Araçlar Tier 1 Sanallaştırma ile macOS kullanımı *Morgonaut*

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Merhaba arkadaşlar bir soruyla geldim konu yine hackintosh ile alakalı ancak morgonaut isimli youtuber diyor ki. Tier 2 Sanallaştırma yerine VMware ESXi, Proxmox ve benzeri bir çok Tier 1 Sanallaştırma yazılımları ile sorunsuzca kurulabildiğini ve donanımlara native olarak ulaşılabildiğini söylüyor video'yu da attım.

Website

Youtube kanalı 1

Youtube kanalı 2

Siz bu konuda ne diyorsunuz. Kendisinin bahsettiği şey opencore yada clover gibi bootloaderleri kullanmadan tek bir sistemde aynı anda 3 ayrı sistemi proxmox gibi bir sanallaştırma yazılımı ile çalıştırmak. Kendisi 3 ayrı monitör'de 1.Windows 2.macOS Big Sur 3. Ubuntu Budgie olarak 3 ayrı sistemi kullanıyor.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı + ALC887-VD2 (Onboard)
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM
Team 512GB m.2 SSD(Windows) ve Apacer Panther 128GB SSD (macOS) & 16GB DDR4 RAM
  • Like
Tepkiler: sinanyolci

Prilaniath

APPRENTICE
30 May 2020
66
32
21
Merhaba arkadaşlar bir soruyla geldim konu yine hackintosh ile alakalı ancak morgonaut isimli youtuber diyor ki. Tier 2 Sanallaştırma yerine VMware ESXi, Proxmox ve benzeri bir çok Tier 1 Sanallaştırma yazılımları ile sorunsuzca kurulabildiğini ve donanımlara native olarak ulaşılabildiğini söylüyor video'yu da attım.

Website

Youtube kanalı 1

Youtube kanalı 2

Siz bu konuda ne diyorsunuz. Kendisinin bahsettiği şey opencore yada clover gibi bootloaderleri kullanmadan tek bir sistemde aynı anda 3 ayrı sistemi proxmox gibi bir sanallaştırma yazılımı ile çalıştırmak. Kendisi 3 ayrı monitör'de 1.Windows 2.macOS Big Sur 3. Ubuntu Budgie olarak 3 ayrı sistemi kullanıyor.
Ve kendisi bunu pek göstermek istemiyor, onun yerine nedense teknik destek üyeliği satıyor anlamadığım bir şekilde

Bu arkadaş ArchLinux üzerinde tek GPU ile kernel sanal makineler ile yapıyor, daha detaylı ve KVM kullanıyor, bakabilirsiniz ben daha denemedim ama denemeyi düşünüyorum

Laptop Modeli
Asus Vivobook x515-EA
İşlemci Modeli
Intel Core i5 1135G7
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics 80EUs

sinanyolci

APPRENTICE
5 Mar 2019
88
28
21
bu anlatılanları izledim fakat aklımda tek sorular; bu yeni yola geçecek miyiz? geçeceksek ne gibi artıları veya eksiler vardır?

BootLoader
Monterey 12.5 with OpenCore 0.8.3 & Windows 11 Pro with BootCamp
Laptop Modeli
1) Dell Inspiron15 5558 BIOS:A18 & 2)Asus X64JA BIOS:212 - 3)HP 250 G8
İşlemci Modeli
1) Intel i5-5200U - 2) Intel i7-720QM - 3) Intel i5-1135G7
Grafik Kartı
1) HD 5500 & Nvidia GT920M - 2)ATI HD 5730 - 3)Intel Xe
Ses Kartı Modeli
1) Realtek ALC 255 - 2)SRS Sound - 3)
Ağ Aygıtları
1) Dell Wireless 1820A (DW1820A) & Intel 3160 WiFi - Realtek RTL8106E - 2) Atheros AR9485 - Realtek RTL8106E - 3)Realtek RTL8821CE
Disk ve RAM
1) Samsung 850 EVO 250GB & 2x4 GB DDR3L 1600MHz - 2) Kingston Hyper X 3K 250 GB & 2x4GB DDR3 1066MHz - 3)PM991 & 2x4GB DDR 4 3200Mhz
  • Like
Tepkiler: eonder87

PT

PADAVAN
9 Eki 2018
195
75
251
bu anlatılanları izledim fakat aklımda tek sorular; bu yeni yola geçecek miyiz? geçeceksek ne gibi artıları veya eksiler vardır?
Yeni bir video daha çekecekmiş tüm sorular için. O videoda anlatır herhalde bunu da.

BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Samsung RF-511
Anakart Modeli
Samsung
İşlemci Modeli
Intel Core i7 2670QM
Grafik Kartı
HD Graphics 3000 ve GT 540M
Ses Kartı Modeli
ALC269
Ağ Aygıtları
BCM4313 & ASUS USB N10-B1
Disk ve RAM
250 GB SSD + 1 TB HDD
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bahsettiği şey bu veya bunun muadili.
Ama bu morgonaut bilen bilir. İnsanları insanely forumda bezdirdi, herkesle kavga etti. Ve sanırsın ki kendi bulduğu bir yöntemle Hackintosh'u başka bir seviyeye çıkartacak. Tabi bunu yaparken para kazanmaya çalıştığını inkar etmiyor. Zira kendi web sitesini kurmuş, paralı kurulum yapıyor. Ama en güzeli sanırım o videosunda OC ve CLOVER için bir araba dolusu laf ediyor. " OC gerekli mi, CLOVER gerekli mi".. diye ve bu bootloader geliştirenlere kendince laf sokuyor. Tabi bilmeyen için bunlar etkileyici olabilir. Ama şunu bilirsen hadi len dersin; bütün QEMU/ KVM'ler bir bootloader kullanıyor ve bu da OpenCore ya da CLOVER !!!! Hem videonda kötüle, ama sonunda bunları kullanmak zorundasın! Bakın örnek QEMU/KVM içeriğinden alıntı;

Ekran Resmi 2021-11-04 02.55.46.png

Kendisini pazarlerken Hackintosh geliştirenlerin hiç kendi isimlerini kullanmadığını, takma isim kullandığını belirtip bir de algı yaratıyor ki eminim ailesi de ona morgonaut ismini doğduğunda vermedi. Yani Rehabman, Slice, revogirl, pikeralpha ve ismi şu an aklıma gelmeyen bir dolu insan Hackintosh'u geliştirirken takma isim kullandıkları için olağan şüpheli. Ben mesela: Osxinfo kurucusu olarak burada montezuma olarak aranızdayım. .. Ya da değilim... :eek:;)

Neyse.. merak eden varsa; Ubuntu sistem üzerinde sanal kurulum nasıl olur. Aşağıdaki linkten deneme yapabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
364
196
251
Bahsettiği şey bu veya bunun muadili.
Ama bu morgonaut bilen bilir. İnsanları insanely forumda bezdirdi, herkesle kavga etti. Ve sanırsın ki kendi bulduğu bir yöntemle Hackintosh'u başka bir seviyeye çıkartacak. Tabi bunu yaparken para kazanmaya çalıştığını inkar etmiyor. Zira kendi web sitesini kurmuş, paralı kurulum yapıyor. Ama en güzeli sanırım o videosunda OC ve CLOVER için bir araba dolusu laf ediyor. " OC gerekli mi, CLOVER gerekli mi".. diye ve bu bootloader geliştirenlere kendince laf sokuyor. Tabi bilmeyen için bunlar etkileyici olabilir. Ama şunu bilirsen hadi len dersin; bütün QEMU/ KVM'ler bir bootloader kullanıyor ve bu da OpenCore ya da CLOVER !!!! Hem videonda kötüle, ama sonunda bunları kullanmak zorundasın! Bakın örnek QEMU/KVM içeriğinden alıntı;

Ekli dosyayı görüntüle 41390

Kendisini pazarlerken Hackintosh geliştirenlerin hiç kendi isimlerini kullanmadığını, takma isim kullandığını belirtip bir de algı yaratıyor ki eminim ailesi de ona morgonaut ismini doğduğunda vermedi. Yani Rehabman, Slice, revogirl, pikeralpha ve ismi şu an aklıma gelmeyen bir dolu insan Hackintosh'u geliştirirken takma isim kullandıkları için olağan şüpheli. Ben mesela: Osxinfo kurucusu olarak burada montezuma olarak aranızdayım. .. Ya da değilim... :eek:;)

Neyse.. merak eden varsa; Ubuntu sistem üzerinde sanal kurulum nasıl olur. Aşağıdaki linkten deneme yapabilir.
Hocam bu kadın harbi bir değişik. Bir video yapmış Bluetooth sorununu çözmekle ilgili. Öyle bir konuşuyor ki sanki dünya üzerindeki tüm WiFi kartlar için sürücü çıkarmış. Sonrasında bir bakıyorsun USB dongle almış onu takın diyor. Bahsettiğiniz videoyu da izledim. Opencore'a ve Clover'a sallayıp duruyordu baya gülmüştüm.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI Z490 TOMAHAWK
İşlemci Modeli
i7 10700K
Grafik Kartı
RX 6600
Disk ve RAM
WD BLUE SN500 500GB & 4x8GB DDR4 3600Mhz

