Toshiba Z40 A17K Touchpad, bluetooth ve uyku sorunu

cristal

APPRENTICE
6 Şub 2021
13
3
21
Ağ kartını doğru tanıttığınızı ve buna rağmen çalışmadığını görülmediğiğini düşünüyorsanız yukarıdaki yöntemi deneyin. Bios üzerinden kontrol sağlayın.
Ekli dosyayı görüntüle 33192

Bios üzerinde bluetooth kapalı görünüyor olablir. Bluetooth ile ilgili bir ayar yok ama bluetooth hala gözükmüyorsa bios güncelleyip deneyin.
Bluetooth aygıtı yokmuş gibi görünüyor. Bios ayarlarımda bahsettiğiniz ayar yok maalesef

Ekli dosyalar

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Samsung NP450RSE
İşlemci Modeli
2,6 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4000
Ağ Aygıtları
RT8111 & Atheros AR9485
Disk ve RAM
4 GB 1600 MHz DDR3

epenes

APPRENTICE
19 Ocak 2021
31
9
21
Bios üzerinden bluetooth ile ilgili bir ayar var mı kontrol sağyalabilir misiniz? I/O gibi bir ayar varsa üzerine ilerleyip kontrol edebiliriniz.
Bluetooth ismi ile olmayabilirir wwan - wan gibi isimlerde bağlantı noktası için bir ayar olabilir. Bununla alakalı bios üzerinde bir ayar varsa kontrol sağlayın lütfen. Biosunuzun dökünümanı varsa ordan öğrenerek kontrol sağalayabilirsiniz. Normalda Ağ kartınızın üzerinde olur bluetooth modulu ve yeni sistemlerde bios üzerinde ayrıca yer alamayabilir. Ama bazı cihazlarda bios üzerinden kapatılıp açılabilir. Yukarıda yaptığımız işlemlerde donanım tanıması gerekiyordu ki zaten wifi için donanımı tanıyor. Bios zerinden bluetooth modulu ile ilgili deaktif bir durum geliyor aklıma bu aşamada. Kontrol sağlayıp dönüş yapın lütfen. Böyle bir ayar bulamazsanız EFI klasöürünüzü paylaşın lütfen.
@kindo Hocam bluetooth ayarı mevcut ve enabled gözüküyor, disabled yapıp denedim yine bişey değişmedi. Efi klasörümü google drive a atıp paylaşıyorum, saygılarımla.
Drive Link: efi - Google Drive

Moderatörün son düzenlenenleri: