Ubuntuyu kaldırmadan catalina kurabilir miyim?

AtaK

APPRENTICE
21 Nis 2020
15
1
21
Dual boot olarak ubuntu kullanıyorum. PC ye ek SSD taktım CD yerine. 240 GB SSD içine sıfırdan win10 kurdum ve C: yaptım bunu. Kendi 1 TB HDDsini D: yaptım belgeler indirilener ve resimler olarak kullanıyorum. Yakın Bir zamanda da D: içinde 64GB yer açıp ubuntu kurdum. Dual boot olarak kullanıyorum. Otomatik win10 açılıyor ben boot menüye girersem ubuntuyu açıyorum. Sanırım win10 sorun yaratmıyor ssd de olduğu için ama hdd ubuntu olduğu için önce onu kaldırıp sonra mı catalina kurabilirim? Bir de catalina kurarken disk bölsem D: içinde yeterli mi diğer dosyalar sıkıntı çıkarır mı. Belgelerim olduğu için de o diske tam format atma şansım yok bir şeyleri bozar mıyım? hyuDesteğinizi bekliyorum foruma yeniyim şimdiden teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Catalina'yı bir bölüntüye kuramazsın. Tam tersini yapmalısın. Önce Catalina kurup ardından diskte bölüntüler açarak Windows, Ubuntu vs kuracaksın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AtaK

APPRENTICE
21 Nis 2020
15
1
21
Teşekkürler, peki kurulumu yapıp diski biçimlendirdim yine yaklaşık 60 gb ayırdım diyelim macos için sonra genişletme şansımız oluyor mu. Yani windowsa geçirdiğim kısımdan geri getirebiliyor muyum yani deneyip memnun kalırsam daha kalıcı bir hale getirebilmek için

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler