Yeni bir laptop aldım depolama olarak 16GB Optane Bellek + 1 TB HDD mevcut.
Windows + macOS olarak kullanmayı düşünüyorum, fakat SSD takviyesi yapmadan kurulum yapmak istemiyorum o yüzden aklımda bir kaç soru oluştu, umarım cevapları buradadır.
Elimde mevcut bileşenler şunlar;
Kingston HyperX 120 GB SSD
Samsunt 850 EVO 250 GB SSD
Harici HDD Kutusu + 350 GB 2.5" HDD
1.Seçenek : Elimdeki SSD'leri Kullanmadan Optane Belleği sökerek yerine 250 GB Nvme SSD takıp 2'ye bölerek Windows + macOS kurabilirim ve 1 TB HDD depolama için kalır.(Çok depolama yapan biri değilim.)
2.Seçenek : Optane Belleği ve 1 TB HDD'yi sökerek 250 GB Nvme SDD ye macOS kurarak 1 TB HDD yerinede 250 GB Samsung SDD takıp onada Windows kurabilirim ama bu kez geçişler biostan yapılır, depolama içinde 1 TB HDD'yi harici HDD kutuma bağlayıp o şekilde kullanırım.
3.Seçenek : 16GB Optane Bellek sökmeden 1 TB HDD'yi sökerek yerine 250 GB Samsung SSD takarak Windows+macOS kursam Optane Belleğin SSD'ye bir faydası olurmu.
Sizce bu seçeneklerden hangisi daha mantıklıdır.
Ekstra sorular :
Nvme SSD ile kurulum sırasında sorun yaşarmıyım?
Nvme veya Normal SSD bunları 2 bölüntü olarak kullanmam aygıtlara zarar verir mi?
Cihaz Özelliklerim şu şekilde.
[TBODY]
[/TBODY]
Windows + macOS olarak kullanmayı düşünüyorum, fakat SSD takviyesi yapmadan kurulum yapmak istemiyorum o yüzden aklımda bir kaç soru oluştu, umarım cevapları buradadır.
Elimde mevcut bileşenler şunlar;
Kingston HyperX 120 GB SSD
Samsunt 850 EVO 250 GB SSD
Harici HDD Kutusu + 350 GB 2.5" HDD
1.Seçenek : Elimdeki SSD'leri Kullanmadan Optane Belleği sökerek yerine 250 GB Nvme SSD takıp 2'ye bölerek Windows + macOS kurabilirim ve 1 TB HDD depolama için kalır.(Çok depolama yapan biri değilim.)
2.Seçenek : Optane Belleği ve 1 TB HDD'yi sökerek 250 GB Nvme SDD ye macOS kurarak 1 TB HDD yerinede 250 GB Samsung SDD takıp onada Windows kurabilirim ama bu kez geçişler biostan yapılır, depolama içinde 1 TB HDD'yi harici HDD kutuma bağlayıp o şekilde kullanırım.
3.Seçenek : 16GB Optane Bellek sökmeden 1 TB HDD'yi sökerek yerine 250 GB Samsung SSD takarak Windows+macOS kursam Optane Belleğin SSD'ye bir faydası olurmu.
Sizce bu seçeneklerden hangisi daha mantıklıdır.
Ekstra sorular :
Nvme SSD ile kurulum sırasında sorun yaşarmıyım?
Nvme veya Normal SSD bunları 2 bölüntü olarak kullanmam aygıtlara zarar verir mi?
Cihaz Özelliklerim şu şekilde.
| İşlemci | Intel® Core™ i5-8265U |
| Ram Bellek | 8 GB DDR4-2666 SDRAM (1 x 8 GB) |
| HDD | 1 TB 5400 rpm SATA 16 GB PCIe® NVMe™ Intel® Optane™ Memory for storage acceleration |
| Wireless Card | Realtek RTL8821CE 802.11b/g/n/ac (1x1) Wi-Fi® and Bluetooth® 4.2 Combo |
| Ekran Kartı | Intel UHD 620 + Nvidia GeForce MX150 |