K
kleyn
Guest
Selamlar
Bu rehberde SMBUS Aygıtını DSDT yöntemi ile tanıtmayı göstereceğim.
1. ADIM Hazırlık
Ekte bıraktığım .dsl dosyasını indirin.
2. Macİasl İndirin.
3.Hackintool indirin
2.ADIM Hackintool programından Smbus aygıtmızın IOREGini öğreniceğiz.
Bunun için Hackintool programımızı çalıştıyoruz. PCIe kısmına gidiyoruz ve smbus kısmını öğreniyoruz.
3.ADIM .dsl dosyasına düzenleme yapmak.
Genelde ihtiyaç olmaz ama yinede biz kontrollerimizi yapalım değilmi
Benim hiç bir şey değiştirmeme gerek yok gördüğünüz gibi. /PCI0@/SBUS/ Burası bizim için önemli 1F,4 lı kısım gerekli değil.(ama genelde ihtiyaç olmaz ssdt dosyasında bir şeyi değiştirmeye).
Mesala PCI0 yazmıyorda PC00 yazıyor o zaman PCI yazan her yeri değiştirin PC00 diye Hackintooldan öğrendiğimiz smbus şeyini Eğer PCI0 ise değiştirmeye gerek yok ama farklı birşeyse değiştirmimize gerek var. Yani PCI0 olan herşeyi değiştirmeniz lazım. PC00@0 ise @0 kısmını atıyoruz.
SBUS olarak gözükmüyorsa ama genelde dediğim gibi gözükür. Sonra MaciASL File Save kısmından .aml olarak dosyayı derleyin.
Görseldeki gibi dosyayı ACPI Machine Language Binary olarak kaydedin.
Artık SSDT dosyamız hazır.
Clover için: EFI/CLOVER/ACPI/Patched kısmına atınız.
OpenCore için: EFI/OC/ACPI Ve config>ACPI altına işleyin.
Başka bi rehberde görüşmek üzere.
Bu rehberde SMBUS Aygıtını DSDT yöntemi ile tanıtmayı göstereceğim.
1. ADIM Hazırlık
Ekte bıraktığım .dsl dosyasını indirin.
2. Macİasl İndirin.
3.Hackintool indirin
2.ADIM Hackintool programından Smbus aygıtmızın IOREGini öğreniceğiz.
Bunun için Hackintool programımızı çalıştıyoruz. PCIe kısmına gidiyoruz ve smbus kısmını öğreniyoruz.
3.ADIM .dsl dosyasına düzenleme yapmak.
Genelde ihtiyaç olmaz ama yinede biz kontrollerimizi yapalım değilmi
Benim hiç bir şey değiştirmeme gerek yok gördüğünüz gibi. /PCI0@/SBUS/ Burası bizim için önemli 1F,4 lı kısım gerekli değil.(ama genelde ihtiyaç olmaz ssdt dosyasında bir şeyi değiştirmeye).
Mesala PCI0 yazmıyorda PC00 yazıyor o zaman PCI yazan her yeri değiştirin PC00 diye Hackintooldan öğrendiğimiz smbus şeyini Eğer PCI0 ise değiştirmeye gerek yok ama farklı birşeyse değiştirmimize gerek var. Yani PCI0 olan herşeyi değiştirmeniz lazım. PC00@0 ise @0 kısmını atıyoruz.
SBUS olarak gözükmüyorsa ama genelde dediğim gibi gözükür. Sonra MaciASL File Save kısmından .aml olarak dosyayı derleyin.
Görseldeki gibi dosyayı ACPI Machine Language Binary olarak kaydedin.
Artık SSDT dosyamız hazır.
Clover için: EFI/CLOVER/ACPI/Patched kısmına atınız.
OpenCore için: EFI/OC/ACPI Ve config>ACPI altına işleyin.
Başka bi rehberde görüşmek üzere.
Sonuç
Ekli dosyalar
-
1.6 KB Görüntüleme: 455
Moderatörün son düzenlenenleri: