ÇÖZÜLDÜ Sleep Wake Failure

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Merhaba, sistemim her şeyi ile düzgün çalışıyor. Log kayıtları da dahil, gözle görülür hiç bir problem bulamadım. Sistemi bir kez uyutursam uyuyor, ardından uyandırıyorum. Sonra ikinci kez uyutmaya çalışınca bu sefer uyumak yerine kapanıyor. Ne yaparsam yapayım, çözemedim durumu, daha önce böyle bir şey yaşayıpta çözen var mı veya öneri ?

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ | HM175 Chipset
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630 & Nvidia 1050M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 269 | Realtek 8411B PCI Express Card Reader
Ağ Aygıtları
Realtek 8168/8111 Gigabit Ethernet Controller & Intel DualBand AC 8265
Disk ve RAM
Samsung 970 Evo Plus 500gb & Adata 8 GB DDR4 2133Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hackintool / Güç seçeneklerinde sleep imajı düzelt seçeceğine tıklayıp oluşturulan uyku önbellek dosyalarını sil. Ve kullandığın kext, ve ACPI dosyalarını tek tek devre dışı bırakarak bunlardan birinin hataya neden olup olmadığını araştır. Kullandığın SSDT-GPRW.aml ve bununla ilintili yamanın senin ACPI tablondaki tanımla uyumlu olup olmadığını kontrol et. Ve detaylı bir şekilde rehberi incele zira rehberi takip ettiğini farz ediyorum ancak gözünden kaçan bir adım olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Bugra_TR

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Hackintool / Güç seçeneklerinde sleep imajı düzelt seçeceğine tıklayıp oluşturulan uyku önbellek dosyalarını sil. Ve kullandığın kext, ve ACPI dosyalarını tek tek devre dışı bırakarak bunlardan birinin hataya neden olup olmadığını araştır. Kullandığın SSDT-GPRW.aml ve bununla ilintili yamanın senin ACPI tablondaki tanımla uyumlu olup olmadığını kontrol et. Ve detaylı bir şekilde rehberi incele zira rehberi takip ettiğini farz ediyorum ancak gözünden kaçan bir adım olabilir.
Hocam herşeyi tekrar tekrar kontrol ettim. Hala da bakıyorum. Kesinlikle gözden kaçan bir nokta var ama hala çözümleyemedim. Resmen bilgisayar tek uyuma hakkı veriyor. Sonraki uyuma işlemleri direk kapanıyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bir çok etken olabilir. hibernation aktif olabilir, Terminalde bu kodları girip deneme yap:
sudo pmset autopoweroff 0
sudo pmset powernap 0
sudo pmset standby 0
sudo pmset proximitywake 0
ek olarak;
sudo pmset -a hibernatemode 0

kullandığın SSDT dosyaları hata veriyor olabilir, bunları kontrol et. Ayrıca farklı darkwake değerleri dene. Kullandığın Intel Wi-Fi kextleri vs bu soruna yol açıyor olabilir, bunları da devre dışı bırakıp deneme yap. Takılı harici aygıtlar varsa bunları da çıkartıp deneme yap. Ve NVRAM sıfırlaması dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Günlerdir uyutma problemini çözmeye çalışıyordum. Ne denediysem olmuyordu. Sistem bir kez uyuyor, ikinci uyutuşumda kapanıyordu. Her türlü şeyi denemiştim ve sıkıntının nereden kaynaklandığını anlamaya çalışıyordum. En sonunda sorunun kaynağını buldum.

Öncelik sistemimde Nvidia 1050M harici ekran kartı olduğunu hatırlatmak isterim ve bu harici kartı tümüyle kapatmazsanız, kesinlikle bir problem çıkarıyor. Bütün ikinci kez uyutma denemelerimde "Sleep Wake Failure in EFI" hatası aldım ve sorunu hep CPUFriendDataProvider da veya başka şeylerde aradım. Fixing Sleep | OpenCore Post-Install buradaki her şeyi denemiş fakat tam olarak sonuca ulaşamamıştım.

Disable GPU yamaları sistem başlangıcında harici ekran kartını kapatıyordu, fakat uyutup uyandırınca Nvidia kartıma tekrar güç geliyordu ve uyanıyordu, bu yüzden de sistem bünyesinde bir çatışmaya(conflict) sebep oluyordu.
Bu sorunu da aşağıdaki yamalarla çözmüş bulunmaktayım. Gerçi ben bu yamaları DSDT.aml dosyama yapmak durumunda kaldım. Çünkü Batarya ile ilgili başka bir sorunumu çözmek için _PSR method unu düzenlemem gerekiyordu ve bu metot için hiçbir şekilde hotpatch oluşturamamıştım, bu yüzden de DSDT dosyamı düzenlemek zorunda kaldım.
İşin özüne gelicek olursak, bu bilgileri ve dosyaları paylaşayım dedim. Belki benim gibi bu problemi yaşayanlar varsa yardımcı olması açısından iyi olur.

Bu arada ZWAK dosyasında daha önce ZPTS yaması da vardı fakat bu Nvidia da ki gücü kesmek yerine güç veriyordu sanırım, bu yüzden de onu kaldırdım. Güle güle kullanın. Bir problem yaşayan olursa da her türlü yardımcı olmaya çalışırım.

SSDT-dGPU-Off.aml: Başlangıçta harici kartın gücünü keser.
SSDT-ZWAK.aml: Uykudan uyandıktan sonra harici karta güç gitmesini engeller ve harici grafik kartını uyandırmaz.

Aşağıdaki girdiyi config.plist dosyanızda bulunan ACPI -> Patch kısmının altındaki <array> </array> dizininin içerisine eklerseniz her şey tamamdır.

<dict>​
<key>Comment</key>
<string>_WAK,N to ZWAK (SSDT-PTSWAK)</string>
<key>Count</key>
<integer>0</integer>
<key>Enabled</key>
<true/>
<key>Find</key>
<data>X1dBSwE=</data>
<key>Limit</key>
<integer>0</integer>
<key>Replace</key>
<data>WldBSwE=</data>
<key>TableSignature</key>
<data>RFNEVA==</data>
</dict>

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Merhaba aynı sorunu yaşıyorum, şu noktayı anlamadım biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız ? (Aşağıdaki girdiyi config.plist dosyanızda bulunan ACPI -> Patch kısmının altındaki <array> </array> dizininin içerisine eklerseniz her şey tamamdır.)

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Merhaba aynı sorunu yaşıyorum, şu noktayı anlamadım biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız ? (Aşağıdaki girdiyi config.plist dosyanızda bulunan ACPI -> Patch kısmının altındaki <array> </array> dizininin içerisine eklerseniz her şey tamamdır.)
Config dosyanızı TextEditor ile açıp, ACPI'de bulunan Patch bölümünün arasına ekleyin demiştim, fakat isterseniz config dosyanızı atın. Ben ekleyeyim.
Bu arada yukarıdaki dosyaları indirip ACPI klasörünüze atmayı unutmayın.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Merhaba zahmet olacak kusura bakma, pek anlamıyorum da şu sorunu da çözsem on numara olacak.

Siz anlıyorsunuz sanırım, müsaitseniz birde config dosyasında kext çakışması vs varmı kontrol edebilirmisiniz, şimdiden teşekkürler.
Bu arada yukarıda verdiğiniz iki dosyayı ACPI klasörüne atmıştım sadece kod yazamamıştım

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: Bugra_TR

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Merhaba zahmet olacak kusura bakma, pek anlamıyorum da şu sorunu da çözsem on numara olacak. Dosya ; config.plist

Siz anlıyorsunuz sanırım, müsaitseniz birde config dosyasında kext çakışması vs varmı kontrol edebilirmisiniz, şimdiden teşekkürler.
Bu arada yukarıda verdiğiniz iki dosyayı ACPI klasörüne atmıştım sadece kod yazamamıştım
Config dosyanızı, Dosya Ekle kısmından buraya yükleyebilirsiniz. Dışarıdan link vermenize gerek yok ve gerekmedikçe yasaktır, bilginize.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
anladım ben sürükleyince bir sorunla karşılaştık yazdı sayfa dikkatsizliğimden kusura bakmayın

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Bir de bu yöntem işe yaramazsa USB Maplemeyi yapmadığınızdan veya düzgün yapmadığınızdan da kaynaklanabilir.