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Arkadaşlar amacım OpenCore Clover'ı gömmek veya Morganaut'u yüceltmek değildi. KVM ile native bir performans alınabiliyor ise denemek isterim zira aktif bir linux kullanıcısıyım. Tam manasıyla çalıştırabiliyorsa ki. Video'da render aldığını söylüyor. Denemek isterim.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM

pilgrimage

APPRENTICE
13 Ocak 2020
92
24
21
Morganout her ne kadar bilgi saklasada ben cozdum. Proxmox Yazılımı üzerinden yapıyor. Aynı anda Windows 11 ve Mac OS Monterey'i sorunsuz calısıtıyorum. Aynı Gerçek Apple'daki gibi Big sur Montereye güncelledim sorunsuz guncelledi. HP Z820 Workstation Üzerine Kuruyorum. Ses Kartında sorunum oldu onu usb ses kartı bulursam cozucem. tek Klavye ve mouse ile kullanıyorum aynı videdodaki gibi geçiş yapabiliyorum. Onuda Barrier isimli program ile yapıyor.Yani Aklınca bilgiyi saklıyor Leyla.Neyse Ona ihtiyacımız yok .

macOS / Hackintosh – Nicholas Sherlock Bu Üstaddan cok güzel destekler aldım sitesinde herşeyi anlatmıs.
Proxmox - Powerful open-source server solutions Native Olarak Sanallaştırıyor.İstediğim cihazları istediğim işletim sistemine aktarıyorum. Hız herşey normal hatta yakında windows 11 oyun test edicem.
GitHub - debauchee/barrier: Open-source KVM software ( Tek Klavye ve mouse kullanoyrsun. )

Ben Şu an iş yerimde Tek Bilgisayarımı 2 Ekranım var Biri MAC OS Monterey diğeri windows 11 Tek Klavye tek mouse kullanıyorum. BElki 3.bir ekran alıp gene tek bilgisayara 3.İşletim sistemi Ubuntuyu yuklerim.

Neyse Sorusu olan var ise paylasırım ama nicksherlock zaten cok iyi bu konuda.

hayırlı günler.

BootLoader
OpenCore
İşlemci Modeli
Ryzen 5 2600x
Grafik Kartı
Rx 6800 XFX Quick

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Eline sağlık. Rehber yaparsan çok faydası olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko ve eonder87

pilgrimage

APPRENTICE
13 Ocak 2020
92
24
21
Rica Ederim. Testlerimi yapamayım sorunsuz olursa rehber yapmaya calısırım.Ancak sunu merak ediyorum. Proxmox üzerinde calıstırmak icin Nick Sherlock Proxmox icin yaptığı OpenCore kullanıyorum. Oda Yazmıs Seri Numarasını değiştirmeniz lazım diye.Ancak ben kurduktan sorna Apple kimliğimi girdim sorunsuz olarak App store ve icloud bağlandı.Ancak seri nosunu değiştirin deyince kıllandım.Şimdi Hesabı kaldırdım app store ve icloud giriyorsam sorunsz olduğu anlamına mı geliyor yoksa dediği gibi seri nosunu değiştirmem gerekli mi ?bir defa apple idim ile giriş yaptım sorun olur mu acaba ? Seri Nosunu nasıl değiştirebilirim bu konuda beni yonlendirebilirmisiniz ?

BootLoader
OpenCore
İşlemci Modeli
Ryzen 5 2600x
Grafik Kartı
Rx 6800 XFX Quick
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Konuyu başlatıp arkasını aramadığım için üzgünüm ama proxmox şu zamanda bir çok yerde en çok kullanılan sanallaştırma yazılımı. Ancak türkçe güzel bir kurulum rehberi gelirse hele bir de amd sistemlere göre veya farklı sistemlere göre açıklanırsa mis gibi olur.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM

hawtsauce

APPRENTICE
27 May 2021
63
21
21
Hocam bu kadın harbi bir değişik. Bir video yapmış Bluetooth sorununu çözmekle ilgili. Öyle bir konuşuyor ki sanki dünya üzerindeki tüm WiFi kartlar için sürücü çıkarmış. Sonrasında bir bakıyorsun USB dongle almış onu takın diyor. Bahsettiğiniz videoyu da izledim. Opencore'a ve Clover'a sallayıp duruyordu baya gülmüştüm.
sallaması normal. hackintosh hala beklenen yere gelemedi. hala kextlerle uğraşıyoruz. universal bir şey yapsalar hiç kimse uğraşmaz.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo ThinkCentre M73 Tiny
İşlemci Modeli
Intel i5-4570T
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4600
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC283
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 7260 HMW