam sıkıntı olur mu ?

Hocam sabrınız ve yanıtlarınız gerçekten teşekkür ediyorum. Şu ufak tefek birkaç sorunuda çözsem gerçekten çok iyi olucak inşallah :)

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler