Sistem tavsiyesi 3 bine kadar

Emrah

APPRENTICE
7 Ara 2019
26
0
1
Sistem tavsiyesi alabilirmiyim hackintosh uyumlu aynı zamanda oyunda oynuyabileceğim bir sistem 3 bine kadar bütçem var benim intel core i5 2310 bir işlemcim var 2.90 ghz işlemciye extra para ödemeek istemiyorum buna uyumlu bir sistem tavsiyesi alabilirmiyim acaba hangi marka olmasınıda yazarsanız sevinirim masaüstü pc olucak emonitörüm hepsi var 550 w power adaptörümde var teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Şu anki sistemin nedir? Bİldiğim kadarıyla sen kurulum yapmıştın? Sana gerekli olan grafik kartıydı sanırım. Bu işlemciyi kullancaksan da zaten kurulum yaptıysan bunun üzerine uyumlu GPU bakacaksın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Emrah

APPRENTICE
7 Ara 2019
26
0
1
Hocam ben başarılı kurulum yaptım ve şuan asus rx580 strix 256 bit 8gb ekran kartı sipariş ettim ama sistem biraz ağır yenilemek istiyorum anakartım ddr 3 destekli asrock h61 m dedim hazır ramda alacakkan yeni nesil alayım bi anakart kalıyo bide işlemci işlemciye şuan verecek para yokk hazır bunları değiştirirken ddr 4 destekli bi anakarta alayım dedim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
İşlemci değiştirmeden anakartı değiştirmen bir işe yaramaz. Yeni nesil anakartlar desteklemez senin işlemciyi. Eğer işlemci değiştirmeyeceksen de anakartının desteklediği RAM uyumluluğuna uygun RAM, SSD, GPU yükseltmesi yapmalısın. Ancak bunlarda hıza çok fazla etki etmeyecektir. BU yüzden tavsiyem en azından bir Ivy Bridge işlemcili sistemleri araştırman. Bunların fiyatları da makul olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Emrah

APPRENTICE
7 Ara 2019
26
0
1
Yok hocam onu biliyorumda maksat ram alıcaksam yeni sistemli ram alayım dedim ddr3 alacağıma ddr4 alayım dedim ona uygun bir anakart alayım işlemcim var zaten eğer yeni anakartlarda işlemcim çalışacaksa yeni anakart alayım dedim anakarta 1000 lira ayıracak bütçem var anakarttan kısıp işlemciye vermek istemiyom amacım o

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Performansa en çok etki eden donanımların başında işlemci gelir. Elbette sen anakartı değiştirip performansa bakabilir buradan da deneyimlerini paylaşırsın. Şimdiden hayırlı olsun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Emrah

APPRENTICE
7 Ara 2019
26
0
1
Performansa en çok etki eden donanımların başında işlemci gelir. Elbette sen anakartı değiştirip performansa bakabilir buradan da deneyimlerini paylaşırsın. Şimdiden hayırlı olsun.
Teşekkür ederim hocam tabi paylaşırım elbet

Emrah

APPRENTICE
7 Ara 2019
26
0
1
@montezuma hocam merhanalar ekran kartım geldi sorunsuz bir şekilde tanıdı catalinayı yükledim lakin sistemim eski olduğu için ağır çalışıyor bana anakart ram bide işlemci tavsiyesinde bulunabilirmisinz 3 bini geçmicek şekilde i5 9600k almayı düşünüyorum bide ona uygun bir anakart tavsiyesi alabilirim eğer siz farklı bir tavsiyeniz varsa onu değerlendirebilirm