Sistemi USB olmadan başlatamıyorum

ahmetaltay

APPRENTICE
9 Mar 2020
14
1
21
Arkadaşlar web sitemizin kurallarını bilmiyordum. Arkadaşlarımızın birinden yardım talebinde bulundum, muhtemelen bu sebepten dolayı engellendim. Sevincimi yeni açtığım bu hesaptan paylaşıyorum ve yeni MAC' imden tabiki. Yalnız birkaç sorunum daha var usb olmadan nasıl boot ayarlarını yapacağımı anlayamadım çünkü ben sadece mac kurdum. Gerizekalı olduğumu düşünebilirsiniz ama :cry: hayır değilim. Tekrar tekrar sistem kurmaktan artık usandım. Bana yardım edebilir misiniz?

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sistemi USB ile boot et.
Clover EFI isimli diskin içine gir ve EFI klasörü içindeki Clover klasörünü kopyala, masaüstüne yapıştır..
Clover EFI isimli diske sağ tuşla tıkla ve çıkart komutu ver.
Ekteki Clover Bootloader kurulumunu videoda anlattığım şekilde kur.
Masaüstünde boş bir alana tıkla ve üst menüden Finder->Tercihler->Sabit Diskleri Göster işaretle.
Masaüstünde bulunan EFI diskinin içine gir ve EFI klasörü içindeki Clover klasörünü silip çöpü boşalt.
Masaüstünde bulunan Clover klasörünü kopyala ve EFI diski içindeki EFI klasörü içerisine yapıştır.
Sistemi yeniden başlat sonucu paylaş.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3