Merhaba değerli arkadaşlar,
Forumdan takip ederek Sierra sistemi başarılı bir şekilde kurdum.
nv_disable=1 komutu ile sisteme giriş yapıyorum. Sisteme giriş yaptığımda Finder da ikonlar bozuk çıkıyor sanırım ekran kartından.
1. Sorum
Ekran kartımı aktifleştirmek için nv_disable=1 komutunu kaldırdığımda sistem açılmıyor. Aslında açılıyor da olabilir hardisk işlem ışığı yanıp sönüyor fakat ekran yok.
Çözünürlük problemi olabilir mi ? yani monitörün desteklemediği bir çözünürlük ile açmaya çalışyor olabilir mi ?
2.Sorum nv_disable=1 komutu ile girdiğimde 800x600 açılıyor bunu yukarı çekemez miyim ?
3.Sorum AMD işlemcim içerisinde AMD Radeon R7 Chip tümleşik ekran kartı mavcut. Sierra ile uyumlu mu çalıştırabilir miyim ?
Elimde 2 seçenek var fakat ikisinide çalıştıramadım.
Denediğim yöntemler:
*
* Tümleşik ekran kartını komple kapatıp denedim olmadı.
* Sadece Tümleşik ekran kartı ile denedim olmadı.
* Nvidia ekran kartımın PCI slotunu değiştirdim olmadı.
* nvda_drv=1 komutu ile denedim olmadı.
* Clover da yer alan Injectleri tek tek ve birlikte denedim olmadı.
* NvidiaWeb sürücülerini yükledim nv_disable=1 kaldırdım yine siyah ekran.
Deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? sorun ne olabilir ?
Teşekkürler.
Forumdan takip ederek Sierra sistemi başarılı bir şekilde kurdum.
nv_disable=1 komutu ile sisteme giriş yapıyorum. Sisteme giriş yaptığımda Finder da ikonlar bozuk çıkıyor sanırım ekran kartından.
1. Sorum
Ekran kartımı aktifleştirmek için nv_disable=1 komutunu kaldırdığımda sistem açılmıyor. Aslında açılıyor da olabilir hardisk işlem ışığı yanıp sönüyor fakat ekran yok.
Çözünürlük problemi olabilir mi ? yani monitörün desteklemediği bir çözünürlük ile açmaya çalışyor olabilir mi ?
2.Sorum nv_disable=1 komutu ile girdiğimde 800x600 açılıyor bunu yukarı çekemez miyim ?
3.Sorum AMD işlemcim içerisinde AMD Radeon R7 Chip tümleşik ekran kartı mavcut. Sierra ile uyumlu mu çalıştırabilir miyim ?
Elimde 2 seçenek var fakat ikisinide çalıştıramadım.
Denediğim yöntemler:
*
bu yöntem işe yaramadı
* Tümleşik ekran kartını komple kapatıp denedim olmadı.
* Sadece Tümleşik ekran kartı ile denedim olmadı.
* Nvidia ekran kartımın PCI slotunu değiştirdim olmadı.
* nvda_drv=1 komutu ile denedim olmadı.
* Clover da yer alan Injectleri tek tek ve birlikte denedim olmadı.
* NvidiaWeb sürücülerini yükledim nv_disable=1 kaldırdım yine siyah ekran.
Deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? sorun ne olabilir ?
Teşekkürler.
burada bir arkadaş P400 kullandığını söylüyor sanırım. Başka bir kaynak bulamadım.