Öncelikle herkese merhaba, 1 gündür uğraştığım problemimi detaylıca anlatıp çözüme kavuşmak istiyorum. Dün gece sierra kurulumunu başarı ile gerçekleştirdim fakat ethernet, ses ve ekran kartını tanımadı. Ekran ve ethernet kartlarını rehberler ile tanıtmayı başardım şuan sorunsuz çalışıyorlar, ses kartını ise kext dosyalarını yükledim reboot ettim output devices sekmesinde internal speakers olarak geldi fakat çalışmıyor, buna sonra geleceğim çünkü boot daha önemli. Bilginiz olması açısından aktarmak istedim. Boot sorununu çözebilmek için clover da her türlü kombinasyonu yaptım fakat nafile, boot ettiğimde siyah ekran ve cursor yanıp sönüyor boot etmiyor. Donanım özelliklerim imzam da mevcut, unutmadan söyleyeyim sierrayı windows olmayan bir sabit diske kurdum yani dual boot değil, kurulum ekranında ki disk utility aracı ile biçimlendirdim ve doğrudan kuruluma geçtim, Legacy AMI bios kullanıyorum.
Bu rehberde ki 4. senaryoyu uyguladım sonuç aynı.
İnternetten legacy bios için ayarları da araştırdım fakat sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Bu rehberde ki 4. senaryoyu uyguladım sonuç aynı.
İnternetten legacy bios için ayarları da araştırdım fakat sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
- Anakart Modeli
- Foxconn h-ig41-uatx DDR3
- İşlemci Modeli
- Intel Core 2 Quad Q8200
- Grafik Kartı
- GT 1030
- Ağ Aygıtları
- RTL8102E
- Disk ve RAM
- 500GB HDD & 2*2GB DDR3 1600MHZ RAM