ÇÖZÜLDÜ Toshiba c55 a-1JJ- High Sierra Kurulum Sonrası Clover Kurulumu

tewfik

APPRENTICE
14 Mar 2019
17
1
21
High Sierra kurulumu tamamlandı. Kablolu olarak internete bağlandı, ses ve wifi yok.
Bootloader kurulumu yaptım ve usb çıkardım, videoda belirtildiği gibi kök dizin üzerinde efi kopyalamak istiyorum ancak hem sol tarafta diskim gözükmüyor hem de, arama kısmından diskimi bulduğumda. Videoda belirtildiği gibi gözükmüyor. Orada bir EFI gözüküyor ama o değil sanırım, hdd ismi tewfik bunun içinde olması gerek. Bu yüzden efi kopyalamadım henüz. Nerede hata yapmış olabilirim ?

dZkHyiRSQjBD6-wMo4sYl-Qgcz9GNC5n.jpeg
dZkHyiRSQjBD6-wMo4sYl-Qgcz9GNC5n.png

Sistem çalışıyor wifi ve sesi kurdum. Ancak sorun boot işi usb olmadan boot edip açılmıyor. Bootloader beceremedim sanırım... ve apple id girip normal bir şekilde appstore kullanabilir miyim ? Güvenli olur mu ?

5JT2JjCn_fXZy4jDtUUARfCLr_4w593J.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Sistem bilgilerin nedir? Paylaştığın resime göre yanlış ayarları seçiyorsun. Sistem UEFI ise ona göre ayarları seçmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tewfik

APPRENTICE
14 Mar 2019
17
1
21
Merhaba;
Evet hatalı ayarları seçiyormuşum, video rehberi tekrar sakin kafa ile izleyince hallettim. Usb olmadan açabiliyorum sistemi.
Appstoreda bir güvenlik güncellemesi gözüküyor, indiriyorum ve yeniden başlat diyorum kurulum falan diyor elma çıkıyor, bekletiyor bir kaç dakika sonra başlıyor ama ancak inen güncelleme hala gözüküyor ve tekrar indiriyorum.
Böyle iki sefer denedim ikisi de aynı oldu, dolayısıyla güncellemeyi yapamadım.

tewfik

APPRENTICE
14 Mar 2019
17
1
21
Her şey için teşekkür ederim.
Güncelleme işlemi sorunsuz appstoredan halloldu. Bir problem gözükmüyor, stabil çalışıyor sistem.
Masaüstü karman çorman :) sıfırdan temiz bir kurulum yapacağım.

Saygılar..

Merhaba;

Tertemiz bir kurulum oldu :) güzel çalışıyor. Lakin Bluetooth'da çalışsa hiç fena olmayacak, olabilir mi acaba çalıştırabilir miyiz ?

iKfxKR8gs_JOF5WCWfI3VoHZzkNc6S0d.png

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed

tewfik

APPRENTICE
14 Mar 2019
17
1
21
USB\VID_0930&PID_0220&REV_0001
USB\VID_0930&PID_0220

Değerlerim bunlar.Tüm rakamlar mı çevrilecek? Bir örnek vs. varsa gösterebilir misin ? ayrıca çevirdikten sonra nereye ve nasıl ekleyeceğimden de emin değilim :( mesela yukarıdaki linkten indiriğimin içinemi eklemem gerek ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tewfik

APPRENTICE
14 Mar 2019
17
1
21
Yükledim. Şimdi bluetooth simgesi bazen geliyor, bazen de ekran görüntüsüdeki gibi gözüküyor. Tek değişim bu oldu, sanırım bluetooth çalışmayacak bu pc'de.

T5p1j1UEBrT3kWxkIAtFmeSoiI3XZJti.png

camdanadam

APPRENTICE
8 Mar 2020
20
7
71
Merhabalar, ben de aynı laptop'a High sierra kurulumunu yapmış bulunmaktayım.
Wifi ve ses tanıtamadım. Sistemde windows olmadığından tam olarak modellerini öğrenemiyorum.

Wi-fi ve ses chipleri nedir bu laptopun?

tewfik

APPRENTICE
14 Mar 2019
17
1
21
Merhaba, vereceğim konuda sorular sormuşum arkaşlarda yardım etmişler. Bir göz atın sizde.

sesten emin değilim ama wifi kartının fotolarını silmemişim.

• Like
Tepkiler: camdanadam

camdanadam

APPRENTICE
8 Mar 2020
20
7
71
Merhaba, vereceğim konuda sorular sormuşum arkaşlarda yardım etmişler. Bir göz atın sizde.

sesten emin değilim ama wifi kartının fotolarını silmemişim.
Çok teşekkür ederim.
Sistemle ilgili bir sorunum daha var. ekran parlaklığı son seviyede olmasına rağmen hala düşük ışık veriyor. Bunun bir çözümü var mı ?

Bu sorunu burada sormam yanlışsa bir konu açabilirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme: