Herkese merhabalar, USB'ye BigSur imajını yazdım (Monterey'de denedim) ancak UEFI modunda boot edilmiyor boş siyah ekranda kalıyor bilgisayar (Loglarda boş), fakat Legacy Moduna aldığım zaman ilk kuruluma kadar gide biliyorum ondan sonra hata veriyor (Herhalde diski GPT seçdiğim ve sistemi Legacy olarak başlattığım için).
sdb1 boot olarak işaretlenmiş BİOS'ta F12 menüsünde OpenCore'yi göre biliyorum ancak boot etmeye çalıştığımda hiç bir şekilde opencore menüsüne erişemiyorum, USB ye imaj dosyasını kaç kere GPT olarak yazmaya çalıştım ancak en sonunda DOS (MBR) olarak gözüküyor acaba bunun yüzünden ola bilir mi? Teşekkürler.
Sistemim:
Acer Aspire E5-571G
Intel I5-4210U
HD4400
GT820M (config içinde boot argümanlarında devre dışı)
BİOS modum UEFİ olunca burda kalıyorum (OpenCore menüsü açılmıyor işletim sistemi seçme yeri)
BİOS modunu Legacy olarak ayarladığım zaman buraya kadar gele biliyorum:
Her türlü verecğiniz bilgi için teşekkürler.
sdb1 boot olarak işaretlenmiş BİOS'ta F12 menüsünde OpenCore'yi göre biliyorum ancak boot etmeye çalıştığımda hiç bir şekilde opencore menüsüne erişemiyorum, USB ye imaj dosyasını kaç kere GPT olarak yazmaya çalıştım ancak en sonunda DOS (MBR) olarak gözüküyor acaba bunun yüzünden ola bilir mi? Teşekkürler.
Sistemim:
Acer Aspire E5-571G
Intel I5-4210U
HD4400
GT820M (config içinde boot argümanlarında devre dışı)
BİOS modum UEFİ olunca burda kalıyorum (OpenCore menüsü açılmıyor işletim sistemi seçme yeri)
BİOS modunu Legacy olarak ayarladığım zaman buraya kadar gele biliyorum:
Her türlü verecğiniz bilgi için teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
22.9 KB Görüntüleme: 99