Still Waiting For Root Device ve Yasak İşareti Hatası

dogukan0055

APPRENTICE
25 Kas 2021
11
2
21
Samsun
İyi geceler forumdaşlar, bundan uzun bir zaman önce, yaklaşık 2 ay önce yanlış hatırlamıyorsam, benzer bir konuda yardımınızı istemiştim fakat pek dönüş alamadım ve bende iş yoğunluğumdan dolayı ilgilenemedim, şu sıralar da yoğunum gerçi ama geceleri en azından artık şu lanet hackintosh'u başarılı bir şekilde kurmak istiyorum dolayısıyla sizlere danışmaya geldim.

[Başarılı Kurulum] MSI 970 GAMING & AMD FX-4100 | NVIDIA 9400 GT | macOS High Sierra UEFI - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konudaki imaj dosyasını yazdırdım, üzerine başka sitelerden bulduğum clover ları da ekledim, configleri de değiştim ama fayda etmedi, bir türlü ilk aşamada boot dedikten sonra, yazılar akarken bu sorunu geçemiyorum. Kimisi port değiştir diyor USB için, kimisi -npci gibi komutları dene diyor kimisi config değiş diyor, hepsi de olumsuz sonuçlanıyor. Ya kernel panic kırmızı ekranı, ya da yasak işaretli waiting for device hatasını alıyorum. Var mıdır bir baba yiğit bana yardımcı olsun? Teşekkürler, iyi geceler tekrardan cümleten!

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
ASUS M5A78L-M LX3
İşlemci Modeli
AMD FX 6300
Grafik Kartı
Nvidia GTX 750 Ti
Ağ Aygıtları
Atheros AR8161
Disk ve RAM
1 TB HDD, 500 GB SSD, 4x2 DDR 3 1333Mhz Ram

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kullandığın EFI'yi paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: dogukan0055

dogukan0055

APPRENTICE
25 Kas 2021
11
2
21
Samsun
Öncelikle yanlış yerde konuyu açtığım için kusura bakmayın, gece fark etmemişim yorgunluktan olsa gerek, ikinci olarak EFI dosyam ektedir.
Edit: Link paylaşsam sıkıntı olur mu? Dosya çok büyük diyor 18 mb
Edit2: EFI dosyasını yükleyemiyorum 2.5 mb için de dosya boyutu çok büyük diyor çünkü, Desktop.zip dosyasını indir - download

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
ASUS M5A78L-M LX3
İşlemci Modeli
AMD FX 6300
Grafik Kartı
Nvidia GTX 750 Ti
Ağ Aygıtları
Atheros AR8161
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Boot argümanlarında npci=0x3000 sil, npci=0x2000 -x komutlarını ekle. EFI içinde NullCPU kexti kaldırıp deneme yap. Kurulumda bütün USB portlarını dene. USB 2.0 disk kullan. USB 2.0 portu kullan. Ek olarak aşağıda verdiğim kexti ekleyip deneme yap.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

dogukan0055

APPRENTICE
25 Kas 2021
11
2
21
Samsun
Anakart çok eski olduğu için 2.0 portum var zaten, npci 0x2000 denemiştim ama -x ile denememiştim sanırım. Arkada 4 port var 1 i klavye 1 i mouse, 2 kalıyor, yine denerim tabii tek klavyeyle şimdilik. NullCPU kexti de kaldırıp Voodoo yu da deneyip geliyorum 10-15 dakikaya
Argümanları düzelttim, nullcpu kext i de kaldırıp yerine voodoo kextini attım, şuan still waiting for root device ve yasak işareti gelmedi fakat bu ekranda takılı kaldım, uzun süredir bekliyorum belki yavaş yükleniyordur diye fakat aynı kalınca yarım saattir en son resmini çektim
Anakart çok eski olduğu için 2.0 portum var zaten, npci 0x2000 denemiştim ama -x ile denememiştim sanırım. Arkada 4 port var 1 i klavye 1 i mouse, 2 kalıyor, yine denerim tabii tek klavyeyle şimdilik. NullCPU kexti de kaldırıp Voodoo yu da deneyip geliyorum 10-15 dakikaya
Edit: Argümanları düzelttim, nullcpu kext i de kaldırıp yerine voodoo kextini attım, şuan still waiting for root device ve yasak işareti gelmedi fakat bu ekranda takılı kaldım, uzun süredir bekliyorum belki yavaş yükleniyordur diye fakat aynı kalınca yarım saattir en son resmini çektim
Edit: Argümanları düzelttim, nullcpu kext i de kaldırıp yerine voodoo kextini attım, şuan still waiting for root device ve yasak işareti gelmedi fakat bu ekranda takılı kaldım, uzun süredir bekliyorum belki yavaş yükleniyordur diye fakat aynı kalınca yarım saattir en son resmini çektim
Edit yapayım derken kendi kendimi spamladım :(