Burada Uyku problemine sebep olan bir çok sorun için düzeltmeler ve bir rehber mevcuttur.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Bu arada ayrı bir diske windows kurdum sorunsuz çalışıyor ama birşey dikkatimi çekti, windows olarak kullanınca bilgisayarım daha az, macos olarak açınca daha fazla ısınıyor ve fan çalışıyor.
Bir de bu yöntem işe yaramazsa USB Maplemeyi yapmadığınızdan veya düzgün yapmadığınızdan da kaynaklanabilir.

Burada Uyku problemine sebep olan bir çok sorun için düzeltmeler ve bir rehber mevcuttur.

Bu konuyu çok inceledim ama elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım, terminal kodlarını yazdım ama işe yaramadı

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
anladım ben sürükleyince bir sorunla karşılaştık yazdı sayfa dikkatsizliğimden kusura bakmayın
Mesaj yazılan kısıma Config dosyam yazıp, Dosya ekle kısmına basıp, bilgisayarınızda bulunan config dosyanızı seçip, buradan gönderebilirsiniz.
Isınma veya takılma gibi sorunlar yine çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir.
  • Doğru yapılmayan Güç Yönetimi
  • Doğru yapılmayan Ekran Kartı yaması
  • Yanlış EFI yapılandırması gibi vb.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Mesaj yazılan kısıma Config dosyam yazıp, Dosya ekle kısmına basıp, bilgisayarınızda bulunan config dosyanızı seçip, buradan gönderebilirsiniz.
Isınma veya takılma gibi sorunlar yine çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir.
  • Doğru yapılmayan Güç Yönetimi
  • Doğru yapılmayan Ekran Kartı yaması
  • Yanlış EFI yapılandırması gibi vb.

Anlattığınız gibi ekliyorum ekleniyor gibi oluyor dosya üstü çizik kalıyor kaydedince eklenmemiş olduğunu fark ettim. Neden anlamadım ama eklenmiyor

Son düzenleme:

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Siz EFI klasörünüzü sıkıştırıp, onu mu atmaya çalışıyorsunuz. Eğer öyleyse, belli bir büyüklükten sonrasını sistem upload etmiyor. Ama ben sizden şimdilik sadece config dosyasını istedim ve yüklenmemesi için de bir sebep yok. Artı olarak eğer EFI dosyanızı göstermek istiyorsanız. Google Drive'a yükleyebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Siz EFI klasörünüzü sıkıştırıp, onu mu atmaya çalışıyorsunuz. Eğer öyleyse, belli bir büyüklükten sonrasını sistem upload etmiyor. Ama ben sizden şimdilik sadece config dosyasını istedim ve yüklenmemesi için de bir sebep yok. Artı olarak eğer EFI dosyanızı göstermek istiyorsanız. Google Drive'a yükleyebilirsiniz.

Hocam kusura bakmayın sizi uğrştırıyorum ama gerçekten yükleyemiyorum, yeni üye olduğum için dosya aktarım engeli vs olabilir mi ? efi klasörü değil sadece config.plst dosyasını dosya ekleme kısmında masaüstünden seçip yükle diyorum, yükleniyor gibi oluyor sonra üstü çizik oluyor dosyayı arşive ekleyip de yüklemeyi denedim ama durum aynı
Kendim yapmaya çalıştım texteditör ile ama uzantısı bozuluyor dosyanın
Problem olmayacaksa komple efi dosyasını drive a yükleyeyim link paylaşayım?
Baya uğraştım dediğiniz işlemi yaptım satırları notepad++ ile yazdım, sorun düzelmedi ama bu sorunu yaşayan başka kimse yokmu ?

Son düzenleme:

Pars

APPRENTICE
14 Eki 2019
64
18
21
39
Günlerdir uyutma problemini çözmeye çalışıyordum. Ne denediysem olmuyordu. Sistem bir kez uyuyor, ikinci uyutuşumda kapanıyordu. Her türlü şeyi denemiştim ve sıkıntının nereden kaynaklandığını anlamaya çalışıyordum. En sonunda sorunun kaynağını buldum.

Öncelik sistemimde Nvidia 1050M harici ekran kartı olduğunu hatırlatmak isterim ve bu harici kartı tümüyle kapatmazsanız, kesinlikle bir problem çıkarıyor. Bütün ikinci kez uyutma denemelerimde "Sleep Wake Failure in EFI" hatası aldım ve sorunu hep CPUFriendDataProvider da veya başka şeylerde aradım. Fixing Sleep | OpenCore Post-Install buradaki her şeyi denemiş fakat tam olarak sonuca ulaşamamıştım.

Disable GPU yamaları sistem başlangıcında harici ekran kartını kapatıyordu, fakat uyutup uyandırınca Nvidia kartıma tekrar güç geliyordu ve uyanıyordu, bu yüzden de sistem bünyesinde bir çatışmaya(conflict) sebep oluyordu.
Bu sorunu da aşağıdaki yamalarla çözmüş bulunmaktayım. Gerçi ben bu yamaları DSDT.aml dosyama yapmak durumunda kaldım. Çünkü Batarya ile ilgili başka bir sorunumu çözmek için _PSR method unu düzenlemem gerekiyordu ve bu metot için hiçbir şekilde hotpatch oluşturamamıştım, bu yüzden de DSDT dosyamı düzenlemek zorunda kaldım.
İşin özüne gelicek olursak, bu bilgileri ve dosyaları paylaşayım dedim. Belki benim gibi bu problemi yaşayanlar varsa yardımcı olması açısından iyi olur.

Bu arada ZWAK dosyasında daha önce ZPTS yaması da vardı fakat bu Nvidia da ki gücü kesmek yerine güç veriyordu sanırım, bu yüzden de onu kaldırdım. Güle güle kullanın. Bir problem yaşayan olursa da her türlü yardımcı olmaya çalışırım.

SSDT-ZWAK.aml: Uykudan uyandıktan sonra harici karta güç gitmesini engeller ve harici grafik kartını uyandırmaz.

Aşağıdaki girdiyi config.plist dosyanızda bulunan ACPI -> Patch kısmının altındaki <array> </array> dizininin içerisine eklerseniz her şey tamamdır.

<dict>​
<key>Comment</key>
<key>Count</key>
<integer>0</integer>
<key>Enabled</key>
<true/>
<key>Find</key>
<data>X1dBSwE=</data>
<key>Limit</key>
<integer>0</integer>
<key>Replace</key>
<data>WldBSwE=</data>
<data>RFNEVA==</data>
</dict>
Kardeşim merhaba. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Öbür arkadaşın yaşadığı problemi bende yaşıyorum sana zahmet olmazsa benim confige bu patchi uygulayabilir misin acaba? Dosyamı ekte paylaşıyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kardeşim merhaba. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Öbür arkadaşın yaşadığı problemi bende yaşıyorum sana zahmet olmazsa benim confige bu patchi uygulayabilir misin acaba? Dosyamı ekte paylaşıyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Pars

Pars

APPRENTICE
14 Eki 2019
64
18
21
39
Montezuma hocam çok teşekkür ederim.

<dict>​
<key>Comment</key>
<key>Count</key>
<integer>0</integer>
<key>Enabled</key>
<true/>
<key>Find</key>
<data>X1dBSwE=</data>
<key>Limit</key>
<integer>0</integer>
<key>Replace</key>
<data>WldBSwE=</data>
<data>RFNEVA==</data>
</dict>
Kardeşim verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Montezuma hocanın da senin de yardımınla artık laptobum uykudan uyandığında harici ekran kartı değil dahili intel çalışıyor ve bu sayede uykudan uyanınca iki kat enerji harcamıyor. :giggle::giggle::D