Selamlar @montezuma hocam her şeyi yaptım oldu fakat config dosyasını nasıl değiştireceğimi bulamadım yardımcı olur musunuz?
usb ile girerek clover bootloader dan hallettim
Buradaki herşeyi yaptım fakat Clover hiç bir şekilde 1. sırada açılmıyor.
Selamlar @montezuma hocam her şeyi yaptım oldu fakat config dosyasını nasıl değiştireceğimi bulamadım yardımcı olur musunuz?
usb ile girerek clover bootloader dan hallettim
Buradaki yöntemi dene:Buradaki herşeyi yaptım fakat Clover hiç bir şekilde 1. sırada açılmıyor.
buradakini de denedim aynısı oldu. bios dan cloverı hiç bir şekilde 1. sistem olarak seçemiyorum. BIOS içerisinde bir işlem gerçekleştirdim oldu. biosta normalde clover seçimini yapınca kabul etmiyordu. bende seçim esnasında bios kaydet tuşuna bastım ve sorun düzeldi. yardım için teşekkürler.Buradaki yöntemi dene:
ÇÖZÜLDÜ - Mojave USB'siz Boot Sorunu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Acer vn7-792g laptopuma çok uğraşmama rağmen bir türlü mojavi kurulumunu gerçekleştiremedim. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen montezuma ve Elcros arkadaşlara teşekkür ediyorum. Evde bulunan kardeşimin kullandığı Asus marka laptopa mojavi kurulumunu gerçekleştirebildim sonunda. Wifi ve sesi...osxinfo.net
Hocam EFI bölümü 100 mb ve dolu.
Bu rehberde, UEFI Windows kurulu sistemde ayrılan bölüntüde yapılan macOS kurulumu sonrası, Windows'un EFI bölümüne, Windows üzerinden Clover dosyalarının nasıl ekleneceğini ve EasyUEFI programını kullanarak BIOS boot menüsüne Clover Boot dosyasını nasıl ekleneceğini göstereceğim.
Gerekenler:
ADIM 1 : CLOVER Dosyalarını USB içinden Kopyalamak
- USB İmajınızın EFI'si içinden kopyaladığınız CLOVER klasörü
- EasyUEFI
- Ve UEFI olarak kurulu Windows sistemi
ADIM 2: CLOVER Kurulumu İçin Windows EFI Mount Etmek ve Clover Dosyalarını kopyalamak
- İlk olarak USB / EFI içinden Clover klasörünüzü indirilenler içine kopyalayın.
ADIM 3: EasyUEFI Programını kullanarak Clover'ı UEFI Boot Önyükleme Seçeneği olarak ekleyin
- Bunun için aşağıdaki video rehberi kullanarak Windows'unuzun EFI'sini mount edin.
- Windows'un EFI'si mount edildikten sonra İndirilenler içinde kopyaladığınız CLOVER klasörünü EFI içine kopyalayın.
- EasyUEFI'yi açın ve yeni bir giriş eklemek için artı işareti olan küçük simgeye (üstten ikinci) tıklayın.
Ekli dosyayı görüntüle 3832
- Create Boot Entry Windows penceresinde, girdi türü olarak "Linux veya diğer OS" seçeneğini seçin, EFI Sistem bölümünü hedef olarak seçmek için File path seçeneğindeki browse tıklayın ve aşağıdaki resimdeki gibi CLOVERX64.efi dosyasını bulun. (dosya yolu \ EFI \ CLOVER \ CLOVERX64.efi)
Ekli dosyayı görüntüle 3833
Ekli dosyayı görüntüle 3834
- Description alanına Clover yazın ve OK tuşuna basın.
Ekli dosyayı görüntüle 3835 Ekli dosyayı görüntüle 3835
- Bu işlemden sonra EasyUEFI Boot Order ekranından Clover girdisini göreceksiniz. Burada yapmanız gereken ise ekranda ortadaki ikonlardan en üstte bulunan yukarı ok tuşuna basarak Clover boot'unu ilk sıraya almak. Bu işlem ile BIOS içinde Clover boot dosyası öntanımlı olarak boot edilmek üzere tanımlandırılacak.
Ekli dosyayı görüntüle 3836
Ekli dosyayı görüntüle 3837
- Bu işlemden sonra sağ üst Power menüsünden Reboot seçin. Sistem yeniden başlatıldığında artık sistem direk olarak Clover Boot Menü üzerinden başlatılacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 3839
Ekli dosyayı görüntüle 3838
Hocam EFI bölümü 100 mb ve dolu.
Mount ettiğim efi bölüntüsü bilsayarı yeniden başlatınca kaybolmuyor.ÇÖZÜLDÜ - Windows EFI Bölüntüsü Boyutunda Yeterli Alan Yok - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Merhabalar.High Sierra Kurulumundan sonra USB olmadan sistemi Boot etmek için UEFI Windows Üzerinden EasyUEFI ile Clover Bootloader Tanıtmak rehberini uygulayacağım fakat EFI bölüntüsünde 9 MB gibi bir boş yer var yani yeterli alan yok.Fakat Explorer+ baktığımda yarısının dolu olduğunu ve sadece...osxinfo.net
Hangi işletim sisteminde kaybolmuyor? Ve bu bir sorun değil.Mount ettiğim efi bölüntüsü bilsayarı yeniden başlatınca kaybolmuyor.
Windows 10 HomeHangi işletim sisteminde kaybolmuyor? Ve bu bir sorun değil.
Windows 10 Home
Tabii ki kullanıma engel değil ama C ve D'nin yanında 300mb Z gözüküyor şimdi. Görüntü kirliliği.
Hocam konuyla alakasız ama wifi kartınızı sonradan aldıysanız linkini atabilir misiniz?deneme süresi bittiği için işlem yapamayanlara crack önermek doğru mu bilmiyorum yöneticilerimiz bana bu konuda bilgi verebilirlerse sorun yaşayan arkadaşlara deneme süresi biten easyuefı ile ilgili bilgi verebilirim.
ama önermem hocam airdrop olan bi kart alırsanız daha iyi olur benceyok hocam sonradan almadım bilgisayarda olan wifi kartı
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.