Sistemim uyumlu mu? hp250 G8

sensei.fatih

APPRENTICE
7 Ara 2025
11
5
21
Merhaba değerli arkadaşlar...
sistemim HP 250 G8 i5 1135G7 36GB RAM 512GB SSD 15.6'' fhd
Forumda arama yaptım ve bazı konuları okudum... Sistemimin uyumsuz olduğunu birkaç konuda okudum lakin başarılı kurulumlarda i5 12.nesil bilgisayara başarılı kurulum yapan arkadaşlar var... Bilgisayarımda intel paylaşımlı ekran kartı var ve bana ekran kartı lazım değil... Bilgisayarıma kurulum yapmaya çalıştım... Kurulum ekranı geldi lakin hdd'yi görmedi... Onun için de araştırma yaptım...diski biçimlendir deniyor... windows cdsiyle format atarken diski biçimlendir yapıp daha sonra mı kurulum yapacağım... Forumdan indirdiğim monterey ve sanoma ile hiç kurulum yapamadım... sadece sequia kurulum yaptı o da diski görmedi... Efi dosyası olarak kendim videolara bakarak bir efi dosyası yaptım... baya uğraştım ama olmadı... Kext olayını da anlamış değilim... Bana macos kurulumu için bir video önerebilirmisiniz? Teşekkürler...

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,468
4,401
Sistemimin uyumsuz olduğunu birkaç konuda okudum lakin başarılı kurulumlarda i5 12.nesil bilgisayara başarılı kurulum yapan arkadaşlar var...
Bu sisteme bir şekilde kurulum denenebilir. Ancak 10. nesil üzeri dahili grafikler Mac uyumlu değildir ki laptoplarda dahili grafik kullanılmak zorundadır çünkü Apple Optimus teknolojisini tanımaz. 10. nesil üzeri masaüstü bilgisayarlara Mac uyumlu bir harici grafik kartı ile örneğin 10. nesil bir işlemciyi taklit ederek kurulum yapılır. Sonuç olarak dahili grafik kartınız sistem tarafından tanınmayacak. Bu durum Windowstan epey farklıdır. Bir uygulamayı açmak için neredeyse 10 saniye bekleyeceksiniz ve büyük olasılıkla açmayacak. Video vs izlemek mümkün olmayacak. Vs vs.
Yine de kurulum ekranına ulaşabilmişseniz kurulumu denemek konusunda karar sizin.
Kullandığınız SSD modeli Mac uyumlu olmalı. Yoksa hem kurulum ekranında görünmez hem de yükleme yapılamaz.
SSD görünmemesinin bir başka nedeni config.plist üzerinde gerekli değişikliklerin yapılmamış olabileceğidir.
Mac kurulumu konusunda rehbere göz atabilirsiniz.
Bu arada aynı diskte iki sistem olacaksa Windows üzerinde bağımsızsız bir bölüntü oluşturup örneğin bu bölüntüyü exfat formatlayın. Exfat her iki sistem tarafından da algılanır. Kurulum ekranında bu ayırdığınız bölüntüyü yeniden APFS formatlamanız gerekecek.
Burda bilinmesi gereken Windows'un Mac kurulu diskin EFI bölüntüsünü bozabileceğidir. Bu durum oluşursa Mac sistemi açamayabilirsiniz. Genel yol önce Mac ve ayrılan bölüntüye sonra Windows kurulumu şeklindedir.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli