Merhabalar elimde windows'ta BCM_4350C2 olarak gözüken ancak mac'te csr8510 olarak gözüken bir cihaz var ancak bir türlü bağlantısını sağlayamadım o yüzden yeni bir cihaz almak istiyorum sonoma kullanıyorum bana tam uyumlu bir bluetooth cihazı önerebilir misiniz ?
Sonoma için genel olarak bluetooth konusunda bir kararsızlık sorunu olduğunu söyleyebilirim. Wifi için Asus N10'un sonama ile çalıştığını doğrulayabiirim. Ama bluetooth konusunda henüz net bir şey yok.
Asus BT400 modeli ile de ilgilenebilirsiniz. Bu cihaz çipset olarak BCM20702 kullanıyor ve bu yonganın sonoma ile çalıştığını ama kararsızlıklar yarattığını söyleyebilirim. Kararsızlıklardan bazıları Klavye ve fareyi görüyor ama ses iletiminde sorun yaratıyor. Diğer tarafta bazı cihazlarda magic tracpad görmediğini bile bildirenler oldu. kimi xihazlarda da sadece BluetoolFixup.kext ile çalıştı. Tam da kararsılzıkların olduğu bu noktada şunu söylemek istiyorum: Bluetooth cihazları veri yolu olarak USB bağlantı noktalarını kullanırlar ve iyi yapılandırılmamış bir USB haritalama Bluetooth'un kararsız çalışmasına neden olabilir. Bildirilen kararsızlıkların ne kadarı bu kartla ilgili ne kadarı hackintosh cihazların yapılandırma yetersizlikleri ile ilgili bir şey söylemem. hiç çalıştıramadığını bildirenlerde var.
OpenIntelWireless Projesiyle birlikte intel ağ kartları resmi olmasada macOS işletim sistemlerinde destekleniyor. Yine piyasadaki Wifi ve Bluetooth kartlarından daha ekonomik olduğunuda söyleyebilirim. Şu anda kararsılık olsada proje kapsamında geliştirmeler devam ediyor.
Eğer imkanınız varsa şöyle bir şey önerebilirim: İntel AC serisi bir kart (ikinci eli de rahatlıkla bulunabilir) ve uyumlu bir PCI dönüştürü alıp hem WİFİ hem Bluetooth sorununu çözebilirsiniz.
MVM Gen 1 (IWM)
7000 Serisi
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 7260
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz N 7260
Intel(R) Kablosuz N 7260
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 3160
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz N 3160
Intel(R) Kablosuz N 3160
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 3165
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 3168
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 7265
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz N 7265
Intel(R) Kablosuz N 7265
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 7265
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz N 7265
Intel(R) Kablosuz N 7265
8000 Serisi
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz N 8260
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 8260
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 8265
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 8275
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz AC 4165
9000 Serisi
Intel(R) Kablosuz-AC 9162
Intel(R) Kablosuz-AC 9260
Intel(R) Kablosuz-AC 9260-1
Intel(R) Kablosuz-AC 9270
Intel(R) Kablosuz-AC 9461
Intel(R) Kablosuz-AC 9462
Intel(R) Kablosuz-AC 9560
MVM Gen 2 (IWX)
22000 Serisi
Intel(R) Kablosuz-AC 9162 160MHz
Intel(R) Kablosuz-AC 9260 160MHz
Intel(R) Kablosuz-AC 9270 160MHz
Intel(R) Kablosuz-AC 9461 160MHz
Intel(R) Kablosuz-AC 9462 160MHz
Intel(R) Kablosuz-AC 9560 160MHz
Killer (R) Kablosuz-AC 1550 Kablosuz Ağ Adaptörü (9260NGW)
Killer (R) Kablosuz-AC 1550i Kablosuz Ağ Adaptörü (9560NGW)
Killer (R) Kablosuz-AC 1550s Kablosuz Ağ Adaptörü (9560NGW)
Intel(R) Wi-Fi 6 AX101
Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz
Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Intel(R) Wi-Fi 6 AX211 160MHz
Intel(R) Wi-Fi 6 AX411 160MHz
Intel(R) Wi-Fi 6
Killer(R) Wi-Fi 6 AX1650w 160MHz Kablosuz Ağ Adaptörü (200D2W)
Killer(R) Wi-Fi 6 AX1650x 160MHz Kablosuz Ağ Adaptörü (200NGW)
Killer(R) Wi-Fi 6 AX1650s 160MHz Kablosuz Ağ Adaptörü (201D2W)
Killer(R) Wi-Fi 6 AX1650i 160MHz Kablosuz Ağ Adaptörü (201NGW)
MVM Gen 3 (IWX)
22000 Serisi
Intel(R) Kablosuz-AC 9560 160MHz
Intel(R) Wi-Fi 6 AX210 160MHz
Hackitosh için hiç bir donanımın çalışacağına dair bir garanti yoktur. Ama satın alım yapılırken her zaman ilk dikkatedilmesi gereken nokta satın alınan donanımın nereye kadar desteklendiğini anlamaktır.
OpenİntelWireles projesi intel kartlar hala destekleniyor ve geliştirmeleri devam ediyor.
Teşekkür ederim hocam cevabınız için bu sanallaştırma için denediğimde böyle bir sonuç veriyor
csrutil disable yaptım ve SIP devre dışı bıraktım ancak yine olmadı
USB aygıtı bu işlemi yaparken takılı olsun. Finder > Git > /System/Library/LaunchDaemons/ konumunda betiğin çektiği .plist dosyası bulunuyor mu?
En azından betiğin sonoma ile yetenekleri nereye kadar anlayalım.
Ek olarak:
Sistem ayarlarından güvenlik kısmına gidin ve terminale tam disk erişimi verip tekrar deneyin.
csrutil status komutunu çalıştırıp çıktısını da paylaşın. Tamamen kapatıyor mu?
"Trust 18187 Bluetooth 4.0 Adaptor" aygıtı tak-çalıştır olarak sonoma da çalıştı mı?
Yani bu aygıtta CSR8510 yongaını kullanıyor. Muhtemelen fabrikasyon olarak sanallaştırma ve düşük güç modu aktif geliyor.
Evet çalıştı hocam başarılı bir şekilde bağlandı ve ses alıyorum ancak mikrofon sıkıntısı var discord'a girince otomatik olarak bağlantıyı kapatıyor ya da ayarlarda ses kısmına girince çıkış kısmında bir sorun yok seçebiliyorum ancak giriş kısmına tıkladığımda otomatik olarak bağlantıyı koparıyor
Gereksiz Ethernet ve bluetooth kextlerini pasife aldım. Bunları daha sonradan EFI sadeleştirirken OC kext ve Config Kernelden kaldırabilirsiniz.
Eğer Usbport kexti sizin sisteminize ait ise ekteki yapılandırma ile sistemi reset nvram yapıp tekran gözlemleyin.
Bu aygıt eğer kext enjekte etmeden çalışırsa bluetoolfixup ile çözülebilir. Eğer siztemi açtığınızda aygıtı hiç görmezse pasife aldığım kextlerden sadece IntelBluetoothFirmware.kext aktif edin tekrar reset nvram ile sistemi açıp sorunu tekrar gözlemleyin.
eklediğim dosyanın adını config.plist olarak değiştirmeyi unutmayın.
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.