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
ASUS M5A78L-M LX3
İşlemci Modeli
AMD FX 6300
Grafik Kartı
Nvidia GTX 750 Ti
Ağ Aygıtları
Atheros AR8161
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
nullcpu kexti koyup tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

dogukan0055

APPRENTICE
25 Kas 2021
11
2
21
Samsun
nullcpu kexti koyup tekrar dene.
Deniyorum ve geliyorum birazdan
Maalesef yine benzer bir hata, bu sefer kextlerin yüklendiğini göremeden dondu bu yazıda. Bu arada şunu belirtmek istiyorum, still waiting for root device hatasını alırken usblerin (mouse ve klavye ledli) ışığı sönüyordu, klavyenin geri geliyor ama mouse geri gelmiyordu, yani anlık sök tak yapılmış gibi oluyordu. Bu ekranda donma hatasında ise her ikisinin ışığı yanmaya devam ediyor. Ne kadar işe yarar bilemiyorum ama belirtmek istedim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
ASUS M5A78L-M LX3
İşlemci Modeli
AMD FX 6300
Grafik Kartı
Nvidia GTX 750 Ti
Ağ Aygıtları
Atheros AR8161
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Paylaştığın CLOVER / ACPI / Patched içindeki dosyaları tek tek kaldırıp deneme yap. Yine Clover klasörü içindeki bütün configleri yukarıda verdiğim boot argümanlarını ekleyerek tek tek dene. BIOS ayarlarının doğru olarak yapılandırdığından emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dogukan0055

APPRENTICE
25 Kas 2021
11
2
21
Samsun
Paylaştığın CLOVER / ACPI / Patched içindeki dosyaları tek tek kaldırıp deneme yap. Yine Clover klasörü içindeki bütün configleri yukarıda verdiğim boot argümanlarını ekleyerek tek tek dene. BIOS ayarlarının doğru olarak yapılandırdığından emin ol.
Bios ayarlarından yana sıkıntı yok, elde ne varsa onu açtım. Önce ACPI / Patched'ı tek tek deniyorum. Daha sonra da configleri deniyorum eğer olmazsa. Şuan işe gideceğim o yüzden dönmem yine geceyi bulur, durumu bildiririm teşekkürler :)
Bios ayarlarından yana sıkıntı yok, elde ne varsa onu açtım. Önce ACPI / Patched'ı tek tek deniyorum. Daha sonra da configleri deniyorum eğer olmazsa. Şuan işe gideceğim o yüzden dönmem yine geceyi bulur, durumu bildiririm teşekkürler :)
Hepsini tek tek denedim ACPI'lerin. Neredeyse hep aynı yerde (iki üç satır fazla ya da az ilerleyip) donuyor. Configler'de aynı sonucu verdi. Editörden boot argümanlarını ekledim, şimdi yasak işaretini hiç alamıyorum, tek aldığım bu ekranda donma hatası. Sanal makineye kurmaya çalışırken benzer bir hata almıştım sanki ama çözememiştim...

Hepsini tek tek denedim ACPI'lerin. Neredeyse hep aynı yerde (iki üç satır fazla ya da az ilerleyip) donuyor. Configler'de aynı sonucu verdi. Editörden boot argümanlarını ekledim, şimdi yasak işaretini hiç alamıyorum, tek aldığım bu ekranda donma hatası. Sanal makineye kurmaya çalışırken benzer bir hata almıştım sanki ama çözememiştim...
Neyi yanlış yapıyor olabilirim ki?
Edit: Şu an halen denemelerim devam ediyor. Fakat şimdi de donduktan sonra otomatik restart atıyor.
Edit2: Halen bir çözüm bulamadım, yok mudur a dostlar bir düşüncesi olan? :)

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
ASUS M5A78L-M LX3
İşlemci Modeli
AMD FX 6300
Grafik Kartı
Nvidia GTX 750 Ti
Ağ Aygıtları