ÇÖZÜLDÜ Uefi Ayrı Disklerde Boot Sorunu

galipozturk

APPRENTICE
21 Şub 2018
8
0
1
34
İyi forumlar arkadaşlar,

Öncelikle problemi halledemedim konu açmam gerekti.

Kurulım;
Disk SSD UEFI GPT Formatlı Windows 10 Kurulu,Disk HDD UEFI GPT Formatlı Sierra Kurulu.
UEFI ve GPT Biçimde SSD içine 'gerekli BIOS ayarları' ile Windows 10'u kurdum. Sonra Yine UEFI ve GPT biçiminde HDD içine Sierra kurdum. USB olmadan aşağıda denediğim yöntemlerle Dual Boot yapamadım.

Denediklerim;
-MultiBeast ve Clover Bootloader yüklenmiyor. İkisinde de hata alıyorum.

-USB Efi'sini (No Name DISK0 (SSD) Windows Efi'si) içerisine Clover klasörünü atıyorum. USB'den Clover Options İçerisin de 'add clover boot options for all entries' seçiliyorum. Windows boot'da gidiyor. Sonra UEFI'den Legacy'e alıp reset atıyorum, SSD Windows Boot'u buluyor. Tekrar UEFI'e alıp Windows'a giriyorum, yani tekrar başa dönmüş oluyorum.

- UEFI, LEGACY, UEFI with CSM ile tüm boot etme girişimlerim başarısız oluyor. MultiBeast'da Clover'da yüklenmiyor. 'add clover boot options for all entries' seçeneği hiç birinde işe yaramıyor.

-2.Disk yani Sierra kurulu diskin kendine ait EFI bölüntüsü yok. Kurulum rehberlerinde de bahsi geçmiyor. Sorun bu olabilir mi?

Sistem Özellikleri:
Model: MSI Ge62 2Qc Apache
İşlemci: Intel i7 5700HQ
Dahili Grafik Kartı: Intel HD5600

Son düzenleme:

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
36
Bunlar 3. Parti uygulama eğer uygulamaları hiç çalıştıramıyosan tıkla uygulamaya dediğin hatayı verecek ayarlar Güvenlik ve Gizlilik tercihlerinin Genel bölümünde “Yine de Aç” düğmesine tıklarsan çalışır

galipozturk

APPRENTICE
21 Şub 2018
8
0
1
34
Bunlar 3. Parti uygulama eğer uygulamaları hiç çalıştıramıyosan tıkla uygulamaya dediğin hatayı verecek ayarlar Güvenlik ve Gizlilik tercihlerinin Genel bölümünde “Yine de Aç” düğmesine tıklarsan çalışır
Evet öyle yapıyorum. Çalışıyor ayarları seçiyorum benioku dosyalarından. Install yapıp şifre giriyorum, yüklemiyor. SSD'nin (Windowsun) EFI bölümü mevcut, HDD'nin (Mac Os'un) de EFI bölümü olması gerekiyor mu?

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
36
Terminali açıp diskutil list yazıp çıkan sonucu resim olarak buraya yüklermisin

galipozturk

APPRENTICE
21 Şub 2018
8
0
1
34
Terminali açıp diskutil list yazıp çıkan sonucu resim olarak buraya yüklermisin
Disk Durumu:
XMQIkEV5kCZmmA7m7OKega6LIkkXZNpR.png

Bios: 1.SSD windows efi, 2.hdd sierra efi

Efiler: 1.SSD windows efi, 2.hdd sierra efi

SSD Efi içerisi

HDD Efi içerisi

Sorunum sanırsam bunları tek çatı altında toplamak ama tek çatı altındayken konuyu açmıştım. Yükleme yapmıyordu. Şuan Cloveri HDD efisi içine kuruyor. İkisini birleştirmem gerekiyor. USB'siz clover açılıyor fakat sadece Windows çıkıyor, Sierra çıkmıyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Aşağıda UEFI sistemler için hazırlanmış güncel Clover kurulum paketini paylaştım. Bununla dene;

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Tamam, Windows Efi Klasörüne mi kurmalıyım yoksa Sierra Efi Klasörüne mi?
Neyi kuruyorsun? Windows EFI'sine bir şey kurmuyorsun. Bu bootloader macOS kurulu diskin EFI'sine kurulacak. İşlem bittikten sonra EFI mount edilmiş olur. Burada önemli dosyalarını kopyala (Config, ve kext dosyaları). Ardından BIO boot menüden macOS diski ilk sıraya al. Yapacağın işlemler bu kadar.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: galipozturk

galipozturk

APPRENTICE
21 Şub 2018
8
0
1
34
Neyi kuruyorsun? Windows EFI'sine bir şey kurmuyorsun. Bu bootloader macOS kurulu diskin EFI'sine kurulacak. İşlem bittikten sonra EFI mount edilmiş olur. Burada önemli dosyalarını kopyala (Config, ve kext dosyaları). Ardından BIO boot menüden macOS diski ilk sıraya al. Yapacağın işlemler bu kadar.
@montezuma Linkini verdiğin Clover Bootloader'ı kurdum. Bios'tan 2.HDD'ye öncelik atadım, fakat sonuç yine aynı. Sadece Windows'u görüyor. 2 Yıl önce El Capitan için uğraştığımda clover64.efi dosyasını bcd.efi ile değiştirme filan yapıyorduk. O sistem değişti sanırsam?

@montezuma
Usbsiz boot edilen alanda mac os x'i bulmama sebebini buldum. intel hd5600 config dosyası ile mac os x'i bulmuyor. Kurulum ile gelen config dosyasında bu alanı buluyor fakat, enter'a basınca reset atıyor. Bu durumda config dosyası içerisinde hangi alanları değiştirmem lazım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Usbsiz boot edilen alanda mac os x'i bulmama sebebini buldum. intel hd5600 config dosyası ile mac os x'i bulmuyor. Kurulum ile gelen config dosyasında bu alanı buluyor fakat, enter'a basınca reset atıyor. Bu durumda config dosyası içerisinde hangi alanları değiştirmem lazım?
HD5600 dosyası ile Kurulum ile gelen config dosyalarını yan yana aç ve 5600 zerindeki grafik, SMBIOS, kext to patch düzenlemelerini diğer Config üzerinde uygula.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

galipozturk

APPRENTICE
21 Şub 2018
8
0
1
34
HD5600 dosyası ile Kurulum ile gelen config dosyalarını yan yana aç ve 5600 zerindeki grafik, SMBIOS, kext to patch düzenlemelerini diğer Config üzerinde uygula.
Tam olarak dediğinizi yaptım fakat yine girmiyor. Başka ayarları da dahil ettim BOOT vs yine girmedi. Başka birinin config dosyasını aldım o da ntfs waiting (60s) hatası veriyor orada kalıyor. MSI gerçekten problemli laptoplardan mı acaba. El Capitanda da çok problem yaşadım ve vazgeçmiştim.

galipozturk

APPRENTICE
21 Şub 2018
8
0
1
34
Sorunu ve sorunları hallettim şuan için gayet stabil çalışıyor (Wifi hariç). Görmeme sebebi tamamen config.plist dosyasından kaynaklı imiş. Farklı config dosyası ile açılış ekranın da bölümleri görebiliyorum. Tonymacx86 forumunda bir arkadaşımız aynı modele Sierra kurmuş. İlerleyen zamanda başarılı kurulum bölümüne bu modelle ilgili verileri atacağım. Teşekkürler. @montezuma @dangerous

eeee_1992

APPRENTICE
21 Nis 2018
10
3
0
33
Selamlar. High Sierra kurulumunu bu konuda anlatıldığı şekilde yaptım. ssd üzerinde windows kurulu ve ayrı bir harddiske High Sierra kurdum.
sonra yine bu konuda paylaşılan Clover dosyasını(uefi için) indirip kurdum, kefi dosyası oluştu, gerekli kopyalamaları da yaptım ama bir türlü laptopu usb'siz boot edemedim.

şu an için dual boot sorununu çözersem bilgisayarım kullanılabilir durumda. yardımlarınızı bekliyorum.

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
36
Selamlar. High Sierra kurulumunu bu konuda anlatıldığı şekilde yaptım. ssd üzerinde windows kurulu ve ayrı bir harddiske High Sierra kurdum.
sonra yine bu konuda paylaşılan Clover dosyasını(uefi için) indirip kurdum, kefi dosyası oluştu, gerekli kopyalamaları da yaptım ama bir türlü laptopu usb'siz boot edemedim.

şu an için dual boot sorununu çözersem bilgisayarım kullanılabilir durumda. yardımlarınızı bekliyorum.
@eeee_1992 Öncelikle foruma hoşgeldin.
Forum kurallarını okumanız , İmzanıza sistem bilgilerinizi eklemeniz gerekiyor.Hızlı bir şekilde Yardım alabilmek için Sistem bilgileriniz ve aldığınız hatayı bildirecek şekilde konu açmanız gerekiyor. Buraya yazdıklarınız tüm üyeler tarafından görünmez sadece bu konuya yazı yazanlar tarafından görünür.
Sorununuz için Clover bootloader kurulumundan sonra gerekli dosyaları kopladıysanız eğer usb ile tekrar başlattıktan sonra Clover Boot Menü ekranında Clover Boot Options seçeceğine gelip , "add clover boot options for all entries " seçeneğini seç, Ardından sistemi yeniden başlatıp biosa git. BIOS / Boot Seçeneklerinde macOS’u ilk sıraya alıp kaydedip başlatırsan usbsiz boot edebilirsin.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler