Belki anlatacaklarım Sony vaio'larla ilgili bazı özellikleri (aslında gariplikleri) anlamak açısından yararlı olabilir. Elimde VPC F serisi i7 740M (1. nesil) işlemcili GT425m ekran kartlı Optimus özelliği taşımayan bir Sony var. Hangi sürümü kurarsınız, Sierra ya da High Sierra. Bios ekranı son derece basit değiştirebileceğiniz herhangi bir şey yok. OpenCore ya da Clover ile hazırlanmış bir usb'den başlatmanız mümkün değil. OpenCore'da yükleme hatası veriyor Clover'da bilinen bios ekranına atıyor ordan boot managerle devam etseniz boot64'e ulaşmanız mümkün değil. İlginçtir Enogh ile kurulumu başlatabiliyorsunuz. Ben de farklı bir yol denedim. Bir Hp laptopta kurulumu yaptım efi klasörünü düzenledim ve Sierra kurulu hdd'yi Sony vaio'ya taktım. Açıldı mı, evet açıldı fakat masaüstüne nv_disable=1 ile gelebildim. Bu boot komutunu kullanmazsam yine laptop açılıyor çalışıyor ama dahili ekrana görüntü gelmiyordu. Natit.kext yükledim ve hdmi'den harici monitöre bağladım. Ekran kartı 1920x1080 çözünürlükte çalışıyordu. Bir araştırma sonucunda Sony Vaiolarda bir çok kişinin dahili ekran görüntüsü alamadığını öğrendim. Sony'nin sitesinde desteğin 2000 yılında bittiği yazıyordu. Sonuç olarak Vaiolardan dahili ekran görüntüsü alabilen iki kişiye rastladım. Birisi yabancı ama çok bilinen bir forumda ki paylaşılan belgelere ulaşılamıyor, diğeri de bizim forumda başarılı kurulum yapıldığı belirtiliyor ama yine efi dosyasına ulaşılamıyor.