ÇÖZÜLDÜ UEFI Modunda OpenCore Boot edilmiyor.

lwitchy

APPRENTICE
19 Ara 2024
2
1
21
Herkese merhabalar, USB'ye BigSur imajını yazdım (Monterey'de denedim) ancak UEFI modunda boot edilmiyor boş siyah ekranda kalıyor bilgisayar (Loglarda boş), fakat Legacy Moduna aldığım zaman ilk kuruluma kadar gide biliyorum ondan sonra hata veriyor (Herhalde diski GPT seçdiğim ve sistemi Legacy olarak başlattığım için).
sdb1 boot olarak işaretlenmiş BİOS'ta F12 menüsünde OpenCore'yi göre biliyorum ancak boot etmeye çalıştığımda hiç bir şekilde opencore menüsüne erişemiyorum, USB ye imaj dosyasını kaç kere GPT olarak yazmaya çalıştım ancak en sonunda DOS (MBR) olarak gözüküyor acaba bunun yüzünden ola bilir mi? Teşekkürler.
Sistemim:
Acer Aspire E5-571G
Intel I5-4210U
HD4400
GT820M (config içinde boot argümanlarında devre dışı)
1734615112097.png

BİOS modum UEFİ olunca burda kalıyorum (OpenCore menüsü açılmıyor işletim sistemi seçme yeri)
AP1GczO9GoGotpdxAvwWXx4HpiAjDhCq.jpg

BİOS modunu Legacy olarak ayarladığım zaman buraya kadar gele biliyorum:
AP1GczOdGW_tLfrN5Ytdo7-JtentGowT.jpg

Her türlü verecğiniz bilgi için teşekkürler.

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bios securebootmodel kapalı mı UEFI yaptığında?
Ekteki EFI ile dene Laptop Haswell olan yapılandırmayı seç.
Osxinfo-Intel-OpenCore-1.0.1.zip

Fiziksel disk GPT görünüyor. Burda sorun yok. Linux UEFI olarak görünüyor. Bu diskin yanında yer aşmaya çalış. sdb1 ve sdb2 toplamı macOS kurmaya yetmiyor. USB belleğin dos görünmesine takılma. Kurulum medyasıdır bu.

Kullandığın yapılandırmadaki EFICheckDisabler.kext legacy zorluyor olabilir.

Sata modun AHCI olduğundan emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

lwitchy

APPRENTICE
19 Ara 2024
2
1
21
Teşekkürler, evet dediğiniz gibi config dosyasını değişince OC açıldı, başarılı bir Big Sur kurulumu yaptım AR956X WI-FI kartımı tanıttım ancak hızlar çok düşük (1MB/S) zaten bu kart normalde desteklenmiyor ancak modifikasyonlar ile çalıştırılıyor diye biliyorum o yüzden yeni WI-FI kartı alacağım, şimdilik Android üzerinden internet paylaşarak kullanıyorum.
Screen Shot 2024-12-20 at 01.35.05.png

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu Wifi kartı linux da bile sorunlu. Her yerde sorunlu.
Grafik kartının yama satırından Model ismini kaldırırsan bu mac hakkından kısmında ekran kartının ismini doğru görebilirsin.

Şimdiden hayırlı olsun.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler