Sistem Her Açılışta Masaüstündeki Sabit Diskleri Görünürlüğü Değişiyor

Utku

JEDI
20 Haz 2018
308
72
251
Opencore son sürüm kullanıyorum. Mac os diski dahil sistemimde 4 tane disk var. Windows ile birlikte dual boot olarak sistemi çalıştırıyorum. 500 gblık nvme diskimde mac os kurulu, diğer 512 nvme de windows var. Biosda opencore başlatıcı disk olarak çalışıyor. Nvram ler resetlense dahi çok ilginç bir sorun var. Çok güzel eskiden de oluyordu. Her sistem yeni başlatıldığında veya açıldığında mac diski hariç diğer diskler bazen hepsi gözüküyor bazen 1 tane gözüküyor. 2 disk kaybolduğu da oluyor. Açılışta bir bakmışsınız diskler kayıp. Belki bilen birileri vardır. Efi dosyam ayarlarım kusursuz herşey. Teşekkürler.

Anakart Modeli
ROG STRIX B550-F GAMING
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 5600
Grafik Kartı
GeForce RTX™ 3090 GameRock
Ses Kartı Modeli
Realtek audio
Ağ Aygıtları
Intel l225-V
Disk ve RAM
512 gb xpg sx8200 pro nvme - 1 tb samsung 990 pro | Gskill trident z neo 2x16 gb 3600 mhz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Opencore ekranında iken Boşluk tuşuna bastığınızda kayıp dediğiniz diskler geliyor mu?
Bir diskin varsayılan olarak başalaması için opencore ekranında o diski seçerken ctrl + enter yapın. Bu disk artık opencore başlarken varsayılan diskiniz olur.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Utku

Utku

JEDI
20 Haz 2018
308
72
251
Opencore ekranında iken Boşluk tuşuna bastığınızda kayıp dediğiniz diskler geliyor mu?
Bir diskin varsayılan olarak başalaması için opencore ekranında o diski seçerken ctrl + enter yapın. Bu disk artık opencore başlarken varsayılan diskiniz olur.
Teşekkürler hemen deniyorum. Aslında benim demek istediğim sistem açıldığında görülen masaüstündeki diskler. Her açılışta değişiyor bu diskler.
İşe yaramadı maalesef. Zaten mac ve windows diskleri gözüküyor.
Buradaki diskler :
Ekran Resmi 2021-04-22 21.19.55.png

Mesela geçen açılışta hiçbiri çıkmadı. Şimdi 1 tanesi eksik.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ROG STRIX B550-F GAMING
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 5600
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek audio
Ağ Aygıtları
Intel l225-V
Disk ve RAM
512 gb xpg sx8200 pro nvme - 1 tb samsung 990 pro | Gskill trident z neo 2x16 gb 3600 mhz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Ben opencor ekranında diskleri göremiyorsunuz anladım.
Bazı disklerin bağlantı noktasından kaynaklı sistem taşınabilir veya sabit disk olarak görüyor olabilir. Sizde hangilerinin masaüstünde gösterileceği nasıl belirlenmiş kontrol sağlayın. Eğer Finderda konumlar kısmında diskleri görebiliyorsanız masaüstünde gösterebilirsiniz. Macos tanımadığı bir disk formatı ise göremeziniz.

Finder Tercihleri Ekranı
Finder Konumlar alanı göstermek

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Utku ve yusufklncc

Utku

JEDI
20 Haz 2018
308
72
251
Tanımlayıcı olarak tuxera var. Yani hepsi ntfs destekli. Sanırım programda sıkıntı var. Yani ben öyle tahmin ediyorum. O/K da ntfs kextini de sildim. Şimdi en azından disk izlencesinde gözüküyor. Paragon ile deneyeceğim sanırım.
Ek olarak : homebrew deki ntfs yapmaya çalıştım fakat başarılı olamadım. Başka bir yerde hata keşfettim. Recovery mode girmiyordu. Openhfs driverdaki efi işe yaramıyormuş. Onu hfsefi ile değiştirdim. O olmuş oldu. Olmadı gibi sanki.
İyi yönü şu oldu sanırım windows diski hariç diğer diskler kaybolmuyor artık.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ROG STRIX B550-F GAMING
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 5600
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek audio
Ağ Aygıtları
Intel l225-V
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler